kieliszek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Witam! Niedawno zakupiłem właśnie ten pakiet - Neostrada 512kbps na 2 lata. Posiadam Router Pentagram Cerberus. Wszystko działa, w opcjach routera wyświetla mi się, że połączył się z prędkością 640kbps a upload na 160kbps. Tylko, że z każdej strony z której ściągam cokolwiek, ściągam na poziomie max 32kB. Po zainstalowaniu modemu Sagem to samo, połączony z prędkością 640, a ściąganie na poziomie 32kB. Pragnę dodać, że 2 miesiące temu skończyła mi się Neostrada 256kbps. Czyżby Neostrada zapomniała zmienić częstotliwość łącza? Choć niby modem i router łączą się na 640kbps. Co może być przyczyną tak niskiego downloadu? Czy musze dzwonić do TP? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Jak by nie patrzeć, to zaoszczędził byś dużo czasu dzwoniąc do TPSA, zamiast zadawać nam pytania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Wdech... Misiu kolorowy a jaki miales transfer na 256? Czy koniecznie chcesz zebym uzywal okrutnej ikonki :mur: :?: :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 sprawdz wydajnosc lacza na tej www http://www.speedtest.net/ jesli nie uzyskasz 45-60kB/s ~ 400-500kb/s mozesz dzwonic do tpsy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieliszek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 sprawdz wydajnosc lacza na tej www http://www.speedtest.net/ jesli nie uzyskasz 45-60kB/s ~ 400-500kb/s mozesz dzwonic do tpsy ;) Dzięki Lukarsz, download wyszedł średnio 270kbps a upload 130kbps. Próbowałem 3 razy, za każdym na innym serwerze. Dzwonie do TPsy. :angry: @Orgiusz Dla wiadomości: na 256kbps miałem średnio 33kB na sekundę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gierek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) zbadaj sobie takze ilosc szumow na lini... w2000r tpsica chwaliłą sie przecohdzi na centralki cyfrowe... 1G*wno prawda(gdzie niegdzie ludzie nie mogą miec netu:P) 2jakos całej zafajdanej infrastrukury w niektorych miejscach jest do tego stopnia dobra ze gdzieniegdzie mozna sobie pomarzyc o szybkim necie... jak masz zbyt duze szumy to wal odrazu z reklamacją do nich (kiedys jak oni nie wywiązywali sie z usługi to mogłeś zarządać za kazdy dzien nieświadczenia usługi 1/30 meisiecznej opłaty..teraz nie wiem jak jest) w kazdym razie...masz niezawesoło heeh potrafię pocieszac przed swietami:] Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Gierek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiMa Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Oni mają tam niezły kisiel. Ja np mam 512. Jak się łącze, to od pewnego czasu mam 1.3mb. Down i up jak w opcji, za którą płacę :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Mi neo 512 chodzi normalnie, czyli download 64kb/s, up rownież wg. specyfikacji "producenta" :wink: Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 pewnie masz na loginie ograniczenie. m a mnadizje ze zadzaoniles i wyjasniles sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...