Skocz do zawartości
boratsc

Telewizor Lcd 32" (3800zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moi rodzice zdecydowali sie na zakup nowego telewizorka. Ja oczywiście zostałem naznaczony do tego aby ten telewizorek wybrać :P . Po przeczytaniu kilku artykułów mój wybór padł na jakiegoś LCD'a. Cena taka jak w temacie czyli max 3800zł (1000 euro). Po zagłębieniu się w temat coraz bardziej podobają mi sie telewizorki Samsunga, tyle że nie wiem jak z jakością. Model który misie najbardziej spodobał to: le32m71b. Cena w granicach 3800zł. Co możecie mi powiedzieć o tymże telewizorku ?? Czy to dobry wybór za taką kase ??

Generalne przeznaczenie telewizora - w większości analogowa telewizja (póki rodziców nie namówie na n), filmy HD z PC. Nie mam konsolki i nie planuje zakupu :)

Edytowane przez iqmax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu sie tak wszyscy napalaja na LCD albo plazmy skoro istnieja telewizory tradycyjne HD za cene polowe tansza?! Chyba tylko zeby sie przez ziomami pochwalic. Ja bym bral np to Napewno lepszy kontrast i kolory od LCD a za reszte pieniazkow kupil jakis recorder z dyskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kupilem LCD-ka 32" za 2700zeta :) i musze przyznac ze jestem bardzo zadowolony. Nie spodziewalem sie ze TV sa duzo lepsze od zwyklych ekranow LCD podlaczanych do PC. Model jaki ja posiadam to Hitachi 32LD6600 32in HD Ready LCD TV :) wiec szczerze moge Ci polecic.

trafilem na promocje swiateczna gdzie przecenili kilka sztuk z 5400zeta na 2700zl :) (czyli 50% tanszy)

najgrosze jest to ze mialem moziwosc zakupu Sony Bravia 50" (az 50") za jedyne 4000tysiace :( ale problem mialem z umiejscowieniem go :( Niestety brak miejsca na tak duzy TV

Edytowane przez Szpakos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu sie tak wszyscy napalaja na LCD albo plazmy skoro istnieja telewizory tradycyjne HD za cene polowe tansza?! Chyba tylko zeby sie przez ziomami pochwalic. Ja bym bral np to Napewno lepszy kontrast i kolory od LCD a za reszte pieniazkow kupil jakis recorder z dyskiem.

To jest tylko telewizor HD ready, czyli przyjmie sygnał wysokiej rozdzielczości np. 1080 ale wyświetli go w niższej, standardowej dla systemu PAL 625 lini.

Znaczek HD Ready ładnie wygląda na urządzedzniu, ale nic nie daje (poza wyższą ceną).

Edytowane przez Irkos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kupilem LCD-ka 32" za 2700zeta :) ...

nie ma się co cieszyć ;]

moi starsi kupili kupili lcd 32" FUNAI (hd ready, 1366 x 768) i też są zadowoleni, ja też

co do funai'a to o awaryjność się zbytnio nie martwie, mój 15letni tv funai ani razu się nie zepsuł, a 5 letni telestar padł 3 dni po upłynięciu gwarancji (a dokładniej to trafopowielacz dostał przebicia między zwojami)

Edytowane przez TOMAHAWK_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zastanawiam sie miedzy samsungiem tym 32m716 a philipsem 32pf5331

Napewnie nie kupie tv ktory ma format 4:3 bo tv nie ogladma i ma byc on do filmow, ale i tez zastanawiam sie zeby zastapic nim monitor tymbardziej ze chcialem kupic 22 calowy monitorek a gdybymn mial 32 tv to mysle ze by to rozwiazalo problem.

Nie siedze 30 cm od monitora a miejsca mam troche to nie pisac mi tu bzdur ze oczy mi wyladna.

Musze tylko dorwac sklep gdzie beda te 2 monitory razem kolo siebie :DF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno polecam telewizorki Samsunga. Użytkuje sobie od prawie roku i żadnych wad nie dostrzegam. Świetna jakośc wykonania, mnóstwo wejśc (m.in. HDMI), dobry pilot i sensowne menu.

No może jest mała wada - bardzo widac osiadający kurz.

Szczególnie dobre są modele od 32" bo mają lepszą matryce o wyższym kontraście i wyświetlają dwa razy więcej kolorów niż modele do 26". Choc nawet model ten 26" też ma wyśmienity obraz.

Co do używania go jako monitor to w ograniczonym użyciu może byc ale całkowicie monitora nie zastąpi - za niska rozdzielczośc na tak dużym ekranie powoduje że statyczny obraz jest niezbyt czytelny. Szczególnie praca z tekstem czyli także www jest koszmarna.

@v1ru5 - niektórzy mogą się kierowac przy wyborze nie tylko ceną. Przedewszystkim LCD zajmuje dużo mniej miejsca a przy okazji zyżywa mniej prądu. Dla przykładu model który podałeś to 160W a taki 26" samsung zużywa 120W. Przy włączonym pełnym oszczędzaniu energii koło 60W. No to chyba jest różnica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

@v1ru5 - niektórzy mogą się kierowac przy wyborze nie tylko ceną. Przedewszystkim LCD zajmuje dużo mniej miejsca a przy okazji zyżywa mniej prądu. Dla przykładu model który podałeś to 160W a taki 26" samsung zużywa 120W. Przy włączonym pełnym oszczędzaniu energii koło 60W. No to chyba jest różnica?

crt zużywa energie na podobnym poziomie co lcd, ze względu na podświetlanie w lcd, a jak dasz oszczędzanie energii zmniejsza się kontrast i komfort użytkowania, LG 32LC25R żre 190W a SONY KDL-32U2000 135W więc nie chrzań ;> że lcd mniej prądu zużywają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącze sie do tematu.

Mam zamiar kupić coś takiego Samsung LE 32R81B http://www.allegro.pl/item194155957_32r82b...oz_gratis_.html

czy to jest dobry wybór za te pieniądze? czy można znaleźć coś lepszego ?

Pozdrawiam.

Mam Samsunga 27 cali i jak na razie działa bez zarzutów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi