wicc Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) witam, mam dosc zlozony problem... mianowicie posiadam sprzet: Intel Celeron 2.4 GHz 768 MB RAM dysk Maxtora 80GB Radeon 9500 pro 128 i to wszystko na jakiejs plycie ASRock'a wiadomo, zadna rewelacja ale co nieco moznaby z niego wycisnac... tymczasem mam z nim same problemy.. wczesniej mialem zamiast Radeona jakiegos Ge-Force'a 4 i w sumie to nie najgorzej chodzilo (chodzi mi tu o gry, bo to jest w zasadzie problem brata... ja mam swojego notebook'a do pracy i juz tego kompa nie potrzebuje). Karta napewno jest sprawna bo byla kupiona od baardzo zaufanego kolegi, ktory kupuje tylko sprzet z najwyzszej polki i dba o to. Ale dla przykladu: gra FIFA 2007 ktorej wymagania sprzetowe to: Pentium 4 1.3 GHz, 512 MB RAM, karta grafiki 64MB (GeForce 3 lub lepsza), 1.2 GB HDD, Windows 2000/XP po kilkunastu sekundach poprostu mi przycina... ;/ i to nie jest tak ze delikatnie cos tam rwie, tylko w zasadzie kazda gra ustawiona na najnizszych detalach chodzi jak slimak.... jakbym mial nie radeona a ATI Rage IIC 4MB... ;/ i tak jest na tym kompie od dlugiego czasu... normalnie az mi szkoda brata, bo znajomi jego maja nieraz gorszy sprzet a wszystko im ladnie smiga, a u nas sa wieczne problemy... w zasadzie odkad kupilem ta nowa karte.. sam jestem winien bo karte kupilem prawie rok temu i dotad nie mialem czasu sie tym zająć. i teraz pytanie: co jest nie tak????? juz naprawde nie mam sily sie użerac z tym kompem, a ma on dopiero rok chyba... wielokrotnie formatowalem go, stawialem system od nowa itd. ale nie pomaga.. specjalnie do Radeona kupilem tez 350wattowy zasilacz swietnej firmy ModeCom moje sugestie to: 1) wiatraczek na karcie moze byc zuzyty i nalezy go wymienic (ale czy przez niewielki brak chlodzenia moze sie tak dziac?) 2) bledy sterownilkow, moze jakies zle/niepelne stery instaluje... 3) albo jeszcze moze zasilacz nie wyrabia?? bardzo prosze osoby ktore moga cos pomóc w tej kwestii o pomoc! :) Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez wicc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicc Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 hmm.. czy na tym forum istnieje zwyczaj udzielania odpowiedzi? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Czy myslisz ze wszyscy za[ciach!]ja zeby znalesc rozwiazanie na twoj problem? :evil: Moze najpierw swoje teorie sprawdzisz w praktyce? 1 :arrow: Moze, podzialaj na otwartej budzie. 2 :arrow: Robiles format po przesiadce nvidia <-> ati? 3 :arrow: Gdzie jest podana zasilka? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) To co Orgiusz napisał to święta prawda. Ludzie nie mają czasu by specjalnie dla Ciebie szukać rozwiązania. A te może wydawać się proste. Zrób tak odinstaluj normalnie sterowniki (np. panel sterowania\system\menedżer urządzeń). Wejdź w tryb awaryjny (przypuszczam że masz winXP) i wywal wszystkie pozostałości po sterownikach zarówno GeForce'a jak i tego Radka. Użyj do tego Driver Cleaner 3.3 Wgraj najnowszy Bios od płyty głównej. Po za tym celofan 2.4 to i tak bardzo słaby proc. Spróbuj go podkręcić. Nie wiem jak jest z tym prockiem ,bo nigdy go nie testowałem. A z tego co mi wiadomo to nie jeden Duron 800 mhz z nim wygrywał. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Jak northwood to lipa. Wydajność połowa z p4. Devil już nie przesadzaj . Porównywałem Durona 2000mhz z moim Celeronem 2800ghz i wyniki były zbliżone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...