kukix Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Witam. Planuje złożyć jakiś zestaw kina na głośnikach 2x Altus 300... Podpowiedzcie mi, czy jest sens dawać dwa głośniki Altus 300 i do tego trzy tzw. "satelity"? Ewentualnie dałoby sie poskładać jakieś głosniki za 2500zł, które grały by podobnie do dwa głośniki altus 300... (chodzi mi głównie o niskie tony) Musyki słucham głównie z mp3, czasami chciałem sobie odpalić jakiś filmik... Podpowiedzcie mi, czy jest sens cos takiego robić... P.S. Na oku mam wzmacniacz Yamaha 7x140 (ewentualnie coś Denon'a) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Proponuję sprzedać te Altusy ;) Jeśli zależy Ci na basie to polecam JBL E90 (pod warunkiem że masz spore pomieszczenie). Ale wtedy nie bardzo zmieściłbyś się w przedziale cenowym. Koszt samych E-90 to ok. 2k. No i w połączeniu z Yamahą mogłoby to być brutalne ;). Inne rozwiązanie: http://www.allegro.pl/item180391109_tannoy..._warszawa_.html Do tych kolumn Yamaha będzie OK. Ale nie podejmuj decyzji pochopnie i przed zakupem posłuchaj kolumn. Ale na odsłuch udaj się już ze swoim wzmakiem. BTW. jaki to ma być dokładnie amplituner? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukix Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) W sumie, to masz racje. Obecnie słucham muzyki na 2xAltus 200 (może nie jestem jakimś melomanem), ale wg mnie grają ok. (może też poprostu nie słyszałem nic innego) Na innym forum dostałem podobną odpowiedź... żeby dać sobie spokój z tymi Altusami... Doszedłem do wniosku, że najpierw sprawie sobie dwie kolumny podłogowe, a za jakiś czas jak dozbieram pieniądze, dokupie reszte głośników... Znalazłem informacje o kolumnach JBL E 90 oraz E 80 ... Co sądzisz (sądzicie) o tych kolumnach? (Dysponuje pomieszczeniem 40m2 o wysokości około 4m) P.S. Cena 2 099,00 zł to cena jednej, czy dwóch kolumn? :? Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez kukix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 No pomieszczenie spore ;) Zastanowiłbym się nawet nad JBL E-100. E-90 też będą OK. Charakteryzują się bdb basem, który wielu się podoba. Jednak przed zakupem musiałbyś ich posłuchać. Co do amplitunera do JBL proponuję coś z wyższej serii H/K. Nie podam konkretnego modelu, bo amplitunerami raczej średnio się interesuję (wolę wzmacniacze) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukix Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 No pomieszczenie spore ;) Zastanowiłbym się nawet nad JBL E-100. E-90 też będą OK. Charakteryzują się bdb basem, który wielu się podoba. Jednak przed zakupem musiałbyś ich posłuchać. Co do amplitunera do JBL proponuję coś z wyższej serii H/K. Nie podam konkretnego modelu, bo amplitunerami raczej średnio się interesuję (wolę wzmacniacze) :) Kurde.. E-100 to juz takie troche duże sie wydaja.... Myślałem o tych e90... i z czasem reszte głośników dołożyc + sub... Zastanawiałem sie o amplitunerze Denona.. Widziałem w sklepie model 7x140W za niecałe 2000zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Kurde.. E-100 to juz takie troche duże sie wydaja.... Myślałem o tych e90... i z czasem reszte głośników dołożyc + sub... Zastanawiałem sie o amplitunerze Denona.. Widziałem w sklepie model 7x140W za niecałe 2000zł... To posłuchaj sobie tych i tych. Suba raczej już do nich nie będziesz potrzebował ;) One na prawdę potrafią dostarczyć dużą ilość basu. Do JBL są polecane głównie amplitunery Harman Kardon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...