iron64 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Chodzi mi o płytę, która umożliwia: - oc z blokadą pci/agp - minimalne vcore 1.15v - vdimm 2.85v lub wyżej - NAJWAZNIEJSZE: 4 porty ram gigabyty z racji vcore odpadają, czy są jakieś inne płyty z 4 portami ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Mój jedyny pomysł dla Ciebie: Szperaj na allegro, szperaj na allegro i jeszcze raz szperaj na allegro. IMO nie masz innej opcji. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iron64 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Szperam na allegro:) Chodzi o to, że może ktoś się spotkał z płytą o takich właściwościach i podpowie czego szukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Poczynajac od najwazniejszego przychodzi mi do glowy a7v880... Tylko min vcore to 1.65 :| Musialbys chyba drutowac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) napisz jeszcze ze ma miec agp oraz pci-x ;) a tak serio to nie spotkalem sie z plyta ktora by spelnila twoje warunki Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iron64 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Trzeba byłoby zrobić połączenie Solteka 75frn2-l z Gigabytem 7n400 i wtedy byłoby właśnie to co szukam. Najważniejsza sprawa to 4 porty ramu (to mają gigashity) i vcore (tego gigashity nie mają, to jest na soltekach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Z tego co się orientuję, to nie ma płyty spełniającej wszystkie twoje warunki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Z tego co wiem,też nie ma takiej.KIedyś widziałem jeden model z min. napiecięm na proc 1,2V,ale na allegro było ich raptem 2 sztuki... Podejrzewam,ze tak niskie napięcie pod Geode,co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 abit nf7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 abit nf7 Ma 3 sloty na ram, czytaj ze zrozumieniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iron64 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Niskie napięcie jest mi potrzebne do A1700 bo chodzi w tej chwili na 1.15v i 6x215 na solteku 75frn2-l. Ten soltek ma wszystko oprócz portów ramu (ma trzy, tak jak 99% płyt na socket A). Niestety potwierdzacie moje wcześniejsze obserwacje, tzn. brak takiej płyty, w takim układzie pozostaje mi albo drutmod na jakimś Gigashicie, albo pozostać przy Solteku tylko zrobić wymiane ramu. A sprzęt chodzi jako serwer domowy dlatego prędkość cpu nie jest jakoś specjalnie ważna, choć proc ma spore możliwości bo na 1.3v robi 7x215. Kiedyś nawet sprawdzałem na 1.85v i było coś koło 2600MHz, ale to tylko na test i już nawet dokładnie nie pamiętam, w każdym razie było dużo jak na socket a. No trudno, płyty chyba faktycznie nie ma takiej jak szukam. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ta plyta solteka to mistrzostwo świata jeśli chodzi o OC, epoxy sie chowają, płyta porównywalna do abita nf7 ( bolączką solteka są padające kondziołki ale ich wymiana jest banalna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iron64 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Tak to wszystko prawda o tym solteku, a kondziołki niestety też:) Wymieniłem je u siebie już wcześniej więc narazie mam spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 witam. nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam sie tutaj... potrzebuje bardzo dobrej plyty pod socket A do o/c z agp x8, obsluga pamieci 333 i 400mhz na nforce2. jakies propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Abit NF7/-S, Asus A7N8X/-E, Epox 8RDA/3/+, Soltek SL-75FRN-2 (tu akurat problemy z kondensatorami), DFI LanParty II Ultra B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 chyba sie zdecyduje na abita nf7-s bo ma podobno najlepszy dzwiek :D soundstorma czy cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Wszystkie te płyty mają chyba SoundStorm (no może poza Epoxem - on ma tylko nieoficjalnie, jeśli dobrze pamiętam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...