Bolbou Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam Poniewaz w mojej okolicy dosc czesto zdarzaja sie wylaczenia produ chce kupic jakis UPS aby ograniczyc mozliwosc uszkodzenia sprzetu przez te awarie. W tym temacie nie mam zadnej wiedzy jeszcze ani doswiadczenia. Jaki polecacie UPS aby pociagnac sprzet jak w podnpisie + kilka urzadzen na USB. Chcialbym aby taki UPS mogl zasilac oprocz kompa liste z modemem i routerem. Nie wiem czy te upsy sie dobiera pod wzgledem mocy, czasu ktory moga wytrzymac czy jezcze jakos inaczej... Bede wdzieczny za pomoc i potady. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolbou Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 hmmmm... szkoda ze nikt nie potrafi mi doradzic pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) APC 500 wystarczy w zupełności ;) http://allegro.pl/item189138508_apc_back_u...able_3_szt.html (Pamietaj aby nie podłączać drukarki do UPSa!) Pozdrawiam Edytowane 3 Maja 2007 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Dlaczego nie mozna podlaczac drukarki? A te tanie nowe po 100zł z allegro? Bo uzywany UPS to troche nie wiadomow co sie pakujemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmkm Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Polecam zasilacz awaryjny Eaton powerware PW5110 500VA z ciekawą funkcją nieciągłego ładowania baterii zwiększający żywotność baterii o 50% (mniejsze koszty eksploatacji. A co do nie podłączania drukarki, to chodzi o drukarki laserowe ze wzgledu na duży pobór prądu Edytowane 11 Maja 2007 przez kmkm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 No ładny...:) Ale cos tanszego by sie przydal oz pelnym sinusem..:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmkm Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Dobre rozwiązania mają swoją cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) ' date=' 3 maj 2007, 11:01' post='2596051'] APC 500 wystarczy w zupełności ;) http://allegro.pl/item189138508_apc_back_u...able_3_szt.html (Pamietaj aby nie podłączać drukarki do UPSa!) Pozdrawiam no nie zupelnie - sprzet - ok. 400W(mowie tu o pelnym obciazeniu kompa) + monit ok 50W = 450W +20% zapas (musi byc) czyli 550-600W czyli ok. 900VA ze swojej strony polece z uzywek APC 1000(jednak to bydle) lub z nowek LESTAR TS-1100(maly zgrabny - sam mam taki) - pelny sinus i takie tam... maja wystarczajacy zapas mocy zeby podlaczyc np. routerek i kilka innych sprzetow, a w przyszlosci jak zwiekszy sie moc pobierana przez kompa to tez styknie, w koncu UPS-a nie kupuje sie na rok-dwa... @dayus - pod UPS za 100zl to bym bal sie podpinac kompa :D Edytowane 11 Maja 2007 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...