fa2m Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam wszystkich. Prosze o doradzenie 1 z monitorów Samsung 931BW lub Belinea 1935 S1. Obie panoramy, cena na + dla Belinea - 730zł (Samsung ok 850zł), wygląd + dla Samsunga, parametry różnie: kontrast na + dla Samsunga - 2000:1 (Belinea 850:1), jasność na + dla Belinea 320 cd/m2 (Samsung 300 cd/m2), kąty widzenia na + dla Belinea 168°/168° (Samsung 160°/160°) reszta podobna. Co polecacie? Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Parametry: kontrast, jasność i kąty to w tych modelach są "takie same". Samsung jest szybszy. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fa2m Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 No według danych troche sie różnią. Ale to teoria, a jak w praktyce sie to sprawuje? Nie wiem czy Samsung nie jest przereklamowany. Troche ludzi sie na niego skarży. Szczególnie jeśli chodzi o kąty widzenia. Co sądzicie o Belinea 1935 S1? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosu001 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Z monitorów podanych przez Ciebie wybrałbym 931BW. Ewentualnie jeśli bardzo zależy Ci na kasie, możesz wziąć inny model Samsunga, również panoramę - 940BW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 ja również zastanawiałem sie nad tymi dwoma.. wybrałem Belinea 1935S1W i polecam go:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Hmm, to tak dla równowagi teraz :) Ja wybrałem 931BW. Wprawdzie nie rozważałem zakupu 1935S1 i nie widziałem nawet tego drugiego monitora na oczy, więc porównania nie mam. Mogę jedynie napisać że po miesiącu użytkowania jestem bardzo zadowolony z 931 (design, czas reakcji, kolory - podobno jedne z najlepszych TN, choć znowu nie mam porównania). Jak dla mnie wart swojej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 ja bym brał samsunga. szybszy czas reakcji, mniejsza plamka. Możesz się spytać w jakimś serwisie komputerowym jakie monitory częściej wracają na gware: belinea czy samsung. Mi w ckznak odradzili monitor belinea, który kusił mnie niską ceną.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fa2m Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A której klasy są oba te monitory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...