Ciubas Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 witam, za niedlugo bede mial firmowego laptopa, chcialbym sie dowiedziec na ile sobie moge pozwolic z oprogramowaniem wiem ze potrzebuje licencji GNU GPL - komercyjne wykorzystanie orpogramowania. potrzebuje alternatyw do: photoschopa - mam juz gimpa offica - openoffice.pl - tutaj nie wiem jak jest z licencja czy na pewno moge do zastosowan komercyjnych flash MX - tutaj zupelnie nie mam pojecia. pajączka - kupuje, chyba ze jest jakas dobra alternatywa nero, i na razie inne programy mam z laptopem intersuje mnie teraz takie cos: co z mp3 - czy to w koncu jest nielegalne czy moge je trzymac, powiedzmy zgralem sobie z radia seriale tv - moge je trzymac czy nie? oprogramowanie: winamp, konnekt, opera - to rozumiem ze moge miec? przypominam ze laptop jest firmowy. ps: jak to wyglada z kontrola? - prosze o wypowiedzienie sie osob ktore maja pojecie, nie spekulacje! z gory dziekuje za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Alternatywa dla Flash MX? Osobiście nie słyszałem o darmowym programie do Flasha. Pajączek? A EzHTML widziałeś? Edytorów HTML jest masa. Przeszukaj, pooglądaj - na pewno coś się nada. Winamp, Konnekt, Opera - to normalne darmowe aplikacje. Od czasu jak powstały witryny sprzedające utwory mp3, to legalne nagrania nie są czymś niezwykłym. Nie mniej jednak jak się przyczepia, to pewnie będą sprawdzać każdy plik. Dlatego mp3 można trzymać na pendrive. Jako że to Twój prywatny, to się nie powinni czepiać. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Co do mp3 to możesz mieć kopie zapasowe posiadanych cd audio. Jeżeli bardzo zależy Tobie na Pajączku to proponuję poszukać starszych numerów Eksperta z płytkami bo o ile dobrze pamiętam był tam zamieszczony w pełnej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciubas Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 jezeli chodzi o pacjaczka to te 250zl moge wydac bez problemu na to oprogramowanie, zwlaszcza ze jestem do niego bardzo przyzwyczajony gdy cd-action dalo wersje 2000 i tak zostalo ze teraz jest Nx5, tak to jest z przyzwyczajeniami. a co do reszty, ktos sie orientuje jak to jest z tymi np serialami na kompie -> hdtv z tv? no i te nieszczesne kontrole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 wszystkie seriale, ktore byly emitowane w jakiejkolwiek stacji tv, czy tez dostepne przez internet, mozesz bez przeszkod trzymac na hdd, jakosc nie ma znaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ciubas napisał(a): witam, co z mp3 - czy to w koncu jest nielegalne czy moge je trzymac, powiedzmy zgralem sobie z radia seriale tv - moge je trzymac czy nie? Polecam cykl artykułów: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=130 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=133 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=134 Z radia nagrywać można, można także posiadać już rozpowszechnione mp3 i filmy/seriale dla własnego użytku osobistego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciubas Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 witam, bardzo dziekuje za te odpowiedzi - zwlaszcza w linku , lecz czy tycza sie tez one firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 głupie pytanie - laptopa nie można przypadkiem w razie kontroli wrzucić do szafy;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ciubas napisał(a): photoschopa - mam juz gimpa Jest też coś takiego 2566723[/snapback] offica - openoffice.pl - tutaj nie wiem jak jest z licencja czy na pewno moge do zastosowan komercyjnych OOo możesz używać w firmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 alternatywą dla pajączka jest Zajączek 4.0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 albo WebSite PRO - do tego klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Panowie, czy kazdy darmowy program mozna w firmie uzywac? Nie jest czasem tak, ze niektore sa darmowe, ale tylko do uzytku domowego? Uzywam na razie Gimpa i Paint.NET. Szukam alternatywy dla Adobe Acrobata - mozecie cos podpowiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ciubas napisał(a): offica - openoffice.pl - tutaj nie wiem jak jest z licencja czy na pewno moge do zastosowan komercyjnychLooknij tutaj -> temat o licencji na forum OpenOffice.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Cute PDFWriter. Drukarka PDF (freeware) darmowa rowniez dla firm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 PDF mozna tworzyc w OOo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Tylko zeby dobrze tworzyc to jest cos. Wiele drukarek PDF blednie tworzy pdfy (rysunki/dokumenty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Do PDF polecam darmowy Foxit Reader. Nie wiem czy można go używać w firmie ale informacja o tym może być na stronie producenta. W każdym razie szybciej działa niż Acrobat Reader i to właśnie przekonało mnie do korzystania z tego progamu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciubas Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 witam, podsumuje narazie to co wiem: wszystko os na licencji GPL mozna uzywac na firmowym sprzecie. zazwyczaj do nowych kompow z winem, nero i adobe reader - jezeli zakupisz na firme to nie ma problemu mozna ich tak uzywac. to tyle wiem, dalej nie wiem jak to jest z tymi mp3 na sprzecie firmowym - pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...