Kakuś_ Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam... Mam dwa komputery łączące się z internetem przez wifi za pomocą router'a. Niestety gdy daje na "Otoczenie sieciowe" żaden z komputerów się nie widzi... Dawałem na "konfiguruj sieć w domu" i próbowałem ustawić, wyłączałem firewalla ale to nic nie dawało... Może robie coś nie tak. Jak to trzeba po kolei ustawić? Poza tym jeden z komputerów (Toshiba) podczas połączenia często się rozłącza... Mam w nim zainstalowane oryginalne oprogramowanie obsługujące wifi i bluetooth. Prawie zawsze go rozłącza, gdy wchodzę na jakąś strunę do mierzenia prędkości łącza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Co do nie widzenia się komputerów (pomijam problemy z firewallem i błędnym konfigurowaniem) to sprawdź czy na AP nie jest włączona opcja "izolacji klientó AP". Co do rozłączania to mogą być to wadliwe sterowniki, słaby sygnał itd. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakuś_ Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Co do nie widzenia się komputerów (pomijam problemy z firewallem i błędnym konfigurowaniem) to sprawdź czy na AP nie jest włączona opcja "izolacji klientó AP". Co do rozłączania to mogą być to wadliwe sterowniki, słaby sygnał itd. tylko pytanie jaki mi się nasuwa to jak moge szukać tego "izolacji" w ustawieniach router'a... tzn. jak to mnie więcej brzmi? hmm...sterowniki zainstalowane są z oryginalnych płyt, a laptop ma mniej więcej pół roku więc raczej jest nowy... odległość to około 5 metrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 AP isolation lub jakoś podobnie... Sterowniki to ściągnij najnowsze z netu, a nie jakieś zabytki z płyt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 A tak probowales? : \\192.168.0.2 [oczywiscie wstawiasz IP laptopa] I jeszcze moze na kazdym dodaj po jednym jakimkolwiek folderze w poleceniu shrpubw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...