arch0n Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam, Mam dośc stary komputer z płytą opartą o chipset intela i815. Ostatnio zastanawiałem się nad dokupieniem do niej ramu. Z tego co wyczytałem to maksymalnie mogę do niej włożyć 512 mb, ale nigdzie nie mogłem znaleśc informacji, ile maksymalnie można włożyć do jednego slotu (a mam tylko dwa). Czy jeśli kupię jedną kość 512 mb, to czy płyta mi ją obsłuży i czy ma znaczenie to, że pamięci będą jednostronne lub dwustronne, Ecc, non-ecc itp ? :blink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Najlepiej jakbyś uzył google wpisując w nie np: intel 815 datasheet ... powinno być wiele na temat tego chipsetu.. tyle, że po angielszczemu :( Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Otworz bude i poszukaj na plycie glownej jaki to model, zazwyczaj taka informacja jest napisana miedzy slotami PCI. Potem wystarczy odpalic google. Edit: Zazwyczaj jest tak, ze jesli plyta obsluguje max 512 MB a posiada 2 sloty ram to na jeden przypada po 256 MB. Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch0n Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Dzięki za odpowiedzi,może coś jeszcze wygoogluje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...