KLimas Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Czy ktoś wie jaki symbol mają śruby które służą do przykręcenia twardego dysku ?? Chodzi o to że potrzebuje takich śrub o długości gwintu ok 15 mm. Wiem że to nie sa śruby tybu M. To jest inny rodzaj gwintu. Siedze na google juz 2 h i nie moge znaleźć żadnej specyfikcji. Z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Gwint calowy, nie ma dokładnego odpowiednika metrycznego. Specifically, these are six-gauge wire with 32 threads per inch American National Coarse Thread (UNC) machine screws, just like case screws, only the heads and length (3/16 inch) are different Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLimas Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 no ale co z tego wynika ?? z tego co zrozumiałem w twoim cytacie nic nie pisze to tym ze gwint calowy, nie ma dokładnego odpowiednika metrycznego co wiecej "only the heads and length (3/16 inch) are different" wiec skoro tylko rodzaj łba i długość jest rózna (BTW różna od czego, podaj źródło tego cytatu) to nie ma to wpływu na rodzaj gwintu W każdym razie dzieki za zainteresowanie tematem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Do dysków podchodzą te same, co do obudowy (rozmiar gwintu). Do napędów są z cieńszym gwintem. Do stacji dyskietek nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLimas Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Wiem, ale sa za krótkie. Ja potrzebuje przynajmniej 15 -20 mm długości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Czy ktoś wie jaki symbol mają śruby które służą do przykręcenia twardego dysku ?? Screw 6-32 UNC x 4mm 6-32 UNC to pełne oznaczenie typu gwintu calowego (z podaniem normy w/g której jest wykonany). UNC - gwint calowy, zunifikowany, zwykły Wkręty z takim gwintem (o długości ~18mm) były dawane w komplecie akcesoriów do obudów ModeCom i Codegen jakiś rok temu ;) każdy serwis ma coś takiego w swoich zbiorach :P Jak będziesz szukał po oznaczeniu to w życiu nie znajdziesz ... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...