Free Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Witka :) Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad chłodniczką na 3x120mm w rozsądnej cenie. Znalazłem 3 ciekawe propozycje i teraz nie wiem, którą brać :) Black Water Advanced ALU 123 - 159 zł - zachęcony tym testem skłaniałbym się ku tej wersji. Black Water Advanced 123 - 169 zł - 10 zł drożej od ALU, wydajnośc gorsza (tak wynika z testu Jarogniewa), no ale nie ma elementu korodującego + lepszy kolor :) Cooltek Triple Maxistream - 169 zł - To nie przypadkiem to samo co BWA 123 pod inną nazwą ? ;] Dodam do tego, że wolałbym, żeby chłodnice nie wymagały dużego przepływu powietrza do osiągnięcia dobrej wydajności. Na chłodnicy wylądują 3 fandery puszczone na minimum RPM. Z góry dzięki za pomoc :) Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Pod względem wydajności najlepiej 1. 2 i 3 są chyba identyczne jeśli chodzi o wydajność, bo to ta sama fabryka i teraz Cooltek ma mniejszą grubość. Generalnie jeśli stosujesz Borygo lub coś w tym stylu to bym brał alu, chyba że Ci zależy na estetyce i chcesz mieć chłodnicę w widocznym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 No właśnie chłodnia ma leżeć na budzie, a ALU nie będzie się tak dobrze prezentować jak czarne wersje. W układzie jest Borygo, także korozji raczej by nie było :) Jarogniew się coś ociąga z testem Black Waterów 122 i 123 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Osobiście bym się skłaniał ku 123 cu, sam się nad nią zastanawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 No właśnie chłodnia ma leżeć na budzie, a ALU nie będzie się tak dobrze prezentować jak czarne wersje. W układzie jest Borygo, także korozji raczej by nie było :) Jarogniew się coś ociąga z testem Black Waterów 122 i 123 :( hmm jestem w trakcie właśnie ;p jakiś tydzień i będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Bo tu cała zgraja osób czeka na wyniki tych testów :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 hmm jestem w trakcie właśnie ;p jakiś tydzień i będzieTydzień temu pisałeś to samo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) @Free nie bądźmy szczegółowi :wink: ja bym sobie kupił tą : http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1928 :rolleyes: :wink: dają krucce w zestawie? <_< Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Jak na budzie to miedzianą. Lepiej wygląda a te 2* nie zbawią Cię :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klichu Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Jeśli sie można podpiąć pod temat, Panowie jak sie ma do tej chłodnicy Black Water Advanced ALU 123 korozja galwaniczna (jak wiadomo alu w połączeniu z miedzią wywołuje taki proces) mogą być z tym problemy? Hmm i czy może rozwiąże to demineralka+borygo (50:50) Też mam dylemat jaką chłodnicę wybrać, postawiłem własnie na Alu, ale korozja galwaniczna może niestety pokrzyżować mi plany :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...