Skocz do zawartości
hubabuba

Nie Rozpoznano Urządzenia Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę o pomoc. Dziś, godzinkę temu zgrywałem zdjęcia z aparatu cyfrowego Pentax i komputer widział aparat. Podłączyłem go przed chwilą i pojawił mi się dymek "Nie rozpoznano urządzenia USB"

Natomiast pod jednym jak i drugim portem działa myszka i kamerka, więc to nie problem portów.

Sprawdzałem HiJack'iem i w logach nie pokazał nic złego. Zainteresował mnie pewien błąd w podglądzie zdarzeń, który występuje zaraz po podłączeniu cyfrówki.

Model DCOM odebrał błąd „Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. ” podczas próby uruchomienia usługi wuauserv z argumentami „” w celu uruchomienia serwera:

{E60687F7-01A1-40AA-86AC-DB1CBF673334}

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

Googlowałem ale nic nie znalazłem konkretnego, co zrobić w takim wypadku. Czy problem z DCOM nawiazuje bezpośrednio do problemu komunikacji aparatu do komputera ?

Zdrowych i Wesołych Świąt forumowicze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuję się pod tym pytaniem, gdyż mam identyczny problem.

Problem występuje na dwóch komputerach, na obydwu zainstalowany jest Windows XP. I teraz tak:

Na moim działa pendrive i mp3, nie działa natomiast telefon (Samsung SGH-D600E)

Na kompie brata działa drukarka (jakiś EPSON), ale nie działają pendrive'y.

Na komputerze brata format nie pomógł. Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu, proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

Dodam jeszcze, co zaobserwowałem na swoim komputerze: Po podłączeniu koma do pc via usb, szajsung sygnalizuje połączenie z komputerem takim piknięciem, ale komputer nie reaguje w żaden sposób - po chwili pojawia się powyższy komunikat. Jeszcze z 2 dni temu było wszystko ok, a teraz ni cholery nie chce działać.

Zrobiłem już chyba wszystko co się da w tej materii. Usunąłem wszystko związane z usb z menedżera urządzeń, zainstalowałem na nowo, usuwałem sterowniki usb od komórki, instalowałem na nowo. Nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi