Skocz do zawartości
plwr

Jaką Płytę Główną Wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

przymierzam się do modernizacji kompa .zastanawiam się nad zmianą płyty . wybrałem sobie wstępnie tą asus p5w dh delux . bardzo proszę o kilka porad czy warto brać tą płytę .procek planuje e6600 , a pamięci patriot 2x1GB 6400 llk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile masz kasy na ram i mobo?? czy bedzie o/c??(z tym procem chyba raczej tak :))

co do mobo to moze Abit AB9 Quad GT- 650 zł

co do ram to 2x 1GB OCZ PC7200 EL Platinum SLI-Ready Edition- 820zł i Micron D9GMH na pokladzie

jezeli planujesz porzadne o/c proca to warto zaopatrzyc sie w dobre chlodziwo- jezeli nie WC to chocby scythe Ninja rev. B, thermaltake Big Typhoon czy scythe Infinity

pozdro

Edytowane przez Alexander_Mniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamieć zobacze jak z kasą czy wydole więcej

chłodzenie konwencjonalne i tu mam problem wysokość max 14cm chyba ten big typek zostaje.

płyta no tu wiedziałem że zacznie się od abita .ale sam niewiem . miałem straszne problemy z abitem wymienili mi na nowego nawet model wyżej i to samo wprawdzie coś innego nawalało .mam drugi komp tam mam asusa i działa jak burza .przyznam się szczerze że zawsze miałem asusy i nigdy żadnych problemów , a ta płyta to do drugiego kopa .czytałem o abicie i o asusie z tym i tym sa problemy tak że już sam nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abit wraca do lask, jest na pozimie NF7 kiedy byla to najlepsza mobo pod socket A. wczesniej rzeczywiscie byla bieda z mobasami od Abita ale teraz firma wrocila do gry, robi naprawde swietne mobasy, nowe abity sa obiektem westchnieni i zachwytow na forach :D. Asus zawsze robil i robi nadal porzadne plyty, jednak ten konkretny abit nie ustepuje mu a jest nawet lepszy(o/c), takze warto sie przelamac i sprobowac nowego Abita

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi