plwr Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 przymierzam się do modernizacji kompa .zastanawiam się nad zmianą płyty . wybrałem sobie wstępnie tą asus p5w dh delux . bardzo proszę o kilka porad czy warto brać tą płytę .procek planuje e6600 , a pamięci patriot 2x1GB 6400 llk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexander_Mniejszy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) ile masz kasy na ram i mobo?? czy bedzie o/c??(z tym procem chyba raczej tak :)) co do mobo to moze Abit AB9 Quad GT- 650 zł co do ram to 2x 1GB OCZ PC7200 EL Platinum SLI-Ready Edition- 820zł i Micron D9GMH na pokladzie jezeli planujesz porzadne o/c proca to warto zaopatrzyc sie w dobre chlodziwo- jezeli nie WC to chocby scythe Ninja rev. B, thermaltake Big Typhoon czy scythe Infinity pozdro Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez Alexander_Mniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plwr Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 pamieć zobacze jak z kasą czy wydole więcej chłodzenie konwencjonalne i tu mam problem wysokość max 14cm chyba ten big typek zostaje. płyta no tu wiedziałem że zacznie się od abita .ale sam niewiem . miałem straszne problemy z abitem wymienili mi na nowego nawet model wyżej i to samo wprawdzie coś innego nawalało .mam drugi komp tam mam asusa i działa jak burza .przyznam się szczerze że zawsze miałem asusy i nigdy żadnych problemów , a ta płyta to do drugiego kopa .czytałem o abicie i o asusie z tym i tym sa problemy tak że już sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexander_Mniejszy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 abit wraca do lask, jest na pozimie NF7 kiedy byla to najlepsza mobo pod socket A. wczesniej rzeczywiscie byla bieda z mobasami od Abita ale teraz firma wrocila do gry, robi naprawde swietne mobasy, nowe abity sa obiektem westchnieni i zachwytow na forach :D. Asus zawsze robil i robi nadal porzadne plyty, jednak ten konkretny abit nie ustepuje mu a jest nawet lepszy(o/c), takze warto sie przelamac i sprobowac nowego Abita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Eee zamiast tego Asusa to lepiej weź Abita AB9 QuadGT a ramki te OCZ-e które podał @Alexander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...