Skocz do zawartości
kayvaar

Kość Nie Pasuje Do Płyty?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam całkiem spory (jak dla mnie) problem. Posiadam płytę główną Gigabyte GA-K8U ULi M1689, a na niej jedną kość 512MB DDR RAM PC400 Kingstona. Problem jest taki, że dokupiłem sobie drugą kość o takich samych parametrach, ale nie pasuje do slota (sic!). Na długość jest dobra, ale gorzej z szerokością. Nie wiem jak to jest, myślałem, że wszystko wchodzi tak samo. Ta dokupiona kość to dokładnie 512MB DDR400 CL2.5 184 - Pin DIMM KVR400X64C25/512. O starej niestety nie wiem więcej niż napisałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak próbowałem wsadzić tą nową kość to te zaczepy (?) nie chciałby się zatrzasnąć, bo praktycznie nie miały jak. Nie chciałem tam pchać na siłę tego, bo przykre doświadczenia mam z takimi praktykami. Tej starej nie wyciągałem żeby porównać, nie pomyślałem nawet o tym, wiadomo święta to i człowiek trochę roztargniony. Wieczorem na pewno spróbuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz "nierozchodzone" sloty na płycie, to faktycznie możesz mieć problem z włożeniem kości - w takim wypadku trzeba trochę pokombinować (np: próbuj zapiąć najpierw jeden zatrzask, wyjąć pamięć, później drugi - po kilku próbach z reguły daje się włożyć pamięć).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luk1999, po świętach na spokojnie udało mi się Twoją metodą, najpierw jeden zatrzask, później drugi. Nadal się trochę bałem, ale wyjąłem tą kość co była i identyczne są więc pewności nabrałem. Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi