humax5400 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Mam problem. Posiadam laptopa jak w podpisie i chciałbym go podłączyć do TV. Podłączyłem go za pomocą kabla z jednej strony s-video i jack -> euro ! No ale niestety po podłączeniu tym kablem jak wchodzę w zakładkę karty graficznej to pisze tam coś takiego: Ekran Zwielokrotniony(funkcja wymaga podłączenia do komputera dwóch urządzeń wyświetlających, podłącz drugie urządzenie) ... w tym problem, że podłączyłem już :( Nie wiem jak wymusić aby obraz pokazał się na TV. Kabel sprawny w 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Na sterach nV była taka fajna opcja jak "Force TV Detection". Niestety nie wiem, jak sprawa wygląda u Intela. Oczywiście przeglądałeś pomoc w Windows/sterownikach odnośnie takich problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Prawym przyciskiem na ikone w trayu, opcje grafiki, wyświetlanie, TV - jakoś tak to było. Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Humax5400 ja np mam kabel euro z 3ma jackami - sound Li R oraz video + przejsciowke s-video . Trzeba wpiac wlasciwy kabel do wejscia svideo. ofc jesli masz kabel euro nie z jackami tylko z s-video no to nie wiem czemu ci tv nie wykrywa :( Ja pisze tu bo tez mam problem :( Wiec tak mam laptopa z grafa intela i chce ogladac filmy na tv. Na poprzednim laptopie - z grafa SIS - podłączałem , zaznaczałem i wsio bylo OK . Tu niestety ani clone ani tylko na tv nie dziala - tzn niby dziala ale na ekranie tv widzie czarnobiałą sieczke ze nawet nie idzie obczaic co sie klika itp. Gdzie tkwi haczyk? Kabel idacy do tv jest z wyjsciem euro - działał na poprzednim sprzecie .Ma on 3 wtyki typu jack - dzwiek lewo ,prawo oraz video . Do nowego laptopa kupilem przejsciowke svideo -chinch ( S-Video) , w poprzednim bylo zwykle wyjscie chinch. Co robie zle ? aha system to vista :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ja sobie poradziłem. Podłączyłem kabel i zrestartowałem komputer ;) dzięki temu w opcjach pojawiła się możliwość przełączenia na TV, zatwierdzam i działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kes34 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 U mnie w biosie jest opcja 'force dual video output', jak bedziesz mial jeszcze kiedys problemy to zerknij i u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sin.dnm Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 w zakładce karty graficznej masz tylko możliwość skierowania obrazu na monitor laptopa lub wyjście VGA czyli zewnętrzny monitor. Jeżeli jest to karta intela i masz zainstalowany sterownik to w menu uruchamianym z tray'a musisz znaleźć opcję przełączenia na TV. pozdrawiam, daj znać czy Ci się udało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pnhd Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) no dobra. a w przypadku takim. lapek asus a6r (ati radeon x200), wyjscie vga, telewizor toshiba lcd i wejscie vga. telewizor tylko mruga czarnym ekranem. podlaczam do telewizora blaszaka (nv gforce 6200) i dziala elegancko. czemu z lapa zatem nie dziala? dodam, ze lapek dziala z innym monitorem zewnetrznym. Edytowane 15 Maja 2007 przez pnhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...