Skocz do zawartości
humax5400

Podłączenie Laptopa Do Tv !? Wielki Problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Posiadam laptopa jak w podpisie i chciałbym go podłączyć do TV. Podłączyłem go za pomocą kabla z jednej strony s-video i jack -> euro !

No ale niestety po podłączeniu tym kablem jak wchodzę w zakładkę karty graficznej to pisze tam coś takiego: Ekran Zwielokrotniony(funkcja wymaga podłączenia do komputera dwóch urządzeń wyświetlających, podłącz drugie urządzenie) ... w tym problem, że podłączyłem już :(

Nie wiem jak wymusić aby obraz pokazał się na TV.

Kabel sprawny w 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Humax5400 ja np mam kabel euro z 3ma jackami - sound Li R oraz video + przejsciowke s-video . Trzeba wpiac wlasciwy kabel do wejscia svideo. ofc jesli masz kabel euro nie z jackami tylko z s-video no to nie wiem czemu ci tv nie wykrywa :(

Ja pisze tu bo tez mam problem :(

Wiec tak mam laptopa z grafa intela i chce ogladac filmy na tv. Na poprzednim laptopie - z grafa SIS - podłączałem , zaznaczałem i wsio bylo OK . Tu niestety ani clone ani tylko na tv nie dziala - tzn niby dziala ale na ekranie tv widzie czarnobiałą sieczke ze nawet nie idzie obczaic co sie klika itp. Gdzie tkwi haczyk? Kabel idacy do tv jest z wyjsciem euro - działał na poprzednim sprzecie .Ma on 3 wtyki typu jack - dzwiek lewo ,prawo oraz video . Do nowego laptopa kupilem przejsciowke svideo -chinch ( S-Video) , w poprzednim bylo zwykle wyjscie chinch. Co robie zle ? aha system to vista :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zakładce karty graficznej masz tylko możliwość skierowania obrazu na monitor laptopa lub wyjście VGA czyli zewnętrzny monitor. Jeżeli jest to karta intela i masz zainstalowany sterownik to w menu uruchamianym z tray'a musisz znaleźć opcję przełączenia na TV.

pozdrawiam, daj znać czy Ci się udało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra. a w przypadku takim. lapek asus a6r (ati radeon x200), wyjscie vga, telewizor toshiba lcd i wejscie vga. telewizor tylko mruga czarnym ekranem. podlaczam do telewizora blaszaka (nv gforce 6200) i dziala elegancko. czemu z lapa zatem nie dziala?

dodam, ze lapek dziala z innym monitorem zewnetrznym.

Edytowane przez pnhd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi