Gość wojtassss Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 padła mi karta graficzna i muszę użyć s3 trio 64. problem w tym że nijak nie mogę jej zainstalować. sterownik wywala błąd: To urządzenie nie może znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których można użyć. (Kod 12) próbowalem wyłączyć kartę dzwiękową, ale nic to nie daje. widzę że katra dzieli pamięć z vgasave, ale kiedy wyłączę vgasave windows ładuje się, i ekran gaśnie, nie chcąć wstać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Vgasave to oszczędzanie energii bodajże. To jest najmniejszy problem. Pisząc wolne zasoby system ma zapewne na myśli przerwanie (IRQ). Wejdź do bios i wyłącz opcję ASSIGN IRQ FOR VGA. Jeśli zaś jest włączona, to wyłącz. Nie pamiętam, czy ta karta to obsługiwała. Hmm... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=230575&st=0 Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Niestety nie pomaga. Znalazlem vgasave to podstawowy sterownik vga, dzięki niemu mam 8 bit kolor... Nie idzie normalnie na tym pracować, rozdzielczość i kolory poprostu mnie dobijają. Może sterowniki są do bani? może pod to s3 trio 32/64 sterowniki do xp nie wyszły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) No jasne że nie wyszyły. Tyle, że powinny być zawarte w XP. Ewentualnie szukaj sterów pod NT, bo to jedyne, co może podejść. Może gdzieś na tej stronie: http://www.download.net.pl/869/Trident-975...ver-Windows-NT/ (tu akurat Trident 9750 - link z innego tematu) A tak ogólnie to chyba wiesz, że ta karta raczej nie wyciąga 1024x758x32b. Właściwie to chyba w ogóle nie wyciąga 32b. Max to chyba 800x600x24b lub 1024x768x16b. Nie pamiętam dokładnie - tyle kart już człowiek widział... Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 800x600x24b lub 1024x768x16b w zupełności by mi wystarczyło. Narazie mam niestety 800x600x8b i nie idzie nic lepiej. Wydaje mi się że to raczej wina tego konfliktu, o którym pisałem wcześniej. Masz pomysł jak go usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Probowales przelozyc karte do innego slotu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...