Skocz do zawartości
BLaDDe

walnieta karta lub cos sie za mocno grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem. byl sobie ecs k7s5a z duronem 1000 mhz i grafa gf2 mx 440 + pamiatki 2x 128 mb nie wiem jakie :) i jakies tam duperele. zmienilem grafe na gf4 mx i axp 1700+. no i jest taki problem ze gdy tylko chwile pogram lub pojdzie test na wyzszych detalach w pierwszej grze 3dmarka 2001SE to jest zwiecha. na 99% to nie temp. procesora bo sprawdzalem ma max kolo 43* C ... jak sprawdzic czy to moze karta sie ostro grzeje? sa jakies progi do pomiaru temp GPU? albo pamieci karty? w sumie wsadzalem swoja stara rive tnt2 i smigalo, ale w sklepie powiedzieli ze to nie karta i kazali kupic wiatraczek (eh przeciez jest, to co mam kupic 80x80 ?:)) co mam zrobic?

ps. jakie najlepsze programy do odczytu danych o karcie graficznej, plycie glownej itd...? moze sandra 2003 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilka to cedegen 300W... wiem slyszalem o codegenach i ecsk7s5a ... chyba sprobuje zmienic zasilke tylko troche mi sie nie chce. zastanawiam sie powaznie czy to nie karta. jakos dziwnie sie ona wogole zachowuje, tak sie zastanawialem nad upgradem biosu karty ale to nie moj komp i nie wiem jakiego producenta to karta a na stronie nvidia.pl sciagnalem bios do mx440 to mvflash pokazuje ze jak robie nvflask /k (compare) ze cos tam error :) i nie wiem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi