marx2 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Hej Mam semprona na NF3 (GB K8NS) Wpialem plyte na 775 (Asrock HDTV). Plyta oparta jest o chipset ULI 1573 Vista wczesniej zainstalowana na w/w GB oczywiscie nie wstaje, nie udostepnia tez opcji naprawy (albo nie wiem jak wlaczyc) Poniewaz widze ze drivery do tej plyty sa tylko do wersji 32bit (a mam 64 bit) to chcialem puscic instalke od nowa. Niestety Vista nie umie sie zainstalowac na tej plycie, najprawdopodobniej nie ma driverow. Pytania: 1)jak z paczki "integrated" wydobyc drivery do podlozenia podczas instalki Visty 2)w ktorym momencie je podlozyc (nie znalazlem w Vista opcji podcza startu instalacji tak jak to bylo w instalce XP) Wlasnie probowalem, integrated driver nie da sie zainstalowac na innej plycie. Moze pomogloby przestawienie trybu “SATA Operation Mode” na inny niz RAID (ten byl domyslny i nie zmienialem)? Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez marx2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Hej Mam semprona na NF3 (GB K8NS) Wpialem plyte na 775 (Asrock HDTV). Plyta oparta jest o chipset ULI 1573 Vista wczesniej zainstalowana na w/w GB oczywiscie nie wstaje, nie udostepnia tez opcji naprawy (albo nie wiem jak wlaczyc) Poniewaz widze ze drivery do tej plyty sa tylko do wersji 32bit (a mam 64 bit) to chcialem puscic instalke od nowa. Niestety Vista nie umie sie zainstalowac na tej plycie, najprawdopodobniej nie ma driverow. Pytania: 1)jak z paczki "integrated" wydobyc drivery do podlozenia podczas instalki Visty 2)w ktorym momencie je podlozyc (nie znalazlem w Vista opcji podcza startu instalacji tak jak to bylo w instalce XP) Wlasnie probowalem, integrated driver nie da sie zainstalowac na innej plycie. Moze pomogloby przestawienie trybu “SATA Operation Mode” na inny niz RAID (ten byl domyslny i nie zmienialem)? Musisz włożyc płyte bootowalna z instalka wisty i tam są opcje naprawy , oraz dolozenie sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...