basik Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam Nie wiem czy wybralem odpowiedni dzial. Jesli nie, prosze o przeniesienie. Czy skanowal ktos z Was kiedys slajdy ? Mam do zeskanowania troche tego ale nie wiem jak to zrobic, bo slajdy po zeskanowaniu wychodza mi strasznie rozmyte. Wiem, ze w niektorych skanerach dawali jakies przystawki do skanowania takich rzeczy. Na czym to polega ? Moj skaner to urzadzenie wielofunkcyjne hp 370 i standardowe oprogramowanie do skanowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Ceny dobrych skanerów do materiałów przezroczystych zaczynają się od ok. 1000zł. Moja rada - oddaj slajd do laboratorium. Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Popieram przedmówcę. Planowałem kiedyś zajechać skanerem trochę slajdów i negatywów jakie mam. W moim jest niby na to przystawka. Nic ciekawego z tego nie wyszło. Szkoda się paprać domowymi skanerami. Wyniki są co najmniej mizerne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 To mnie pocieszyliscie. Znalazlem w internecie pewien sposob z wykorzystaniem aparatu cyfrowego. Chyba sprobuje cos trakiego zdzialac. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Jeśli chcesz coś sensownego to musisz iść do dobrego fotolabu gdzie skanują coś takiego do ... powiedzmy 10MPix ... W negatywie drzemie ogromna moc ;) a mianowicie rozpiętość od -12EV do +12EV no i lekko 20Mpix można cisnąć ... ale to już trzeba dobrego Laba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Hmmm... To ja mam pytanie w takim razie. Oddalem slajdy do Laba, zeskanowali do 2MPix i niestety, ale efekt jest ziarnisty. Zwykly blur z irfana daje bardzo zauwazalna poprawe, ale oczywiscie psuje ostrosc. Kiepski lab czy to tak ma byc? Dodam, ze slajdy w dobrym stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Reklamuj usługę w labie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ok, sprobuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...