mer Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc dzieńdobry wszystkim. Kilka dni temu obraz na moim monitorze zaczął szaleć. Mianowicie jest ściskany do około 2/3 rozmiarów monitora. Daje to dość komiczny efekt i uniemożliwia korzystanie z komputera. Monitor to stary Arcus, na kineskopie Philipsa, a karta graficzna to Riva TNT2 M64 :) Załączam zdjęcie całej sytuacji, być może ktoś będzie w stanie mi pomóc, bo już spotkał się z czymś takim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Pewnie odchylanie poziome w monitorze szfankuje. Albo naprawa w serwisie RTV, albo nowy monitor. Kiedyś coś takiego się zrobiło w monitorze w szkole, to trzeba było pare razy walnąć pięścią od góry i zaskakiwał :lol:. Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez krzyysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mer Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Chyba masz rację, bo ta pięść u mnie również pomaga :) Wniosek z tego taki, że chyba najwyższy czas przesiąść się na LCD... Dziękuję za odpowiedź :) Jeszcze tylko chciałem zapytać, czy coś takiego moze być groźne? :) jakiś pożar, zwarcie czy coś? Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez mer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michall91 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 mi cos takiego robilo sie od dluzszego czasu az sie wkurzylem i porzadnie go walnalem i od jakichs 2-3 miesiecy jest ok, imho nie stanowi to zadnego zagrozenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...