Skocz do zawartości
THEJAJO

Czy To Wytrzyma ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dylemat i prosze o pomoc bo w tej kwestii dosw. nie posiadam.

Zakupilem jakis czas temu GPU R8500 250/250 128bit 128 MB i niestety cooler ktory ja chlodzi jest na kleju a zaczal wydawac niepokojace dzwieki i wydaje mi sie ze najwyzszy czas go wymienic.

Jak go zdjac mniej wiecej wiem (jest zreszta temat na ten temat) ale zastanawiam sie czy jak przykleje w zamian za niego Zalmana ZM-NB47J bez coolera to czy utrzyma sie i co najwazniejsze w odpowiedni sposob odprowadzi cieplo z GPU? Klej jakiego mam zamiar uzyc rowniez ma byc Zalman'a.

Bardzo prosze o pomoc gdyz odglos tego coolera jest momentami dobijajacy. :mur:

Z gory dzX i PZDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem ten klej Zalmana. W weekend bede sie bawil w klejenie.

A bez nawiewu sie nie obedzie? Mam w sumie otwarta bude (wycialem sobie dziure na okno ale jakos nie moge sie zabrac za jego skonczenie) ale z przodu i z tylu sa coolerki wymuszajace naturalny obieg powietrza w obudowie (z prozdu do tylu). Nie wystarczy?

Jesli nie to bede musial nawiercic przyszle okno na wysokosci radiatorka od GPU i zainstalowac jakas 80.

Pozostaje jeszcze opcja nieodklejania radiatorka a tylko wyamina coolerka.

Problem w tym ze identycznego nigdzie nie widzialem (Allegro) a 40 nie bardzo pasuje.

Edytowane przez THEJAJO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi