Skocz do zawartości
cavarr

Project Gotham Racing 4

Rekomendowane odpowiedzi

maSTHa212 napisał(a):

Hmm w sumie potwierdzilo sie to czego sie obawialem:

1. motory sa z du..y <_< nadal sie zastanawiam po co je dodali?

hehe dokladnie, od poczatku sie zastanawialem na ch im te motory xD

update: pogralem troche i moge powiedziec, ze mamy godnego nastepce ;d uczucie predkosci niesamowite ;) do tego wreszcie w 720p, graficznie zdecydowanie najladniejsza scigalka :) To ciagle arcade, ale warunki pogodowe wplywaja na model jazdy =] na mokrej nawierzchni szybsze samochody po prostu tancza - bedzie sie trzeba uczyc jezdzic od nowa :D No i ten widok z kokpitu... miazdzy wszystko co do tej pory widzialem :D

Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO oprawa a-v PGR4 jest lepsza od GT5 (poziom szczegolowosci kokpitow, OTOCZENIE tras jak i same wozki), ale by nie rozpoczynac flame'u powiem, ze na ostateczny wyrok trzeba poczac az to premiery GT5 w Europie.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kucyk napisał(a):

chyba sobie ja jednak kupie, bo kierownica sie nudzi, oby tylko widok z kokpitu byl grywalny

jest sporo grywalniejszy niz w 3ce... a juz tam bylo super ;d

btw gra swiatel w polaczeniu ze zmiennymi warunkami pogodowymi jest po prostu fenomenalna ;d

Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaZZeo napisał(a):

Audi R8 i Aston DBS B) B) B)

Dla samych aut i rozkoszowanai sie ich widokiem warto kupic tą grę. Mam nadzieje ze cena PGR4 spadnie tak szybko, jak cena PGR3.

Już teraz można kupić PGR4 za 180zł. Chyba w tych cenach maczał palce M$ ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limak122 napisał(a):

Mógłby mi ktoś napisać kto już grał u siebie, czy mi się zdaje , czy gra chodzi w 720p i ma w końcu AA ?

Chodzi w 720p. Aliasing wystepuje, ale nie jest to tak widoczne jak w forzie. Co nie zmienia faktu, ze i tak jest to najladniejsza scigalka jaka wyszla :) Wszystkie inne zostawia DALEKO w tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4ever_anarchy_soldier napisał(a):

Chodzi w 720p. Aliasing wystepuje, ale nie jest to tak widoczne jak w forzie. Co nie zmienia faktu, ze i tak jest to najladniejsza scigalka jaka wyszla :) Wszystkie inne zostawia DALEKO w tyle :)

A gdzie już ją kupiłeś ? Osobiście wolę poczekać aż gierka stanieje troszeczkę i wtedy z przyjemnością zakupie sobie ją. Na razie nie mam jeszcze wszystkich platyn w PGR3 więc nie będzie mi się nudzić czekając hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja lekko o/t, za cholerę nie potrafię przejść cone capture nawet na gold- wyścigi, time vs kudos itp robię z palcem w nosie na platynkę, a z tym cholerstwem nie huhu. Jakieś rady?

@ Greg dzięki ;) tyle to i ja wiem, zapierniczam szybko między pachlętami i czasem pyknę drifta, ale widać, że jadę niewystarczająco szybko, a slideów robię za mało :( Ale chyba nie wymasteruję tej gry, bo wcześniej kupię 4czkę.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo: PGR 4

Cytat

Content: PGR 4 Demo

Price: Free

Availability: All Xbox LIVE regions

Dash Text: [ESRB: E (Everyone)Mild Lyrics] Race three exotic cars and two beauteous bikes through the streets of Macau and a snow laden Nürburgring. Includes an exclusive Nürburgring Snow Challenge and unique PGR Arcade Events.

Size: 1.27 GB

http://www.majornelson.com/archive/2007/10...demo-pgr-4.aspx

u mnie nie ma Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz po odpaleniu demka w oczy rzuca się wyśmienita grafika. Modele pojazdów są jeszcze bardziej szczegółowe niż w trzeciej części, textury ostrzejsze, HDR bardziej zbalansowany. Jedynie czego można się przyczepić to Trilinearne filtrowanie textur, może kiedyś zamienią je anisotropowym... (chyba tak to się odmienia?)

W demie dostępne jest 5 pojazdów. Trzy samochody i dwa motory. O ile jazdy samochodami nie trzeba opisywać, bo niewiele się zmieniła od trzeciej części to jazda motorami to totalna nowość w PGR. Przyznam się , że grałem nie więcej niż godzinkę, ale już mi się nie spodobało. Jazda tymi motorkami to jak dla mnie udręka i nie będę tego więcej próbował, przystoję przy czterokołowcach.

Na efekty pogodowe potrzeba osobny akapit. Mianowicie zaszło wiele zmian w stosunku do poprzednika. Wreszcie pogoda zmienia się podczas wyścigu. W demie jeden z wyścigów rozpoczynamy przy świetle słońca, a linię mety przekraczamy z kroplami deszczu na karoserii. Co do efektów jakie dają nam różne warunki pogodowe to są niesłychanie efektowne. Gdy przyspieszamy , one cofają się płynnie przemieszczając się po karoserii co daje po prostu zajebisty efekt. W grze widziałem 9 rodzajów warunków pogodowych. Lekki deszczyk, soczysty deszczyk, burzę, śnieg, lekką zmarźlinę, gęstą mgłę, mgiełkę i jeszcze jakieś.

Dobra , to ja spadam dalej pykać demko w oczekiwaniu na pełną wersję.

Edytowane przez Limak122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem, zamowienie zlozone.

Jest to dokladnie to czego sie spodziewalem. Wizualnie jest podciagniete w gore sporo. Nie ma juz aliasingu, nie ma plaskich blokow. Wszystko jest slicznie zrobione w macao. Samochody wygladaja duzo lepiej, wiecej detali. Wnetrza sa zrobione doskonale. Efekt sniegu jest wreszcie taki jak nalezy, snieg pada a na szybie rozmazujemy wode, na bocznych szybach rozmazuje sie woda. Cos niesamowitego, widok na mokra maske. Poprawili tez replaye, jest jakis taki filtr nalozony, ktory wyglada fajnie.

Motory sa dziwne w prowadzeniu jak pisze Limak122, pewnie kwestia wprawy. Bujanie sie takie przyprawia troche o mdlosci ale widok z wnetrza zawodowy jest. Jutro pojezdzie wiecej motorami to napisze.

Zamowienie zlozone. Gra perfekcyjna jak kazdy msr/pgr. :banana:

Edytowane przez Przemol^N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie dla odmiany motorki bardzo podpasowaly, oczywiscie widok z kokpitu (ten "wyzszy")- jest o 2 klasy lepiej niz w crapie dedykowanym jezdzie na motorach, czyli motogp 07.

Graficznie jest swietnie, widok z srodka wozow/jednosladow to 100% zawodostwo. Model jazdy to stary dobry pgr, wiec miodny arcade ale z odpowiednim wyczuciem masy pojazdu, rodzaju napedu itp (nie to co w innym mega crapie juiced2). Jest swietnie i gre kupie jednak od razu po premierze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiedzialem troche nad demem no i co tu powiedziec: powrot krola!! Stary, dobry PGR!! Na plus zdecydowanie warunki pogodowe, a szczegolnie woda - deszcz, kaluze - cos niesamowitego jak to wyglada. Plansze i fury to juz klasa sama dla siebie, a w powtorkach, gdy ustawimy Kamere Akcji i pokazany jest widok z bliska zza samochodu to sory, ale dla mnie to juz jest praktycznie fotorealizm. Natomiast na minus i to duzy zaliczam te nieszczesne motory. IMO model jazdy jest, mowiac kolokwialnie, z [gluteus maximus]. Kompletnie mi sie nie podoba, a poza tym motory maja przewalone jeszcze z jednego wzgledu: mozna je latwo "wykosic" z wyscigu. Tak czy inaczej giera zapowiada sie smakowicie.

edit.

BTW nie wiem czy ktos zauwazyl, ale w tipsach podaja adres strony pgmation, nie powinno byc przypadkiem pgnation?

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poca napisał(a):

Huh, ciekawe czy jazda na motorach będzie obowiązkowa by skończyć tryb kariery.

Nie jest obowiązkowa. Gdzieś w menu pisało, że można wybrać dowolnie.

Nie wiem czy wiecie, ale w Options jest do wyboru język polski, który ssie hehe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi