Carson Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Twoje poczucie estetyki troche kuleje (imo) ;) W funkcjonalnosc nie wnikam ale te dwa bloki na ramach wygladaja strasznie pancernie. Buda i modyfikacje tez jakos bez wiekszego skladu i ladu, zwlaszcza okno z krzywymi krawedziami "chamsko" przymocowane na sruby :) tu panel, tam miernik (jak sam napisales: zeby wypelnic pusta przestrzen). Edytowane 29 Stycznia 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Mosiądz nie podlega korozji; a bloki na ram są cichsze od tej pierdziawki ocz'ta. to tak na marginesie pierdziawka ocz na min V jest nie słyszalna :wink: Co do korozji to było to trochę ironicznie powiedziane , ale wydaje mi sie ze podobnie jak miedz przecież mosiądz to stop z miedzi czyli w pewnym sensie się utlenia i robi się brudny, sam mam bloki z mosiądzu i po jakimś czasie robią się czarne i widać każdy paluch :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 no i ocz na min V gowno daje w sumie... no ale nieslyszalne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 mosiądz to stop z miedzi czyli w pewnym sensie się utlenia i robi się brudny, sam mam bloki z mosiądzu i po jakimś czasie robią się czarne i widać każdy paluch :wink:To nie wiem co ty z nimi robisz. Też mam jeden mosiężny blok i jakoś nadal po roku ma złoto miedziany kolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 ocz ssie nawet na 12v bo to ani efektywne ani ciche .... na 5v może i ciche ale tak samo jak by go nie bylo... jak dla mnie jedynie węże a raczej ich ułożenie na krzyż nie pasuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Twoje poczucie estetyki troche kuleje (imo) ;) W funkcjonalnosc nie wnikam ale te dwa bloki na ramach wygladaja strasznie pancernie. Buda i modyfikacje tez jakos bez wiekszego skladu i ladu, zwlaszcza okno z krzywymi krawedziami "chamsko" przymocowane na sruby :) tu panel, tam miernik (jak sam napisales: zeby wypelnic pusta przestrzen). Też widzę, że okno jest wyciętne delikatnie mówiąc nierówno szczególnie brzegi przy klamce ale to nie poczucie estetyki kuleje a ręce :-) - po prostu pierwszy raz wycinałem dziury w budzie i okno było tzw. wprawką. Co do tych śrubek takie będą nawet jak rozbiorę budę do lakierowania i wyrównam okienko takie akurat lubię. Mierniki - to inna sprawa, funkcjaonalność koło zera, mnie się podobają, pierwotnie miał tam wisieć zbiornik na płyn ale skoro mam rezy w pompkach plus dodatkowy w topie budy to nie było sensu go wrzucać a dziura mnie wkurzała. Kwestia drugiej pompki. Zgadzam się, że do wydajnego chłodzenia w tym przypadku wystarczy jeden Laing. Chcę tak skonfigurować T-Balancera aby włączał drugą pompkę tylko wtedy gdy przepływ cieczy spadnie poniżej pewnego poziomu, a gdy będzie równy 0 to ma za zadanie wyłączyć całego kompa. Takie małe zabezpieczenie. Dwa słowa o manometrze. któregoś dnia zauważyłem że ciśnionko troszke jakby niższe, pooglądałem układzik no niby nic nie było, ale w łapę wziąłem katodę UV i bingo, przy jednym z bloczków na mosfetach pojawiło się świecenie znaczy początek wycieku. Po rozebraniu załozeniu nowego o-ringu, wymianie silikonu na obudwu bloczkach mosfetowych odpaliłem kompa i ciśnionko wróciło do normy. Około kwietnia buda wróci na warsztat, do wyrównania i nowego lakierowania, kolor będzie inny, no może tak dla odmiany czarny ? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...