Skocz do zawartości
ra-v

Saboteur

Rekomendowane odpowiedzi

Firma Pandemic Studios planuje nową grę :

Wstępne plany zakładają, że Saboteur trafi na rynek w przyszłym roku. Niestety nadal nie ujawniono, na jakich platformach docelowo ukaże się dzieło, toteż możemy jedynie zakładać, iż będą nimi next-geny PS3 oraz X360.

źródło : Gry-Online.pl

Wiele informacji na temat gry nie ma, jednak są screeny.

Oficjalna strona : http://www.saboteurthegame.com/

Screeny :

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Więcej screenów oraz concepty znajdziecie na oficjalnej stronie gry.

Pytanie jednak brzmi, czy gra ukaże się na PC ? Bo jak narazie wygląda zachęcająco ;)

Edytowane przez ra-v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zgodzę się, w bardzo wielu grac zamiast swastyki występuje flaga republiki weimarskiej ( http://en.wikipedia.org/wiki/German_Empire tutaj pokazana jako flaga do 1918 roku ), co mnie bardzo wkurza bo to fałszowanie historii. Poprawność polityczna, tylko dlaczego sierp i młot, symbol największego totalitaryzmu na świecie może być stosowany wszędzie bez żadnych przeszkód (nie jestem za tym, aby nie był, ale dlaczego jedno może a drugie nie?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

apropo RTCW tak było tam w pii swastyk, ale wersja niemiecka tej gry musiała byc o to okrojona, nie wiem co wleili w to miejsce, ale swastyki tam nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra się według mnie ładnie zapowiada. Sam jestem fanem gier osadzonych w klimatach I i II WŚ. RTCW przeszedłem aż za dużo razy, w ET spędziłem od groma czasu, CoD(Głównie te parzyste, nieparzyste ciut mniej) są świetne. ^^

"Otwarty świat gry The Saboteur daje Ci wyjątkową okazję wtopienia się w atmosferę Paryża pod hitlerowską okupacją. Tytułowy sabotażysta, Irlandczyk Sean Devlin, jest z zawodu mechanikiem wyścigowym, a prywatnie życiowym twardzielem, który nie puszcza płazem wyrządzonych mu krzywd. Przyjechał do Paryża w poszukiwaniu zemsty na niemieckim oficerze, który pozbawił go wszystkiego, na czym mu w życiu zależało.

Z pomocą francuskiego ruchu oporu, brytyjskiego wywiadu oraz arsenału broni i ulicznego sprytu musisz dopaść tych, którzy chcieli Cię zniszczyć. Twoją siłą jest pragnienie zemsty, a jej narzędziem - techniki sabotażu. Będziesz wykolejać pociągi, wysadzać sterowce, mosty i czołgi oraz równać z ziemią budynki wroga, a wszystko to w niezwykłym, otwartym świecie gry, osadzonym w scenerii okupowanej Europy.

Najważniejsze cechy

Paryż bez ograniczeń - po raz pierwszy w grze. Możesz wejść na wieżę Eiffla, zasadzić się z karabinkiem snajperskim w katedrze Notre Dame lub wszczynać bójki z Niemcami na Polach Elizejskich. Przemykaj mrocznymi zaułkami, skradaj się po dachach, zaglądaj do podrzędnych teatrzyków i przemierzaj dzielnice francuskiej stolicy, wyjątkowego świata gry The Saboteur.

Sztuka sabotażu. Sabotażysta dokonuje ataku, pozostając niezauważonym. Aby akcja się powiodła, musisz najpierw przeprowadzić wywiad wśród lokalnych bywalców klubów i kabaretów. Eliminuj wroga atakiem z ukrycia, w przebraniu lub z użyciem wabika. Do dyspozycji masz materiały wybuchowe oraz broń palną i białą, doskonałym narzędziem sabotażu może być też samochód. Dokładnie opracuj plan każdej akcji!

Wola walki. Pełna wrażeń rozgrywka i trzymająca w napięciu fabuła okraszone są jedyną w swoim rodzaju oprawą graficzną połączoną z systemem wizualizacji nastrojów wśród ludności, zwanym ?wolą walki?. Dokonując aktów sabotażu, zobaczysz jak zmieniają się nastroje w mieście uwalnianym spod opresji najeźdźcy i na nowo rozkwitającym pięknem i nadzieją."

Planowana premiera: Listopad 2009 r.

Źródło: http://polygamia.pl

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś mógł grać jak premiera jest dopiero 4 grudnia. Radzę Ci poczytać nowy regulamin działu gry. Mam nadzieję, że będzie to coś ciekawego i w grze nie będzie wiało nudą.

Gra jest dostępna w Emikach od przynemniej 30.11 (wtedy ja widzialem), wiec nie badz taki regulaminowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie interesuje najbardziej jak to jest z tymi problemami na kartach ATi najlepiej jakby ktoś posiadający oryginał oraz kartę ATi się wypowiedział bo na "mniej" legalnych stronach zasadniczo opinie są takie, że na ATi jest niegrywalna przez ciągłe freezy trwające dobrych kilkanaście sekund, ale to na wersji wiadomo jakiej. Szkoda byłoby wywalić trochę $$ i się okaże, że grać się nie da, a patch będzie po świętach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pograłem godzinę, ukończyłem jedną misję i gra zapowiada się całkiem ok. Przypomina trochę grę The Godfather, grafika podobna, prowadzenie pojazdów jak i ruchy postaci są podobne. Podoba mi się wspinanie po budynkach, może mało realistyczne bo bohater wspina się jak spiderman ale jest ok. Za mało grałem by coś więcej napisać, ale napiszę jeszcze coś o wymaganiach, u mnie lata na full w 1680x1050 i jest super płynnie, tylko ciekawi mnie czemu fraps pokazuje ok 30fps, jak na oko jest grubo ponad 50fps, bo gra jest bardzo płynna. To tyle, pogram dłużej to napiszę więcej, gra jak na razie jest ok. Pod względem technologicznym takiego GTA4 czy nadchodzącej Mafii 2 pewnie nie pobije ale fabułą być może bo zapowiada się ciekawie, mam nadzieję tylko że nie znudzi mnie jak godfather.

Co do kart ATI, kolega gra a raczej próbuje grać na radku 4770 (system win7 64bit) ale gra niezależnie od ustawień jest niegrywalna, już po samym menu się ciężko poruszać bo są jakieś dziwne akcje. Najnowsze sterowniki nie pomogły.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się grać na ATI, kosmos co się dzieje... to przebiło nawet witchera ;)

Najlepsze jest to, że jest logo ATI na ich stronie oficjalnej. Wejdźcie sobie http://www.pandemicstudios.com/thesaboteur/node i spójrzcie na dół na loga producentów. ATI jest sponsorem tej gry :lol2:

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto. Pograłem dłużej i gra wciąga, posiada ciekawą fabułę i misje, coś mnie do niej co chwilę ciągnie że nie potrafię na dłużej przestać grać, i mam już ponad 50% ukończonego głównego wątku :D.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi