Skocz do zawartości
Cortezon

Problem Z Odtwarzaniem Filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wieczorem chciałem przetestować najnowsze stery do grafiki.

Po przeinstalowaniu nie mogłem odtworzyć filmów (avi, mov, mpg). Przy próbie odtworzenia zaczyna migać obraz ( a raczej włącza się i wyłącza monitor) a komp się wiesza (niekiedy uda się jeszcze wyłaczyć odtwarzac poprzez ctrl+alt+del ale trochę to trwa gdyż komp "ledwo chodzi" - jak się już uda to można wrócić do normalnej pracy).

Wróciłem do poprzednich sterowników i problem nie zniknął. Przeinstalowywałem kodeki i odtwarzacze, próbowałem różnych kodeków, czyściłem rejestr regcleanerem ale problem nadal występuje.

Nie wiem co jest nie tak. Rano oglądałem jeszcze film a do wieczora prócz tych sterowników nic nie instalowałem ani nie zmieniałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem. Używałem różnych sterów, kodeków, instalowałem na nowo windowsa.... Problem powraca z instalacją sterów od grafiki. Mogą być najnowsze, z przed roku i tak wszystko się pier...... Na razie nie mam pomysłu co z tym zrobić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem. Używałem różnych sterów, kodeków, instalowałem na nowo windowsa.... Problem powraca z instalacją sterów od grafiki. Mogą być najnowsze, z przed roku i tak wszystko się pier...... Na razie nie mam pomysłu co z tym zrobić....

Ja już sobie poradziłem z tym problemem.

Reinstalując stery od grafiki odinstalowałem całe sterowniki nVidii (w tym też sterownik ekranu). Później instalując same sterownik karty graf. system zainstalował brakujący sterownik ekranu ale niestety nieodpowiedni i stąd wynikały moje problemy.

Jak doszedłem w czym tkwi błąd, odinstalowałem znów wszystko, po czym wgrałem stery od grafy a resztę brakujących sterowników zainstalowałem z płytki z driverami od mobo.

Pozdro

EDIT:

@Grinch Daj znać czy coś zdziałałeś

Edytowane przez Cortezon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi