Skocz do zawartości
arthurrr

Płytki Dźwięk W Odwarzaczu,flash Na Stronach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam openSUSE 10.2 zainstalowanego obok windy. Mam z nim trochę problemów, wypunktuje i jeżeli jesteście mi w stanie pomóc to proszę o odpowiedzi:

1. Gdy odtwarzam muzykę to dźwięk w porównaniu z tym z Windowsa jest strasznie płytki. Czym jest to spowodowane i co mam zrobić żeby to naprawić? Czy to sterowniki lub ich brak?

3. Gdy wchodzę na stronę gdzie użyty jest flash to niestety nie mam możliwości aby coś na niej zrobić, a więc chcę zainstalować adobe flash player 9, robię WSZYSTKO tak jak jest w instrukcji, czyli: nawiguje w konsoli do tego folderu gdzie znajduje się plik (jeżeli to instalacja .tag...) i wpisuję co trzeba a wtedy nic się nie dzieje, a jeżeli jest to instalacja rpm to też nic nie mogę zrobić bo nie mogę się zalogować jako root (wyskakuje że jest jakiś błąd z TTY, a ja nie mam pojęcia co to jest). Pomóżcie mi, bo to jest najpoważniejszy problem jaki mam. Próbowałem też instalować tak normalnie, czyli 2x kliknięcie i automatyczna instalacja ale nic to nie dało, dalej nie mam flash'a.

Sam nie umiem sobie z tym poradzić, może Linux jest dla mnie za trudny ale właśnie dlatego chce się nauczyć.

Edytowane przez arthurrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

Co do tego dźwięku to nie mam pojęcia, ale spróbuj coś pogrzebać w Yascie może coś znajdziesz, a jak nic nie będzie, to spróbuj ^zupgradować alsę do najnowszej wersji. a jeśli dalej nic to napisz jakiego kernela używasz bo możliwe że będzie trzeba coś dokompilować do niego (Jeśli nie wiesz jak to sprawdzić, wydaj po prostu polecenie

uname -r
. )

A co do flasha, to jakiej przeglądarki używasz ? Próbowałeś go instalować z archiwum *.tgz ?

pozdrawiam

Edytowane przez arch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

Co do tego dźwięku to nie mam pojęcia, ale spróbuj coś pogrzebać w Yascie może coś znajdziesz, a jak nic nie będzie, to spróbuj ^zupgradować alsę do najnowszej wersji. a jeśli dalej nic to napisz jakiego kernela używasz bo możliwe że będzie trzeba coś dokompilować do niego (Jeśli nie wiesz jak to sprawdzić, wydaj po prostu polecenie

uname -r
. )

A co do flasha, to jakiej przeglądarki używasz ? Próbowałeś go instalować z archiwum *.tgz ?

pozdrawiam

Firefox 2.0.0.2. Próbowałem i wyskakuje błąd, że Adobe flash nie obsługuje architektury jaką mam (x86_64).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi