eustachy Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Witam, mój obecny konfig: AMD 3200+ 1 GB RAM Soltek na nforce2ultra (czyli agp x8) zasilacz chifteca 360 (nie panietam jaki dokladnie kupiony z 3 lata temu) oraz katra GF 6600 Winfasta (520 core /700 ram) i niestety nowsze gry nie chca już chodzić nawet w najniższych detalach, kompa za badzo nie ma co zmieniac chyba ze calego, można co najwyżej kartę graficzną. i tu pytanie do znawców :) opłaca się wymieniać tego 6600 na np "AGP PALIT RADEON X1950GT@PRO 512MB DDR3 256BIT" są za ok 600zł czy lepiej składać na wymiane płyty proca ramu pewnie zasiłki (jezu ile kasy :? ). Czy dostanie kopa w grach, czy czasem nie będzie proc blokował możliwości karty (w sumie o to najbardziej chciałem zapytać). Może poradzicie jakąś inna karte, może wybijecie i z głowy zmiane 6600 ?? ps. zawsze miałem w kompie nvidie, gdzieś czytałem ze ati maja strasznie zamulający kompa panel sterowania ale muli wtedy gdy go odpalimy czy też jak "leży" sobie w treyu ?? i ogólnie czy stery do ati sa już na tyle dopracowane ze można je bez problemu kupować i nie przejmować się ze np w tej grze będzie coś się krzaczyło a innej się nie da odpalić albo ze autocad nie będzie normalnie chodził. Dzieki z góry za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 IMO bardziej opłaca ci się zbierać kasę na coś nowego - po wymianie karty odczujesz różnicę, ale nie będzie ona aż tak odczuwalna. Trzyma cię w tej chwili procesor i trochę mała ilość RAMu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Też bym zbierał na nowego kompa :) To co masz sprzedasz ~ 600zł, masz już 600 a za to można : Abit kn9 x2 3600+ 1Gb goodramów Delta/fortron z allegro 400W 7600gs lub 7900gs Rożnica na pewno będzie znacznie większa niż po zmianie na x1950pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...