dszywala Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Witam Mam problem z a64tweakerem, otóż nagle przestał on funkcjonować i od pewnego czasu pokazuje tylko takie wartości: klikanie w refresh nie pomaga, wiem że czasami a64tweaker potrafi się zbuntować, ale zawsze po kliknięciu w refresh bądź włączeniu cpuZ'a wszystko wracało do normy. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, wkładałem inne pamięci, resetowałem bios ustawiając domyślne timingi bo myślałem że może któregoś program nie potrafi rozpoznać... NIC dalej to samo. Instalowałem również wersję 05XT to samo. Prosze o pomoc jeśli ktos ma jakąś radę. pozdrawiam dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) wyłącz wszystkie progsy korzystające z czujników mobo/tweakujące, takie efekty daje np włączony clockgen, i jeszcze sporo innych. A64tweaker jest wrażliwy i nie lubi konkurencji:) Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Gerlath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Włącz i wyłącz clockgena, powinno pomóc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 wyłącz wszystkie progsy korzystające z czujników mobo/tweakujące, takie efekty daje np włączony clockgen, i jeszcze sporo innych. A64tweaker jest wrażliwy i nie lubi konkurencji:) Włącz i wyłącz clockgena, powinno pomóc ;] Wszytstkie progsy powyłączane, clockgen resetowany, i dalej nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 No to pewno trza system postawić od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 No to pewno trza system postawić od nowa.eee, tak to nie :P Najwyżej pod tą windą nie będe mógł kombinować z timingami ;]. Ale i tak dojde o co temu dziadowi chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 wałcz i wyłącz cpu-z 1.36 (mi działa, jak sie sypie - a z 1.39 nie chce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Też mi się tak przydarzało przez jakiś czas, ale zawsze po resecie wracało do normy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 ja ostatnio tez tak mialem, to zmienilem taktowanie procka w clockgenie i potem a64tweaker juz normalnie dzialal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 U mnie pomaga korzystanie bezpośrednio z pliku nie ze skrótu lub skopiowanie do innego folderu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Nic z wyżej wymienionych rad nie pomaga. Trzeba będzie postawić sysa bo i tak coś ostatnio szwankuje(znowu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Nic z wyżej wymienionych rad nie pomaga. Trzeba będzie postawić sysa bo i tak coś ostatnio szwankuje(znowu). sprawdzałeś a64t 0.50xtbeta i 0.31 final? a może memset styknie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Nic z wyżej wymienionych rad nie pomaga. Trzeba będzie postawić sysa bo i tak coś ostatnio szwankuje(znowu).U mnie też tak było przez długi czas, a gdy z pomocą przyszedł MemSet (również dobry do timingów) to a64tweaker wział sie wkurzył i też zaczał działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_klucznik Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Mam ten sam problem z A64tweakerem (0.6beta, 0.31final, 0.5xt). Pojawił się gdy pierwszy raz odpaliłem MemSet. Wczesniej za to tweaker źle zapisywał ustawienia przez co nie działało ładowanie przy starcie systemu. Znacie może jakiś inny program do podkręcania RAMu pod A64 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 systool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_klucznik Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 systool systool wywala mi bluescreen gdy podkręcam 1GB PC3200 cl3 kingstona z 166MHz do 200MHz podczas gdy A64tweaker robił to bez problemu (dopóki działał) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Co mozna pozmieniac przy 2x512 kingstona 400 w konfigu proca 9x250 co im daje 204 przy 2.5-3-3-6-10 1T. Przy tych timingach wyrabiaja 9x270 czyli 220. Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...