regaciarz Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Mam obecnie kostki z podpisu i chciałbym zamienić 256mb na coś większego. Do zmiany przekonał mnie cs:source i tdu :-P i tu i tu momentami jest tragedia. Rozwazam dwie propozycje: -2x 512 w dualu -1,5gb w singlu Pozyczyłem dzisiaj od kolegi drugą 512( też goodram, ale z innym rozmieszczeniem kości na pcb) i pobawiłem się dualem( w porównaniu do singla daje bardzo dużego kopa, w tdu momentami podczas pracy w dualu fps wzrastał o ok. 10 klatek, przygotowałem sobie trasę i sprawdzałem, z czego będzie wiecej fps, w mieście potrafiło na sekundę przyciąć, ale jazda w grupie nie sprawaiła większych problemów) Ram ma mi posłużyć jeszcze rok-dwa( na wakacjach planuję kupić althona x2 na s.939). Kręcenie pamięci nie interesuje mnie( jak narazie, przeróbki są jak alkoholizm, nie da się z tego wyleczyć :D ) Co najdziwniejsze odpaliłem pamiątki z podpisu w dualu :lol2: cpuz wykrywał normalnie duala i gra przyspieszyła, chodziły porównywalnie do 2x 512mb :lol: ale czuć było "przełączanie" się pamiątek, co chwile klatki spadały o ok. 10, ale po 20 minutach grania uspokoiło się i nawet dawało radę, po wyjęciu 256mb nie odczułem w grze zadnej różnicy( tylko wolniej do windowsa wychodził). Kończąc moje wypociny zadam pytanie: czy duża będzie różnica w szybkości pracy pierwszej i drugiej opcji?? kości to będa napewno goodramy, bo moja 512 to właśnie goodram. Takie pytanie zupełnie z tematem nie związane: czy mój procesor ma coś takiego, że przy odpowiednio wysokiej temperaturze komp się zresetuje, czy włącza się tylko jakis "spowalniacz" procka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ogólnie ramu nigdy za wiele, lepiej mieć więcej w singlu niż mniej w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zależy o jakich kościach mowa i czy rozważasz mozliwość rozbudowy w razie kupna kości 1GB do 2GB. Bo jeżeli masz zamiar kupić kostke 1GB w stylu elixira czy kingstona value to lepszym rozwiązaniem będzie kupno 2x512 latających na dobrych timingach przy odpowiednich mhz. No i do czego używasz kompa, wyłącznie do gier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) głównie gry, internet i filmy, planuję kupić goodramy http://www.allegro.pl/item182551754_ddr_1_..._wieczysta.html kingstony http://www.allegro.pl/item184563325_1gb_ki...hz_okazja_.html lub no-name http://www.allegro.pl/item184400279__pamie...00_gwar_fv.html a co do rozbudowy do 2x 1gb to tylko w tedy jak trafię na jakąś okazję, kostkę chcę kupić jak najniższym kosztem, co z tych trzech propozycji bedzie najlepsze?? Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez regaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 sry, że post pod postem, ale lepszy jest goodram czy kingston, prosze o szybkie wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Za 260zł w morele.net są Samsungi UCCC: http://morele.net/?pg=product_list&CTG...,,,,&dspl=p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) czy to coś podobnego?? http://www.allegro.pl/item182468613_samsun..._ddr_pc400.html bo te kingstony, co moge kupic robią podobno 250mhz edit: pogooglowałem i według tego, co znalazłem są to UCCC, kingstona moge mieć za 240zł +wysyłka( tak przy okacji, czym najlepiej ram wysłać??). A więc co bedzie najlepszym rozwiązaniem do mojego kompa?? ( nie może się gryźć z goodramem 512). Goodram, ten kingston czy podany samsung?? Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez regaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Nie wiem, chyba tak. Wiem że w Morelach na bank mają Samsungi UCCC - bo sam pare dni temu je kupiłem u nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Teraz już jestem pewny, że te samsungi to uccc, to co brac?? edit: doradźcie coś, bo chcę jeszcze dzisiaj je zamówić Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez regaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...