Skocz do zawartości
Chaos

Dobry Wzmak Stereo O Duzej Mocy (kolo 100w)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie ..

ma to byc podłaczone pod X-Fi platinum

uzywam dzwieku tylko stereo .. wiec zadne bajery mnie nie interesuja

wzmak ma byc raczej mocniejszy bo bede na nim tez łoił na gitarce ;]

ktos cos poradzi?

Koles proponuje mi na miejscu w ZG

Pioneer 501R za jakies 500zl

wygląda to jakos podobnie jak to

http://www.allegro.pl/item182682078_wzmacn...att_pilot_.html

w sumie tak samo ..

jakies rady? czym sie kierowac?

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2380080

polecam

cytat z audiostereo:

NAD C350BEE jest beznadziejny. C340 i C350 są lepsze, ale w sumie to nawet Koda, którą można na Allegro kupić za 350zł jest lepsza od nich wszystkich razem wziętych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybralbym

http://www.allegro.pl/item183627351_wzmacn...ora_ws_504.html

Stary polski dobry wzmacniacz, jak ktos nie slyszal niech sie nie wypowiada, mam jej mlodszego brata bo na starszego mnie nie stac bylo. Taki sprzet ma zupelnie inne brzmienie niz japonskie masowki. Ale to niestety trzba USLYSZEC, by sprawdzic czy trafi w gusta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do unitry.. to ja mam teraz unitre ...

Unitra Fonica PW9010 bardzo popularne .. ale za slabe na mocniejsze glosniki no i stare .. a i bez pilota ;]

No ja mam ws303 25 W ty teraz o ile sie nie myle masz 35 W na kanal, a ja ci podalem wzmak o mocy 150W na kanal..a co do pilota to nie wiem chyba niestety nia maja:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ma po tyle .. ale tego nie czuje jakos .. bo na moich 40W kolumnach cosik pierdzi jak dam glosniej .. moze kolumny za slabe... no ale maja niby rms 40 .. a peak 80 ..

w niedalekiej przyszlosci se palne jakies duze "ala estradówki" ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co sie dziwisz, ja mam kolumny 120 W a wzmak 25 i pierdzi gdy dam na full wzmaka bo poprostu za mala moc i traci nad nimi kontrole. Jak mialem zwykle "kolumny" z miniwiezy to je zjaralem bo moc wzmaka za duza:D lol, Wiec i tak zle i tak nie dobrze:) Jak kumpel wpadl z denonem ( nie pamietam jaki model) jakos 2x80W myslalem ze rozerwie mi flaki:D glosniki skakaly jak glupie, membrana ma wychyl okolo 2cm , i nic nie pierdzialo.

Dlatego ja tam daje na polowe potencjometra a i tak jest dosc glosno mimo iz to tylko 25 W a idzie oglochnac, kolumny maja duza efektywnosc 92 dB wiec w pokoju 10m^2 robia sieczke, no ale do estradowek to tak jak mowisz minimum 100W trzeba co by nic nie furczalo , lepiej wiecej i ostroznie z potencjometrem niz mniej:) bo pierdzi:P

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że lepiej jest mieć zapas mocy, niż niedobór. Szczególnie gdy kolumny mają małą efektywność. No i z mocnymi kolumnami klocek z zapasem mocy będzie sobie lepiej radził, nie będzie wprowadzał zniekształceń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra .. ale czy ktos jest w stanie powiedziec cos zlego/dobrego o tym pionierze?

Do gitarowej jak znalazł - będzie skrzeczał aż miło - większość japońców nadaje się (jak byś chciał coś co gra dobrze akustykę - to inna bajka)

Dane :

Moc znamionowa: 2 razy 70 watt (8ohm)

2 razy 100 watt (4ohm)

Pasmo przenoszenia: 5hz - 100khz (-3dB)

Wymiary: 420x126x352mm

Pobor mocy: 550 watt

Ciezar: 8,1kg

Opis na allegro rozbrajający "NIEKTORE POKRETLA SA POZLACANE" ciekawe które :D

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi