HigBee Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 witam przymierzam sie do wymiany katy graficznej na nowy zakup przeznaczyłem 800,- wybierałem najpierw pomiędzy X1950pro a 7900GS ale myślę ze kasy starczy nawet na x1950XT lub 7950GT zastanawiałem się długo pomiędzy NV a ATI ale ostatecznie będzie to raczej karta NV , (np. ze względu na lepsze wsparcie pod LINUXem) chyba że ktoś mnie przekona do ATI Pytanie główne Jakiego GeForc'a wybrać ?? - producent? / model? / pamięci? PS oczywiście jeśli są karty z niższej serii które da się w prosty sposób zmodować/odblokować (np. przez odpowiednie sterowniki) to będe bardzo wdzięczny za podpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) nie oplaca ci sie teraz wymieniac grafy - poczekaj az te pod DX10 potanieją jak już to jakiś palit/galaxy GF 7900GS 1.2ns za ~550zł lepiej wymienić MOBO/proc/ram :P na AM2 za te pieniadze :] ps - podkręć se x800 bardziej jakieś Vmody zrob i bedzie lux :] moj GTO pracuje na 1,8V juz ponad rok :] i zyje mimo ze max napięcie podają na chłodzeniu freonem 1,75V :P Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 dobrze gada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 7900Gs to super karta. Sam ją mam i jest naprawde wydajna jak za tą kase. Bierz bez zastanowienia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 lepiej wymienić MOBO/proc/ram :P na AM2 za te pieniadze :] dołoze max 400-500,- bo reszta z odzysku za starą grafe nie wiem czy to wystarczy na modernizacje calego kompa MOBO + CPU + RAM :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) no to weź tego 7900GS jak tak bardzo chcesz aczkolwiek nie widze sensu wymiany grafy ... ja na swojej x800 gram we wszystko nowe (G3/Oblivon/Dark Mesjasza itp) na full detalach 1280x1024 i nic nie tnie :) (no dobra ... ale da sie normalnie grać :P ) za to proc mi ledwie zipie :P dysk sie dusi :P a ram .. sie dławi :P (1 mapa w M&M-DM ładuje sie z 6min xD i komp mało dysq nie wypluwa xD) Ja radze zbierać kase, kupic jakąś 2-rdzeniówke, mobo , duzo ramu , i szybki dysk :] Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 no to weź tego 7900GS jak tak bardzo chcesz aczkolwiek nie widze sensu wymiany grafy ... ja na swojej x800 gram we wszystko nowe (G3/Oblivon/Dark Mesjasza itp) na full detalach 1280x1024 i nic nie tnie :) (no dobra ... ale da sie normalnie grać :P ) za to proc mi ledwie zipie :P dysk sie dusi :P a ram .. sie dławi :P (1 mapa w M&M-DM ładuje sie z 6min xD i komp mało dysq nie wypluwa xD) Ja radze zbierać kase, kupic jakąś 2-rdzeniówke, mobo , duzo ramu , i szybki dysk :] ten komp jeszcze uciągnie taka karte wiec na jakies 2 lata bede mial spokój a potem ewentualnie zmienie wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Tak czekac, to by mozna bylo w nieskonczonosc. 7900GS Palita ostatnio poszedl na allegro za 450zl. To jest naprawde dobra karta i tak szybko nie stanieje, zeby duzo na niej stracic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...