Skocz do zawartości
Dziki

Siec na BNC

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka jest minimalana dlugosc kabla na na sieci opartej na koncentryku (BNC)?

Bo jak podlaczylem 2 kompy i kabel byl dlugosci 2m to siec niedzialala,a gdy zalozylem troche dluzszy ok 4 m to czasem dziala a czasem nie,a jezeli juz dziala to baaaaaaaardzo wooooooooooooooooolno.

Jakiej dlugosci BNC'ka zalozyc :?:

Niepiszci mi zebym sprobowal ze skretka bo nie ma takiej mozliwosci kary sa sprawne do dzialaja z innymi kompami.A moze te kary sie nielubia?

Poradzcie co mam zrobic

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do długości kabla to napewno jej nie przekroczyłeś bo na bnc'u odległość może pewnie wynosić ok 100m może mniej, pytanie: czy założyłeś na końcach terminatory? jak nie to właśnie to jest przyczyną takiego zachowania. z drugiej strony po jaki penis pawisz się w bnca jak skrętka jest tania jak barszcz? karta 100mb kosztuje z 50 zeta max; robisz skrosowaną patch linkę i szyjesz na 100mb w full-dupleksie a na bencu masz max 10mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka sieć musi wyglądać tak

na wyjście z siecówki zakładasz trójnik na jeden koniec terminator do drugiego kabel w drugim kompie identyko (chyba że więcej kompów)

obrazkowo to tak (sory nie chciało mi sie rysować)

*T-------T*

gdzie * to terminator

T to trójnik

----- kabel :lol:

musi działać nawet na 0.5 metra kabel nawet jak antenowy dasz :lol:

zrobiłem tak znajomemu dla jego dzieciaków (miał takie karty więc prawie za darmo wyszło )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi