Dziki Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Jaka jest minimalana dlugosc kabla na na sieci opartej na koncentryku (BNC)? Bo jak podlaczylem 2 kompy i kabel byl dlugosci 2m to siec niedzialala,a gdy zalozylem troche dluzszy ok 4 m to czasem dziala a czasem nie,a jezeli juz dziala to baaaaaaaardzo wooooooooooooooooolno. Jakiej dlugosci BNC'ka zalozyc :?: Niepiszci mi zebym sprobowal ze skretka bo nie ma takiej mozliwosci kary sa sprawne do dzialaja z innymi kompami.A moze te kary sie nielubia? Poradzcie co mam zrobic THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 co do długości kabla to napewno jej nie przekroczyłeś bo na bnc'u odległość może pewnie wynosić ok 100m może mniej, pytanie: czy założyłeś na końcach terminatory? jak nie to właśnie to jest przyczyną takiego zachowania. z drugiej strony po jaki penis pawisz się w bnca jak skrętka jest tania jak barszcz? karta 100mb kosztuje z 50 zeta max; robisz skrosowaną patch linkę i szyjesz na 100mb w full-dupleksie a na bencu masz max 10mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 taka sieć musi wyglądać tak na wyjście z siecówki zakładasz trójnik na jeden koniec terminator do drugiego kabel w drugim kompie identyko (chyba że więcej kompów) obrazkowo to tak (sory nie chciało mi sie rysować) *T-------T* gdzie * to terminator T to trójnik ----- kabel :lol: musi działać nawet na 0.5 metra kabel nawet jak antenowy dasz :lol: zrobiłem tak znajomemu dla jego dzieciaków (miał takie karty więc prawie za darmo wyszło ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Dobra juz zrobilem mialem drugiego kompa uziemionego do kaloryfera :) Tzn puscilem kabelek od obudowy do kaloryfera teraz odlaczylem i siec smiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...