MacOSek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 "Resistance" używa 20% mocy PS3? Insomniac Games sugeruje, że gra "Resistance: Fall of Man" nie wykorzystuje pełni mocy procesora PS3. Pierwsze gry na nową platformę nigdy nie wyglądają oszałamiająco i nie wykorzystują pełni jej mocy. Tak samo było z Resistance: Fall of Man, co potwierdza jej producent, studio Insomniac Game. W wydanej na początku stycznia broszurze twierdzi, że gra wykorzystywała jedynie 10-20% ogólnej mocy SPU. Ciekawe ile mocy wykorzysta "Resistance 2", która jak widać po screenach, wygląda znacznie lepiej. Fidel http://gry.onet.pl/1681972,,Resistance_u%B...,wiadomosc.html mój ulubiony newsman ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Czy PS3 już obsługuje MKV HD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) "Czy PS3 już obsługuje MKV HD?" ..................tak jak x360........NIE :))) ale pozostaje mily fajny program ktory zamienia mkvHD na HDWMV i wkleja napisy i filmy hd calkiem fajnie smigaja :) pozdrawiam @ll Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Syrob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Z tym SPU (nie mocy PS3) mogę się zgodzić. Kiedyś już ktoś wypowiedział się na temat programowania SPU i wcale to takie proste nie jest. ;) Resistance to startowa gra i na pewno czasu nie mięli na bawienie się w eksperymenty. Czy coś w tej kwestii się zmieni na 100% sprawdzę w dniu premiery R2. :) Syrob. O jakim programie mówisz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Jak znam życie to jakiś, który niewiadomo którym skrótem odpalić, ale nie mniej spodziewam się jakiegoś one-click converter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 WinAviVideoConverter pozdro 4@ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Insomaniac - grupa, która wydała Ratchet'a ma taką brzydką broszurę i takie głupoty pisze? Śmierdzi mi to - nie chodzi o teorie spiskowe, zastanawiam się tylko czy im odbiło, czy zatrudnili idiotę do działu marketingu. Co do R:FoM2. Patrząc po Tekken'ie 1-3 to jest to możliwe, a chyba tylko ci goście nie zawyżali jakości grafiki przed premierą, lecz i tak wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 gram.pl Frontlines na PS3 skasowane przez Unreal Engine THQ podało powody wycofania dalszych inwestycji w marki Stuntman oraz Juiced. Zdradzono też, że za skasowanie wersji gry Frontlines: Fuel of War na PS3 w głównej mierze odpowiada silnik Unreal Engine 3. Wielkim zdziwieniem dla opinii publicznej była informacja o skasowaniu gry Frontlines: Fuel of War w wersji na PS3. Wtedy też kierownictwo THQ poinformowało o wycofaniu kolejnych inwestycji w marki Stuntman i Juiced. Na dzisiejszej konferencji, podsumowującej trzeci kwartał bieżącego roku fiskalnego Brian Farrell z THQ wyjaśnił powody takich właśnie decyzji. Frontlines: Fuel of War - nie dla PS3 Właściciele PS3 całe swoje rozgoryczenie z powodu nieukazania się FPS-a Frontlines na ich konsolach mogą przelać na silnik Unreal Engine 3. "Nie sprawdził się on na otwartych przestrzeniach tak dobrze, jak oczekiwaliśmy" - wyjaśniał dyrektor wykonawczy THQ. Skutkiem tej decyzji gra ekipy Kaos Studios ukaże się pod koniec bieżącego miesiąca jedynie na platformach PC i X360. Z dalszego inwestowania w markę Stuntman zrezygnowano z kolei ze względu na przestarzałą formę rozgrywki. Według doniesień, nie spełniała ona oczekiwań graczy, więc nie było sensu tworzyć kolejnej zawartości w tym zakresie. Jeśli chodzi zaś o Juiced, tworzenie gry na sześć platform było dla jednego studia zbyt dużym obciążeniem. "Byliśmy za bardzo wymagający w stosunku do tej ekipy. Sześć platform, od nowej PS3 aż po DS-a to za dużo. Myślę, że to była zła decyzja. W tej chwili nie mamy żadnego studia, pracującego na więcej, niż trzech platformach równocześnie" - wyjaśnił Farrell. w sumie w demko na xie fajnie sie gralo-gracze ps3 maja jeden tytul mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Czy ktos pokusil sie o jakies zestawienie tytulow multi 360/ps3, ktore na konsoli sony dzialaja gorzej (nie tylko oprawa a-v, ale i problemy z multi)/premiery zostaly opoznione/zostaly skasowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 PES 2008, NHL któryś tam, Madden 07 chyba, no i Orange Box. Ja przynajmniej te pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Czy ktos pokusil sie o jakies zestawienie tytulow multi 360/ps3, ktore na konsoli sony dzialaja gorzej (nie tylko oprawa a-v, ale i problemy z multi)/premiery zostaly opoznione/zostaly skasowane? ta..i trzeba bedzie je wkleic do faqa :lol: :wink: a tak na powaznie nie radze tego robic,przeciez to nie wina konsoli..tfu..komputera ze troche gorzej cos programista wychodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Oddam FAQ o PS3 w dobre ręce. Chętnych zapraszam na PW. Edytowane 7 Lutego 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaker Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 W sumie co za różnica czy jakaś gra jest lepsza czy gorsza. Niech każdy się cieszy z tego co ma i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 W sumie co za różnica czy jakaś gra jest lepsza czy gorsza. Niech każdy się cieszy z tego co ma i tyle ;)Słuszna uwaga ;). A takie porównanie to prosta droga do kolejnego flame'a... BTW: kojak_ct, czemu "rezygnujesz" :huh: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Nie doszukuj się wszędzie złych intencji, bo będzie ci ciężko w życiu... takie porównanie, które notabene pojawia się zawsze przy premierze gier multiplatformowych, zdecydowanie ułatwiłoby wybór konsoli tym, którzy jej jeszcze nie mają, a posiadaczom dwóch platform umożliwiłoby zakup zwyczajnie lepszej wersji danego tytułu. Jeśli wyżej opisaną kwestię będą omawiać pryszczaci 15latkowie, to może zrobić się z tego flame. Jeśli do dyskusji włączą się starsi gracze z odpowiednim stażem i bagażem doświadczeń sprawa wyglądać będzie zgoła inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Nie doszukuj się wszędzie złych intencji, bo będzie ci ciężko w życiu... takie porównanie, które notabene pojawia się zawsze przy premierze gier multiplatformowych, zdecydowanie ułatwiłoby wybór konsoli tym, którzy jej jeszcze nie mają, a posiadaczom dwóch platform umożliwiłoby zakup zwyczajnie lepszej wersji danego tytułu. Jeśli wyżej opisaną kwestię będą omawiać pryszczaci 15latkowie, to może zrobić się z tego flame. Jeśli do dyskusji włączą się starsi gracze z odpowiednim stażem i bagażem doświadczeń sprawa wyglądać będzie zgoła inaczej.Nie twierdze że masz złe intencje bo samo porównanie faktycznie mogłoby komuś pomóc tylko że niestety nie zawsze skutek jest taki jak byśmy tego oczekiwali ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 http://www.t3.com/news/sony-playstation3-s...and-lite?=35165 Chyba nie było :) Dosyć stary news a cicho o nim, chyba że coś przeoczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 http://www.t3.com/news/sony-playstation3-s...and-lite?=35165 Chyba nie było :) Dosyć stary news a cicho o nim, chyba że coś przeoczyłem. Ja nic o tym wcześniej nie słyszałem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Cos gdzies kiedys bylo, bo kojarze fotke, ale chyba bez zadnych konkretow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 szczegolnie ze ta fotka to zwykly art (projekt) a nie prawdziwy sprzet ja tam sie juz chlebaka przyzwyczailem :-) pozdro 4@ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 tak ostatnio zerkalem na ceny 40 i 60gb... kiedys różnica chyba była 1600 a 2000 PLN a teraz deko więcej.......... wiem ze 60 ma: + wstecz ps2 +wiekszy dysk +wiecej usb +bardziej się swieci +2gry +pad ale różnica jest 1000zł !! + wstecz ps2 - za 450 kupie PS2, pełna obsluga, ale w sumie wole grac w gry z PS3, nie mam PS2 ani jednej gry +wiekszy dysk - no minus jakiś +wiecej usb - hub 25zł +bardziej się swieci - raczej na plus ;P +2gry - raczej IMHO nie interesujące +pad - 125zł jednym słowem, nie opyla sie teraz przy roznicy 1000zł !! masakra Panowie i Panie. może mnie ktoś z błedu wyprowadzić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Nie pokręciłeś czegoś? Mój kolega kupił 60GB za 1899zł. Dostał 2 pady i 3gry. 2 w zestawie a 3 w napędzie. :) Kupował w Media Expercie. Edytowane 19 Lutego 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 no właśnie nie..... na skąpcu: http://www.skapiec.pl/site/cat/56/comp/134339 na ceneo: http://www.ceneo.pl/875736 czyli ogolnie nie ma w skepach tylko ALLE: 2200 - ale dziwna oferta, 1 pad, i ani slowa o grach http://www.allegro.pl/item310964094_nowa_sony_playstation_3_60_gb_gwarancja_ps3_gdynia.html 2500 - http://www.allegro.pl/item313196649_ps3_sonystarter_pack_2_gry_dodatkowy_pad_ps3.html 2100 - uzywane sporadycznie :) http://www.allegro.pl/item313691097_playstation_3_starter_pack_60gb_2_pady_2_gry_wawa.html 2460 - http://www.allegro.pl/item315801696_ps_3_start_pack_60_nowa_krakow_gwarancja.html dobra, czyli 40gb power/eco wygrywa :D jak by ktoś miał coś kolo 2tyś NOWE to dac znać może, trzeba w końcu się po to PS3 wybrać do sklepu... dysk 40gb, mało ale chyba przezyje <lol> :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 'jak by ktoś miał coś kolo 2tyś NOWE to dac znać może' sensu w tym zdaniu niestety brak, ale zakładając, że chciałbyś nam przekazać, iż nosisz się z zakupem ps3 40gb, to skąd ta cena? W sklepach nie dla idiotów/ saturnie zarówno w Katowicach, jak i w Krakowie są pełne regały ps3 40gb za 1599PLN (w zestawie z grami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 'jak by ktoś miał coś kolo 2tyś NOWE to dac znać może' sensu w tym zdaniu niestety brak, ale zakładając, że chciałbyś nam przekazać, iż nosisz się z zakupem ps3 40gb, to skąd ta cena? W sklepach nie dla idiotów/ saturnie zarówno w Katowicach, jak i w Krakowie są pełne regały ps3 40gb za 1599PLN (w zestawie z grami).nie pochwalić ale zasugerowałem ze jak ktoś wie gdzie jest PS3 w wersji 60GB to proszę dać znać ;P http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2918123 tu opisałem więcej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) 'jak by ktoś miał coś kolo 2tyś NOWE to dac znać może' sensu w tym zdaniu niestety brak, ale zakładając, że chciałbyś nam przekazać, iż nosisz się z zakupem ps3 40gb, to skąd ta cena? W sklepach nie dla idiotów/ saturnie zarówno w Katowicach, jak i w Krakowie są pełne regały ps3 40gb za 1599PLN (w zestawie z grami). co ty!! nie poznajesz ??, w podobny sposob mowil Yoda....choc mimo wszystko byl bardziej zrozumialy ;) Edytowane 20 Lutego 2008 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) To Ci się udało dragonlore, musiałem przecierać monitor z wieczornej herbatki ;) Edytowane 20 Lutego 2008 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 co ty!! nie poznajesz ??, w podobny sposob mowil Yoda....choc mimo wszystko byl bardziej zrozumialy ;)w sumie podobny jestem ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Przecież to logiczne, że chodziło o 60GB. ;) Zobaczę u nas w mieścinie. Może będą jeszcze mięli 60tki w cenie 1899złociszy. :) PS. Najlepsze w kupnie konsoli przez mojego znajomego jest to, że dostał normalnie jednego pada tylko nie dali mu kabla do ładowania. Poszedł po kabel a wrócił z drugim padem i kablem. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Przecież to logiczne, że chodziło o 60GB. ;) Zobaczę u nas w mieścinie. Może będą jeszcze mięli 60tki w cenie 1899złociszy. :) PS. Najlepsze w kupnie konsoli przez mojego znajomego jest to, że dostał normalnie jednego pada tylko nie dali mu kabla do ładowania. Poszedł po kabel a wrócił z drugim padem i kablem. :] :) jak możesz to sprawdz, w necie juz tylko nówki jak pisałem za ok2500zł a to już za dużo. dzieki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...