adi_k Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) Czyli mam rozumiec ze te 3 chincze ktore wychodza z konsoli mam polaczyc z kablem Multi A/V i potem do glosnikow.Klopot w tym ze mam tylko gniazdo sluchawkowe w glosnikach typu maly jack. To jak to bedzie dzialac? Dalej nie kumam.Ktos moze wytlumaczyc jak krowie na granicy? A moze lepiej do karty dzwiekowej? Sam juz nie wiem.. :angry: Edytowane 23 Czerwca 2008 przez adi_k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) Leci to tak. Obraz -> HDMI/DVI Dźwięk -> A/V Multi Out A/V Multi Out to ten kabel Biały i czerwony to dźwięk. I te chinche musisz podpiąć do głośników. I teraz pytanie. Jakiego typu wejście masz w głośnikach? To, że masz gniazdo słuchawkowe to nic nam nie mówi. Chodzi o to, jakim złączem podpinasz pod kompa? Obstawiam, że masz kabel minijack bo jak byś go nie miał to jak cokolwiek podpinasz do głośników tym bardziej kompa, który standardowo ma minijacka? Chyba, że masz optyka? Napisz dokładnie model głośników bo widzę, że się nie dogadamy a sprawa jst banalnie prosta. ;) Edytowane 23 Czerwca 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) To w czym widzisz problem? Dźwięk wypuszczasz kablem Multi A/V poprzez przejściówkę chinch->minijack i łączysz z głośnikami. Takie wejście to muszą mieć skoro to komputerowe głośniki? Przejściówkę możesz dostać w każdym sklepie/serwisie rtv. ;) Leci to tak. Obraz -> HDMI/DVI Dźwięk -> A/V Multi Out A/V Multi Out to ten kabel Biały i czerwony to dźwięk. I te chinche musisz podpiąć do głośników. I teraz pytanie. Jakiego typu wejście masz w głośnikach? To, że masz gniazdo słuchawkowe to nic nam nie mówi. Chodzi o to, jakim złączem podpinasz pod kompa? Obstawiam, że masz kabel minijack bo jak byś go nie miał to jak cokolwiek podpinasz do głośników tym bardziej kompa, który standardowo ma minijacka? Chyba, że masz optyka? Napisz dokładnie model głośników bo widzę, że się nie dogadamy a sprawa jst banalnie prosta. ;) Ten kabel Multi A/V wlasnie mam przy konsoli (byl w komplecie) i podpinalem go do telewizora (10-letnia Toshiba 32"). Mam jedna plytke z filmem ktory dzial bez problemu ale pozyczylem od kolesia Grand Turismo 5 i wyskoczyl mi komunikat ze nie ma wystarczajacej rozdzielczosci zeby uruchomic gre bo potrzebuje 720i minimum a ten grat chyba tego nie obsluguje i to jest powod dlaczego chce to podpiac do mojego LCD-ka.Glosniki mam Logitech X-230 i podpinam je oczywiscie mini jackiem do kompa.Plyte mam Asusa i Karte dzwiekowa ADI Soundmax 7.1 w postaci karty PCI (byla w komplecie).Jezeli mam podpiac te chincze do karty dzwiekowej to potrzebuje przejsciowki na mini jacka chyba..Wszystkie trzeba podpiac? Ten trzeci od video tez? A co z winda? Moze dzialc jednoczesnie PS3 i Winda? Jak to bedzie? Edytowane 23 Czerwca 2008 przez adi_k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Tego trzeciego chincha od obrazu nie musisz podpinać skoro podpinasz przez HDMI/DVI. ;) A do połączenia kabla Multi A/V z głośnikami użyj czegoś takiego: http://allegro.pl/item383971662_redukcja_g...n_rca_227_.html W takiej konfiguracji kompa nie potrzebujesz bo łączysz się bezpośrednio z głośnikami. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 No tak.Teraz to wszystko gra. :gitarzysta2: Pozostaje mi tylko kupic te wszystkie kable i przejsciowki.Dzieki Wielkie!!W razie czego znowu krzykne.Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Heh japonczycy maja fajnie :) Dzis na PSN store dorzucili im Xenogears i Einhandera po cenie 5,5$ za gre :blink: http://kotaku.com/5019417/square-enix-clas...ng-japanese-psn a w kolejce czeka kolejne 10 gier Square Enix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Heh japonczycy maja fajnie :) Dzis na PSN store dorzucili im Xenogears i Einhandera po cenie 5,5$ za gre :blink: http://kotaku.com/5019417/square-enix-clas...ng-japanese-psn a w kolejce czeka kolejne 10 gier Square Enix. Yeah, Xenogears jest świetny B-) ! W ogóle rozumiem, że te gry są specjalnie przeportowane na PS3 (nie potrzebują emulatora) ale czy znalazły się tam jakieś poprawki (głównie grafiki, nawet niewielkie) czy piksele nadal straszą ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 A nie wiem , bede sie martwic jak kiedykolwiek pojawia sie na europejskim albo amerykanskim bo na razie troche bariera jezykowa przeszkadza (te 3 slowa mowione ktore rozpoznaje po kilka latach ogladania anime to moze byc troche malo :D). Ale trzeba miec nadzieje , bo kupienie wersji plytkowej jest teraz juz praktycznie niemozliwe. No i na razie moj ps3 jeszcze siedzi w sklepie poki wyplata nie dotrze na konto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Podlaczal ktos do PS3 logitechy 5500 w opisie napisane jest ze posiadaja one wejscie optyczne...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Jeśli mają wejście optyczne to na bank będą działać. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Chyba u nas na forum juz ktos trenowal taki zestaw? Solid? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Mam pytanie czy PS3 moze odtwarzac DVD z USA (czyli czy mozna za pomoca linuksa obejsc region locki ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Na linuksie pewnie tak. Z poziomu konsoli lock będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Fajna plotke znalazlem (pewnie fake i tak, ale mamy ja przed polygamia i innymi :) ) http://www.gamespot.com/pages/forums/show_..._topics;title;1 czyzby Sony szykowalo sklep z grami z PS2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Fajna plotke znalazlem (pewnie fake i tak, ale mamy ja przed polygamia i innymi :) ) http://www.gamespot.com/pages/forums/show_..._topics;title;1 czyzby Sony szykowalo sklep z grami z PS2 ? Fake, tak przynajmniej twierdzą na mgs.gram.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Chyba u nas na forum juz ktos trenowal taki zestaw? Solid?ja mam 5400, ktore ma dwa wejscia opttyczne, ale 5500 maja jedno na 100% wiec będzie wszystko działać. Ból bedzie dopiero jak bedziesz miał dwie konsole i bedziesz musiał przełączać co chwile. Niewygodne to strasznie, dlatego tez wziąłem 5400 Tak w ogole to szukam tanio PS3 do kupienia. Kurde, było po 1300 zł w bydgoskim media markt i to jeszcze w opcji 10x130 zł, a teraz kicha - same zestawy z grami po 1700 zł jak znajde samą konsole to za 1499 zł. Wziąłbym jakis bundle z Uncharted i Ratchetem/Heavantly/Resistance, ale nie za 1700 zł. Maks dalbym z dwiema grami 1500. Jak u Was z ofertami MM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Pojawił się bardzo oczekiwany przez większość update 2.40 dodający min. dostęp do menu w czasie gry czy słuchanie własnej muzyki. Już zasysam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) a skąd można to pobrać na dysk do komputera? Doskwiera brak internetu w PS3. ps. Są głosy z playstation blog że słuchanie muzyki nie działa miedzy innymi w mgs4, to prawda? Edytowane 2 Lipca 2008 przez Johny_85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 http://dus01.ps3.update.playstation.net/up...f1/PS3UPDAT.PUP Niestety gry jeszcze tego nie obsługują. Na 3 testowane gry w żadnej nie odpaliłem muzyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 ja mam 5400, ktore ma dwa wejscia opttyczne, ale 5500 maja jedno na 100% wiec będzie wszystko działać. Ból bedzie dopiero jak bedziesz miał dwie konsole i bedziesz musiał przełączać co chwile. Niewygodne to strasznie, dlatego tez wziąłem 5400 Tak w ogole to szukam tanio PS3 do kupienia. Kurde, było po 1300 zł w bydgoskim media markt i to jeszcze w opcji 10x130 zł, a teraz kicha - same zestawy z grami po 1700 zł jak znajde samą konsole to za 1499 zł. Wziąłbym jakis bundle z Uncharted i Ratchetem/Heavantly/Resistance, ale nie za 1700 zł. Maks dalbym z dwiema grami 1500. Jak u Was z ofertami MM? Empi 10 rat 0% PS3 - 1499 PS3 + MGS4 - 1599 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Empi 10 rat 0% PS3 - 1499 PS3 + MGS4 - 1599 Centrum Sony ma 40 tez po 1499 i bundle Spiderman + gra+ pilot za 1699 z tego co pamietam Raty 0% dostepne na oswiadczenie Najtaniej sama konsole widzialem w swiecie gier po 1389. http://www.swiat-gier.com/product_info.php...roducts_id/1513 Ja sie skusze chyba na raty w Centrum Sony (gdzie indziej mi nie dadza na umowe-zlecenie) ale jeszcze kombinuje czy by sie nie udalo kupic w empiku na znizke pracownicza kogos z rodziny tylko pytanie czy ona obejmuje tez sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 http://dus01.ps3.update.playstation.net/up...f1/PS3UPDAT.PUP Niestety gry jeszcze tego nie obsługują. Na 3 testowane gry w żadnej nie odpaliłem muzyki. Na gametrailers.com widziałem dwa filmiki z wywiadem z kolesiem z Sony, który opowiadał i prezentował nowy firmware. Padło tam stwierdzenie że większość (a więc nie wszystkie) gry będą obsługiwać "In game XMB" (o custom soundtrack takich głosów nie było ale siłą rzeczy, nie ma XMB w grze to i nie puścimy naszych mp3). Pewnie nowe gry będą miały jakiś wymóg żeby to działało, ze starszymi może być różnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Jest już XMB w grach. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Jest już XMB w grach. ;)Przecież to wiem, więc "o co kaman"? ;). Napisałem co widziałem :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 zamówiłem z allegro za 1250 zł nową PS3 z Resistancem i Uncharted. Teraz się modle by to się nie okazał wał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Wersja sciagana ze Stanow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) PAL Musze jeszcze zamowic ratcheta i niebiański miecz i bede miał chyba wszystkie naprawde godne uwagi gry na PS3, ktorych nie na xO. Powinienem się zamknąć w 250 zł za obie gry. Przejde to i potem zdecyduje czy czekac na Killzone i LBP, czy odsprzedać na allegro. W ogole mysle ze powinna się ukazać na PS3 jeszcze przynajmniej jedna gra z universum Metal Gear i nie ukrywam ze jakby padła taka zapowiedz to chyba konsola by jednak została aby zdobić regał pod telewizorem :) Pytanie: Jest kabel component w komplecie z konsolą? Edytowane 2 Lipca 2008 przez s0lid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Od razu zamów HDMI bo komponenta w zestawie nie ma. To co dają to stary kabel, który dawali razem z PS2. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 to niewąska kaplica bo nie mam w moim monitorze wejścia hdmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Przejde to i potem zdecyduje czy czekac na Killzone i LBP, czy odsprzedać na allegro.A na GoW3 i GT5 nie czekasz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...