Gość dragonlore Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 ostatnia aktualizacja chyba nie zabardzo wyszla sony polygamia Niestety ja nadal nie mogę zassać aktualizacji z numerkiem 2.40, bo jak widać za dużo ludzi na nią czekało. Na szczęście niektórych polygamistów nie zatrzymały nawet przeciążone serwery Sony (lub wstają wcześnie rano) i dzięki temu wiemy na przykład, że tym razem aktualizacja jest naprawdę niewielka i nie zajmuje standardowych 150-200 MB, więc może w końcu Sony poszło po rozum do głowy, przynajmniej w tej kwestii. Przy okazji opisywania swoich wrażeń grafikus postanowił podzielić się z nami zrobionymi zdjęciami prezentującymi niedopracowanie 2.40. Jak widać są problemy z wyświetleniem awatara w PSN, ikonki kolekcji trofeów (Trophy Collection) oraz wyszukiwania w internecie (Internet Search) wyświetlają się jako znaki zapytania, a wisienką na torcie jest wyświetlanie stanu naładowania baterii na zegarku. Sony czy nikt u was nie sprawdza takich rzeczy? Ech… PS Tak wiemy, że nowe ikony po prostu się nie wyświetlają w niektórych tematach (nieoryginalnych), bo nie były w nich dodane. Co nadal nie zmienia faktu, że jakoś lepiej można było wyświetlić ten stan naładowania baterii, niż dokładnie w tym miejscu co zegarek. tak naprawde ta aktualizacja to jedna wielka kupa,szkoda bo chyba oczekiwalem jakis rewelacji a tak zwykly zawod,oprocz oczywiscie problemow ktore nowa aktualizacja wprowadzila u wielu uzytkownikow,jak np.blank screen czy zwiechy. olac to -teraz czekam tylko aby wkoncu wprowadzili gry z ps2 na psstore i cala dostepna biblioteke,wtedy z pewnoscia ps3 rozwinie skrzydla-co smieszne na starym znanym soft'cie a nie na nowych wypasionych grach :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Pytanie, po cholere ci ps2 na psstore skoro masz PS2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Upscaler w konsoli? Mniej urzadzen? Szybsze loadingi z HDD? Tak by mozna dlugo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 A na GoW3 i GT5 nie czekasz? :)gow3 to ok, ale gt5 to tylko jakbym mial ta kiere logitecha ze sprzeglem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Pytanie, po cholere ci ps2 na psstore skoro masz PS2? Costi wszystko ladnie wyjasnil i jeszcze raz o ostatnim firmware ps3-ponoc aktualizacja zostala czasowo zdjeta z serwerow po tym jak spora czesc uzytkownikow zglaszala problemy z tak zwanym black screen death :wink: ,a na powaznie zwiech konsoli w momecie startu dasha-czy oni naprawde nie potrafia przetestowac aktualizacji na wszystkich wersjach ps3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (...) czy oni naprawde nie potrafia przetestowac aktualizacji na wszystkich wersjach ps3? A ile masz tych wersji? 60GB, 40GB i te które mają jedynie dyski o innej pojemności (reszta bebechów ta sama). Możesz testować i nie zauważyć błędów ale one mogą się jednak pojawić w pewnych przypadkach (każdy user ma inne ustawienia, inne materiały na HDD itp. itd.). Tak naprawdę wydanie tego dla masowego odbiorcy jest ostatecznym testem, tego akurat Sony nie zdało celująco... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Mogę potwierdzić, że jest jakiś babol w sofcie bo wczoraj też mi się konsola powiesiła jak chciałem wejść w trofea. Pomogło wyłączenie i jak na razie śmiga. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 ja mysle ze takie zawieszanie i inne bzdety zwiazane z softem moga pomoc zlamac konsole ps3. Przeciazenie bufora i te sprawy tak jak z psp. Moze byc ciekawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Ja bym tylko chcial jakis hack zdejmujacy blokade regionalna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Co hackowania "chlebaka" to próbował już ktoś tej metody z podmianą firmaware'u? Jest jakiś ISO Loader i podobno da się odpalać obrazy BD i, co najważniejsze, gry z PS2. Tak, tak, wiem, że "jakiś" i "podobno", dlatego pytam. [info nt. instalacji http://forum.xboxonline.pl/viewtopic.php?t=16045. Jest też o tym wzmianka w PSX Extreme.] Byłoby miło, gdyby działczyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Hmm jakby to sie rozpowszechnilo i dzialalo to mysle , ze Sony mogloby liczyc na kilka milionow dodatkowych egzemplarzy sprzdanych w regionie Europy i Azji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Albo Euro-Azjo-Afryki zwanej Polską :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Hmm jakby to sie rozpowszechnilo i dzialalo to mysle , ze Sony mogloby liczyc na kilka milionow dodatkowych egzemplarzy sprzdanych w regionie Europy i Azji :DPlus wzrost sprzedaży dysków twardych, tak od 250GB w górę ;). W końcu obrazy niektórych gierek "nieco" zajmują... Swoją drogą, czaicie paradoks? Ma się obraz całej gry na dysku ale do grania i tak wymagana byłaby instalacja w niektórych grach (no bo jak to obejść?), także podwójna strata miejsca. W ogóle jak stoją nagrywarki BD bo nawet nie wiem :oops: ? Albo Euro-Azjo-Afryki zwanej Polską :)Nas nie idzie tak łatwo sklasyfikować :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Albo Euro-Azjo-Afryki zwanej Polską :) Dla Sony to i tak rybka bo oni znaja tylko USA, Japonie i Other :) PS. Ale na dyskach to by nie zarobili bo i tak kazdy pasuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Dla Sony to i tak rybka bo oni znaja tylko USA, Japonie i Other :) PS. Ale na dyskach to by nie zarobili bo i tak kazdy pasuje :D Małe sprostowanie, nie chodziło mi o to że Sony na tym zarobi, tylko że zarobią producenci dysków. Sorka jeśli nie było to jasne ;). Ogólnie pieniądz by się kręcił :D. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) Panowie szybka piłka. Konsola z Angli uzywana za mała kase na gwarancji. Pytanie... Czy w razie problemów uznają mi gwarancje w polsce? Edytowane 7 Lipca 2008 przez qbaneoplus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 ha! konsola doszła. Jest cała, praktycznie nowa. Leci mgs 4. mały deal mojego zycia ;) jak ktos ma w b.dobrym/idealnym stanie ratcheta i h.sword na sprzedaz w przystepnej cenie to pisac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 ha! konsola doszła. Jest cała, praktycznie nowa. Leci mgs 4. mały deal mojego zycia ;) gratulacje!! :) dostepna jest nowa latka 2.41 ktora ponoc usuwa poprzednie problemy z firmware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Witam musze sie pochwalic ze dołączylem do grona posiadaczy ps3 :) Poleci mi ktos jakis dobry a nie drogi kabel do ps3 aby podpiąć monitor crt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Witam musze sie pochwalic ze dołączylem do grona posiadaczy ps3 :) Poleci mi ktos jakis dobry a nie drogi kabel do ps3 aby podpiąć monitor crt? 8. P. Cz mogę podłączyć PS3 pod monitor komputerowy? O. I tak i nie. Nie ma możliwości uruchomienia PS3 na monitorach CRT przy wykorzystaniu adaptera HDMI/DVI-DSub. Monitor musi posiadać DVI-D czyli wejście cyfrowe. Takie wejścia można spotkać w monitorach LCD. Wymogiem dla takich monitorów jest obsługa HDCP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Ups nie doczytalem... Wiec bede musial do kineskopa to narazie podpiąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 A może coś takiego ? http://www.thegametrain.com/hdfury-gamer-e...able-p-487.html Żeby nie było - nie mam PS3 i nie wiem jak/czy to działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 ten kabel jest dość drogi, z przesyłką wyjdzie z 300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jakby policzyc koszt VGA Boxa + kabel Component, to pewnie wyjdzie tyle samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 http://polygamia.pl/square-enix-ma-dla-nas-niespodzianke Błagaaaaaaam, ja chce mieć powód do kupna ps3 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 http://polygamia.pl/square-enix-ma-dla-nas-niespodzianke Błagaaaaaaam, ja chce mieć powód do kupna ps3 :rolleyes: no co Ty! a Cell i B-R juz nie wystarczaja ?? ;);) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 http://polygamia.pl/square-enix-ma-dla-nas-niespodzianke Błagaaaaaaam, ja chce mieć powód do kupna ps3 :rolleyes: Tia a niespodzianka bedzie FF VII na PSN store w japonii :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 no co Ty! a Cell i B-R juz nie wystarczaja ?? ;);)Przeciez na x'a tez juz jest odtwarzacz br ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Przeciez na x'a tez juz jest odtwarzacz br http://polygamia.pl/wp-content/uploads/2008/07/fullpak-08.jpg[/img ;-) no jest jest,w wlasciwie to jest nowy zewnetrzny cooler do ktorego dolaczaja ps3 gratis jako player BR :lol2: ;) a co do FF13 i remake FFVII to jak dla mnie te gra moga spokojnie byc systemsellerem,aczkolwiek z zastrzezeniem ze beda to grzacze ktorzy znaja juz ta serie,czyli stanowczo poprzedni posiadacze psXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Ktorzy to poprzedni gracze beda najpewniej stali pierwsi w kolejce do sklepu ;) W sumie to dziwie sie, ze jeszcze nie powstaly remake'i FF7-9 z odpowiednio podbita oprawa A/V - IMHO sprzedawalyby sie jak swieze buleczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...