MacOSek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 :lol2: :lol2: :lol2: edit: http://www.destructoid.com/it-took-less-th...w--114530.phtml :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Narazie to gheyparty na calego, kobiet moze z 4 widzialem, kazda od razu otoczona wianuszkiem facetow (o ile to nie shemale :D )... edit: usuneli juz te video MacOSek :< Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Yog-Sothoth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 niezłe jaja - wykupili wszystkie konsole w MM we Wrocławiu oO dostawa we wtorek no i nie jest tak super, bo za wersję 80GB z Resistance 2 trzeba dać 1399zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 W gazetce z MM w Warszawie reklamuja sie , ze konsola 80 z rachetem jest za 1290 (nie wiem czy to ogolnopolska akcja) Filmy BR po 79 i gry z platynki po 79. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Filmy BR po 79Wszystkie filmy? Nowości, czy kilkuletnie średniaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Wszystkie filmy? Nowości, czy kilkuletnie średniaki? http://www.mediamarkt.pl/warszawa_ostrobramska/gazetka/ ostatnia strona kilka dobrych pozycji jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceezi Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Czesc wszystkim Właśnie dostałem na mikołaja Playstation 3 (80 Gb). Z niektórych postów czytam ze playstation nie ma Divixa. Ja akurat dostałem z divixem. Wszystko działa mi super. Mam tylko jeden mały problem. Moze Ktos mi pomoże. Mam telewizor sony bravia z wejsciem HDMI. Po podłączeniu kabla HDMI wyskskuje komunikat czy chce przełączyc na jakosc HDMI po zatwierdzeniu x jest czarny obraz na TV i dalej jestem bezradny nie wiem co mam zrobić by było wszystko ok. w menu Telewizora po wyszukaniu urządzen HDMI wyskskuje komunikat nie znaleziono zadnego sprzętu. proszę dokonac zmiany w urządzeniu bądz sprawdzic połaczenie. jesli ktos wie o co chodzi proszę bardzo o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Fajne forum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Na to pytanie odpowiedź znajdziesz w instrukcji do telewizora. Poza tym nie przypominam sobie żadnego takiego komunikatu, a już na pewno nie po polsku ;] Może TV nie obsługuje rozdziałki X, którą ustawiasz w XMB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceezi Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jeszcze raz od początku. Po podłączeniu kabla HDMI pokazuje mi się komunikat: An available HDMI device was detected. Do you want output video and audio using HDMI? Yes > NO Zaznaczm Yes i mam czarny ekran i dalej nie wiem jak juz kombinować. Telewizor ma zaledwie pół roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 ciekawostka z CNN CNN: PS3 umiera na półkach sklepowych PS3 umiera? Co to za banialuki. Tekst oparty o taką, z pozoru idiotyczną, tezę ukazał się w CNN. Jako punkt wyjścia podano, że w listopadzie w tym roku sprzedało się zaledwie 378,000 konsol Sony, co stanowi spadek w stosunku do analogicznego okresu rok wcześniej o prawie 90,000. Podano również trzy główne przyczyny tego stanu rzeczy: zbyt wysoką cenę, Blu-ray, który prawie nikogo nie obchodzi oraz zbyt małą ilość ekskluzywnych tytułów. Możemy mówić, że to USA gdzie "zawsze" wygrywał Xbox, możemy mówić, że to jakiś nieznający się pismak chciał zabłysnąć, ale... Przyjrzyjmy się konsoli Nintendo i spróbujmy określić co jest źródłem jej sukcesu. Oczywiście medialny szum, który dalej powoduje, że jedna Goździkowa do drugiej idzie i opowiada o fajnej zabawce. Jeśli media (nie bylejakie media) jakiś temat opracowują tak jak CNN PS3, to chcąc nie chcąc, z biznesowego punktu widzenia działają raczej na niekorzyść producenta. "Konsola umiera? No to przecież nie będę jej kupował" pomyśli przeciętny John. Póki co Sony jeszcze problemu nie ma. Gorzej, jeśli taki tekst stanie się kamyczkiem, za którym potoczy się lawina podobnych i stanie się samosprawdzającą się przepowiednią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jeszcze raz od początku. Po podłączeniu kabla HDMI pokazuje mi się komunikat: An available HDMI device was detected. Do you want output video and audio using HDMI? Yes > NO Zaznaczm Yes i mam czarny ekran i dalej nie wiem jak juz kombinować. Telewizor ma zaledwie pół roku. Skoro widzisz na ekranie taki komunikat, to oznacza, że masz dobry "kanał" ustawiony w telewizorze oraz że urządzenia się widzą bez problemów. Jesteś pewien, że dajesz "yes"? W momencie jak się pomylisz konsola puszcza sygnał przez wyjście analogowe, którego nie jest w stanie sprawdzić (czy jakieś urządzenie go odbiera - taka specyfikacja). Napisz proszę, jakie rozdzielczości obsługuje telewizor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceezi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Parametry mojego TV... Wyświetlacz: Display Format: 576i , 480p ,576p ,1080i , 720p Czas reakcji: 8 ms Typ ekranu: LCD Rozdzielczość: 1366 x 768 Form Factor: Obraz panoramiczny Format obrazu: 16:9 Wczoraj troszkę kombinowałem ale jestem cały czas w tym samym punkcie. A i jestem pewny w 100% że biorę Yes! Mam nadzieję Panie Xnon że wiesz o co chodzi... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 A jaka rozdzielczosc masz ustawiona w dashu konsoli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceezi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 :rolleyes: a gdzie jest ten dash konsoli?? moze bardziej ze szczegółami?? Ja jestem początkujący ale kumjący:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 :rolleyes: a gdzie jest ten dash konsoli?? moze bardziej ze szczegółami?? Ja jestem początkujący ale kumjący:) pozdro"Dash" (albo "Dashboard") to po prostu cały system konsoli (przynajmniej tak się to nazywa w przypadku Xbox'a 360, w PS3 powinniśmy mówić o XMB czyli "Cross Media Bar"... czy jakoś tak). Innymi słowy chodzi o to jaką masz ustawioną rozdzielczość w opcjach konsoli (szczegółowego namiaru Ci nie podam bo nie mam PS3 :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceezi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) "Dash" (albo "Dashboard") to po prostu cały system konsoli (przynajmniej tak się to nazywa w przypadku Xbox'a 360, w PS3 powinniśmy mówić o XMB czyli "Cross Media Bar"... czy jakoś tak). Innymi słowy chodzi o to jaką masz ustawioną rozdzielczość w opcjach konsoli (szczegółowego namiaru Ci nie podam bo nie mam PS3 :P). hhmmm łatwo mówić, przestudjowałem chyba wszystkie ustawienia i nic z rozdzielczoscią mi sie nie trafiło, mam nawet stronę www (http://manuals.playstation.net/document/pl/ps3/current/settings/index.html) z ustawieniami tłumoaczonymi na jezyk polski ale i to mi nie pomogło... pomału zaczynam sie tym juz podłamywać bo dostałm konsole Tv mam a nie mogę posmakować jakości cyfrowej :sad: szukam po róznych forach, lecz na tym forum jest najwiecej fachowców, każdy cos doradzi i to doceniam, ale czekam na jakiś konkret może Ktos wkoncu miał taki problem jak ja i wie co zrobić. Pozdrawiam Edytowane 15 Grudnia 2008 przez Ceezi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 http://manuals.playstation.net/document/pl...ideooutput.html - sorry, ale prosciej sie juz chyba tego nie da wyjasnic ;) Postepuj krok po ktroku zgodnie z ta instrukcja (przypominam, ze interesuja Cie dane i ustawienia dla wersji PAL). Ustaw wg. tej instrukcji rozdzielczosc 720p i zobacz, czy bedzie dzialac. Mozliwe, ze konsola chce ustawic 1080p i TV w tym momencie glupieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jak konsola będzie w standby (czerwona dioda) to wciśnij power na konsoli i trzymaj przez 5 sekund. Usłyszysz charakterystyczne pikanie. Wtedy system resetuje ustawienia obrazu. Pomocne, gdy ktoś wcześniej używał konsoli (np w sklepie). Jeśli to nie pomoże, to zmień port HDMI i również zresetuj ustawienia. Jak to nie pomoże to bez wymiany kabla się nie obejdzie. :) Innej opcji nie ma. ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 ja dzisiaj kupiłem w saturnie w zestawie z routerem netgear, dual shockiem i motorstorm, do tego burnout paradise i wchodzę w świat konsoli, przyzwyczajam się do pada itp pierwsze wrażenie pozytywne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceezi Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 he:) wszystko przetestowałem i to samo czarny ekran... może kolega kojak ct ma rację. Wymienię kabel. Telewizor mam zakupiony w Irlandii tak samo jak i konsole a kabel jest od Polsatu HD firmy Prolnik. Więc może to jakieś polskie siano jest. Na weekendzie poszukam jakiegos lepeszego kabla HDMI i wtedy jeszcze raz wszystko przetestuje. Tak czy siak dzięki za pomoc wszystkim. Mała recenzja. A co do samej konsoli dostałem 2 gry gratis (Lost i F1Championship Edition) no i dokupiłem PES 2009. Odrazu piszę że ceny gier mnie przerażają bo za samego PES 2009 musiałem zapłacić 59 Euro. Po podłączeniu wszystkiego pierwsze wrażenie na 4+ mam nadzieję że w jakosci cyfrowe jest troszkę lepiej. Konsola chodzi cichutko. Zaletą napewno jest bezprzewodowy joypad co mi się bardzo spodobało. No to tyle jak narazie. Będę testował dalej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 he:) wszystko przetestowałem i to samo czarny ekran... może kolega kojak ct ma rację. Wymienię kabel. Telewizor mam zakupiony w Irlandii tak samo jak i konsole a kabel jest od Polsatu HD firmy Prolnik. Więc może to jakieś polskie siano jest. Na weekendzie poszukam jakiegos lepeszego kabla HDMI i wtedy jeszcze raz wszystko przetestuje. Tak czy siak dzięki za pomoc wszystkim.Jakiej dlugosci masz ten kabel? Jezeli standardowe 1-2 metry, to nie ma co sie napinac na jakis drogi kabel - HDMI jest polaczeniem cyfrowym i jakosc kabla w zasadzie nie ma znaczenia przy takich dlugosciach. Jeszcze nie widzialem padla, ktore mialoby takie tlumienie, ze na dwoch metrach traciloby sygnal. BYleby nie byl wadliwy, to wszystko bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Już kiedyś pisałem o przypadku kolegi, który kupił konsolę w media expercie razem z kablem za 60-70zl i telewizorem samsung FullHD i nie działała rozdzielczość 1080p. Wziąłem swój kabel za 20zł i gitara gra! :) Więc z tymi kablami jest różnie. :) Ps. Kiedyś czytałem, że PS3 nie chce chodzić na kablach bez pozłacanych końcówek. :) Ja mam pozłacany z filtrami ferrytowymi za 20zł i gitara gra. :) Edytowane 16 Grudnia 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Az sprawdze w domu jak wroce bo wydaje mi sie , ze moj chodzi na srebrnych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ps. Kiedyś czytałem, że PS3 nie chce chodzić na kablach bez pozłacanych końcówek. :) Ja mam pozłacany z filtrami ferrytowymi za 20zł i gitara gra. :) To by było głupie. Dementuję to, moje PS3 chodzi na srebrnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceezi Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Co do mojego kabla Panie Costi to ma on 2 metry no i jak niektórzy piszą ma złote końcówki. Dodam że podczasz ustawień jak coś kombinuje i wybieram np HDMI - to mam czarny obraz ale słyszę klikanie jak ruszam strzałkami na joysticku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Prosze Cie, tylko nie Panie ;) Ja nikomu nie "panuje", to i mi nie trzeba :) Co do Twojego problemu - probowales resetu konsoli do ustawien fabrycznych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ja wiem, że chodzi na srebrnych ale bywały przypadki, że nie chodziły. Poza tym zasugerowałem tylko rozwiązanie. Nic więcej. :) Nie sądzę, że polsat daje kable za 100zł do dekodera za 1zł! :] Zresztą widać po jakości dekoderów! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jestem od nie dawna na forum :sad: więc nie wiem czy ta kwestia została już poruszona. Jak wygląda opcja odtwarzania filmów Blu Ray na konsoli i czy ktoś z was próbował podłączyć konsolę pod projektor?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jezeli projektor masz hd to czemu mialby byc problem. uzywasz kabla dvi-hdmi i jazda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 ok wielkie dzięki P.S. Dla wyjaśnienia rozważam zakup konsoli, więc chciałem się upwenić. A jak Sądzisz PS 3 może mi posłużyć jako odtwarzacz B-R do kina domowego czy lepiej zainwestować w jakiś sprzęt służący do "projekcji" w takim formacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...