maSTHa212 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Wg mnie nie ma reguly, duzo zalezy od osobistych preferencji i konkretnego TV. Najlepiej jakbys pozyczyl od kogos i porownal, bo mi moze odpowiadac VGA a komus innemu component. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 i racja na kazdym TV jest inaczej u mnie na component jest lepiej niz przez VGA (obraz wydaje sie bardziej stabilny) wniosek jeden trzeba u kazdego z osobna sprawdzic i wyniki testu component VS VGA moga byc rozne pozdro4@ll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Kiery od M$ maja potaniec do 129$ http://gizmodo.com/gadgets/dealzmodo/xbox-...-129-263653.php Czyzby juz niedlugo i u nas po 299 PLN? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ta obniżka zapowiada się całkiem fajnie. Jeśli naprawdę tak potanieje to chyba sobie ją zakupię :D A wiadomo może kiedy ma się to niby stać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 mam pytanko co do kabli VGA jest ich BARDZO DUŻY WYBÓR co polecacie ? chodzi mi o takie do 50zł najlepsze i do 100zł najlepsze. Bo nie wiem, na który będzie mnie stać ;) a nie mam żadnej możliwości porównania, więc chciałem spytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Kup oryginaly kabel od MS. Te tanie daja marny obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 co prawda to prawda u kumpla testowalem kabel za 35 zl obraz migotal, wcale nie bys ostry, a ekran (obraz) mial klopotu z centrowaniem sie pozdro 4@ll jak kabel to od M$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Ta obniżka zapowiada się całkiem fajnie. Jeśli naprawdę tak potanieje to chyba sobie ją zakupię :D A wiadomo może kiedy ma się to niby stać??29 maja w USA, czy będzie ona obowiązywać resztę świata to nie wiem. mam pytanko co do kabli VGA jest ich BARDZO DUŻY WYBÓR co polecacie ? chodzi mi o takie do 50zł najlepsze i do 100zł najlepsze. Bo nie wiem, na który będzie mnie stać ;) a nie mam żadnej możliwości porównania, więc chciałem spytać oryginał od MS lub BIG BEN ps czytaj temat, było już Edytowane 26 Maja 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 dzieki za rady ;) czytając wcześniejsze Wasze wypowiedzi doczytałem się, iż kabel za 35zł daje jedną wielką porażkę, więc lepiej dać od razu te 100zł A czy mógłby ktoś wytłumaczyć, czym róznią się te kable od MS i Big Bena ? Cena jest prawie taka sama, więc pozostaje jedynie wybrać lepszy http://sklepgekon.pl/product_info.php/prod...360_Sprzet.html Big Ben http://sklepgekon.pl/product_info.php/prod...360_Sprzet.html Microsoft W big benie pisze dużo więcej bajerów, no i jest taka złączka, która daje 1 mały jack do dźwięku. Czy za jego pomoca mógłbym jakoś uzyskać 5.1 ew. 2.1 na głośnikach komputerowych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 dzieki za rady ;) czytając wcześniejsze Wasze wypowiedzi doczytałem się, iż kabel za 35zł daje jedną wielką porażkę, więc lepiej dać od razu te 100zł A czy mógłby ktoś wytłumaczyć, czym róznią się te kable od MS i Big Bena ? Cena jest prawie taka sama, więc pozostaje jedynie wybrać lepszy http://sklepgekon.pl/product_info.php/prod...360_Sprzet.html Big Ben http://sklepgekon.pl/product_info.php/prod...360_Sprzet.html Microsoft W big benie pisze dużo więcej bajerów, no i jest taka złączka, która daje 1 mały jack do dźwięku. Czy za jego pomoca mógłbym jakoś uzyskać 5.1 ew. 2.1 na głośnikach komputerowych ? a to http://www.allegro.pl/item199419310_kabel_...per_jakosc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Powiem szczerze dokupiłem kabel przy konsoli od sprzedawcy za 40zł. Nie dostalem go w zadnym oryginalno-podobnym blistrze tylko w zwyklej folii. Ale nie mam zadnych zastrzeżen... Wszystko jest ok. Nie mam porównania, ale trudno mi sobie wyobrazic żeby na oryginalnym kablu za 100zł moglo byc jakos lepiej znacznie.... Jakbym bral drugi raz szkoda mi by bylo przeplacac... Ale moze mialem szczescie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 nikt nie wie czym się różni big ben od MS ? I nie mogę nigdzie znaleźć, na podstawie czego uznawana jest gwarancja ? Paragonu + ... ? Czy samego paragonu ? I czy konsolę trzeba wcześniej gdzieś rejestrować, czy dopiero jak coś się stanie, dzwonić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 ludzie widzialem wiele i na konsolach i na pc ale to co zobaczylem w poziomie gow w miejscu gdzie transporterem jedzie sie przez lasek a potem deszczowa fabryka przeszlo wszystko. odszczekuje wszystko co napisalem o pudle. pomyslec ze to tylko poczatek co potrafi ta maszynka. czyje sie wyprany, odwirowany itp. ukladam sobie dopiero w glowie co to oznacza dobra grafika. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Seraf kojarzysz te cytaty? B-) Ta konsola to porazka za miesiac idzie na allegro.....Nie zmieni to pare rodzynkow Pierwszy raz w zyciu zaluje ze kupilem konsole zamiast nowej grafy. Pozbawilem sie przez to mozliwosci gry w nowosci na pc, wygodnego ogladania filmow wszelakich na starym x-e a zyskalem pudlo z paroma grami i reszta gorsza do kompa. Ktos kazal mi postarac sie o gow, Niech ktos mi pokaze cos co jest tam tak wspanialego ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 seraf ma 2 wcielenia :) ah, a przed nami najbardziej miodne gry ... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Seraf kojarzysz te cytaty? B-) :D kajam sie. dopiero pare dni z gow mnie nawrocilo. nie bijcie :-) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 A mi znów padł Xbox :/ Odpaliłem wczoraj konsolkę, po 5 minutach gry zwis. Później już nie udało się jej odpalić. Pierścień pięknie świeci się na czerwono:/ Wydawało mi się, żę trafiłem na super sztukę, zero zawiasów, godziny grania, kompletnie zero problemów. A tu odrazu taki cios. Oczywiście konsola była otwierana, więc zostaje mi już tylko serwis płatny. Teraz się zastanawiam czy naprawiać, czy wymienić w nim płytę główną. Wymiana płyty plus nowy soft (ma się pojawić na dniach) = likwidacja bana na live. Minusem tego są koszty. Ale jestem zdenerwowany. Został PS3, tylko w co tam grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 A ostatnio było już cicho o deadach X0. Szkoda że znowu się sypią, a jak tam wiadomo coś już o obniżkach cen kiery do M$?? Wiem że ma to być 29 w USA, ale czy wiadomo czy do nas dotrze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 A ostatnio było już cicho o deadach X0. Szkoda że znowu się sypią, a jak tam wiadomo coś już o obniżkach cen kiery do M$?? Wiem że ma to być 29 w USA, ale czy wiadomo czy do nas dotrze??Nie wiem ile w tym jest prawdy ale znajomy twierdzi ze pqadom x-a w duzej czesci mozna zapobiec wylaczajac konsole z menu. W trakcie gry przycisk przy wersji premium z hd cos podobni sie moze nie zapisac i pad systemu gotowy. wlasnie jestem ciekawy czy padaja w wiekszosci premium czy core bez hd ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) A mi znów padł Xbox :/ Odpaliłem wczoraj konsolkę, po 5 minutach gry zwis. Później już nie udało się jej odpalić. Pierścień pięknie świeci się na czerwono:/ Wydawało mi się, żę trafiłem na super sztukę, zero zawiasów, godziny grania, kompletnie zero problemów. A tu odrazu taki cios. Oczywiście konsola była otwierana, więc zostaje mi już tylko serwis płatny. Teraz się zastanawiam czy naprawiać, czy wymienić w nim płytę główną. Wymiana płyty plus nowy soft (ma się pojawić na dniach) = likwidacja bana na live. Minusem tego są koszty. Ale jestem zdenerwowany. Został PS3, tylko w co tam grać.Jezeli zalezy Ci na live to imho warto jeszcze poczekac - na weekend byl zapowiedziany nowy soft ...ale nie ma gwarancji, ze konsolka gdzies wewnatrz nie przechowuje danych odnosnie czasow ladowania plyt i nie bedzie kolejnych banow Edytowane 28 Maja 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Jezeli zalezy Ci na live to imho warto jeszcze poczekac - na weekend byl zapowiedziany nowy soft ...ale nie ma gwarancji, ze konsolka gdzies wewnatrz nie przechowuje danych odnosnie czasow ladowania plyt i nie bedzie kolejnych banow Przechowywać może jedynie gdzieś na płycie głównej. Dlatego na 99% wymienię płytę główną. A o nowym sofcie wiem. Z tego co wyczytałem już trwają testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Nie rozumiem po co przerabiac konsole. Gwarancja 2 letnia w przypadku tak awaryjnego sprzetu jest bardzo istotna. Nowy soft wczesniej czy pozniej i tak zostane wykryty i zbanowany. Tak samo jak na xboxie starym. Nie mozecie zyc bez kradniecia gier czy jak? Przerabianie sluzy tylko i wylacznie do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Originally Posted by Fri May 27 - 7:41PM CST [19:41] <c4eva> fw is now complete, c/r timing complete, beta testing starts tonight [21:07] * Topic is 'iXtreme fw for Samsung is complete, beta testing starts tonite | Do *NOT* ask for ETA, it's ready when it's ready' nanana nowy soft hahaha :D :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Nie rozumiem po co przerabiac konsole. Gwarancja 2 letnia w przypadku tak awaryjnego sprzetu jest bardzo istotna. Nowy soft wczesniej czy pozniej i tak zostane wykryty i zbanowany. Tak samo jak na xboxie starym. Nie mozecie zyc bez kradniecia gier czy jak? Przerabianie sluzy tylko i wylacznie do tego. Przemol jestem tego samego zdania. Mi sie wydawalo ze ludzie sie ucza na bledach, a przynajmniej powinni ale jak widac dalej niektorzy ida w zaparte i chca grac na kopiach. Bany znowu poleca, bo niby czemu maja nie leciec, osobiscie mam tylko nadzieje ze bedzie to szybciej niz pozniej. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Raczej szybciej. Zresztą kto spodziewał się bana tak z nikąd ? i jeszcze, że baza takich konsol była tworzona od daaaaawna. W sumie będzie takie ściganie, nowy soft, ban, nowy soft ban. Komu się chce bawić, temu się chce i szanuje to ;) No i się pochwalę 8) http://allegro.pl/item199221473_xbox_360_k..._bo_warto_.html Good price ;P dodatkowe pytanie : nie wie ktoś, czy w MM są kable VGA od Microsoftu ? Edytowane 28 Maja 2007 przez FoX 13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Śmieszą mnie posty niektórych użytkowników lol nazywacie nas (którzy przerobili konsolę) złodziejami, a sami w zaparte "kradniecie". i nie mówię tu tylko o grach! Kto jest bez winy ,niech rzuci kamieniem :D i nigdy nie grał na "kopiach" nie oglądał ściągniętych filmów, mp3 czy nawet nie słuchał radia w pracy (to też jest kradzież jeśli pracodawca czy też ty jako pracodawca nie opłacił abonamentu :] ). więc dajcie se na luz i trochę pomyślcie nad następnym postem :] Pozdrawiam FoX 13 gratki :] Edytowane 28 Maja 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Jest roznica miedzy "gral" (czas przeszly) a gra (czas terazniejszy). Poza tym wg prawa polskiego mp3&filmy na dysku jesli masz sa legalne, ich udostepnianie jest niezgode z prawem. Natomiast jesli chodzi o soft czyli programy i gry to posiadanie kopii zassanych z internetu jest nielegalne. A z tym radiem to zes pojechal :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Nierealny nie bardzo rozumiem Twoje oburzenie. Jak ktos przerobil konsole i grach zassanych z netu to jest zlodziejem i tyle. Co ma za znaczenie kto kiedys w co gral? Mowisz o graniu jeszcze przed ustawa? Muzyki kompletnie nie slucham ani radia, w domu czy tez w pracy. Wole podcasty posluchac sobie. A co do filmow to je kupuje. Ogladam jedynie seriale sciagniete z netu, ale i tak potem je kupuje jak sie ukazuja na dvd. Nie ma na komputerze nic nielegalnego. Naprawde tak Cie dziwi ze niektorzy sa normalni i placa za rozrywke i programy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) panowie to jest temat o XBox 360, a nie o tym czy przerabianie/ korzystanie z kopii bezpieczeństwa jest dobre czy złe, więc dajcie se na luz :) jeśli ktoś korzysta z kopii zapasowych to jest jego prywatna sprawa Edytowane 28 Maja 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) maSTHa212 jeśli posiadasz z legalnego źródła » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Czy ściąganie plików mp3 z internetu jest legalne? Interesują mnie kontrowersje wokół prawnego aspektu udostępniania plików muzycznych mp3 bądź filmów zapisanych w formacie divx w internecie. Czy ściągając empetrójkę bądź diviksa przez popularną Kaazę popełniam przestępstwo bądź dopuszczam się innego zabronionego czynu, za który mogę ponieść karę? Każdy utwór muzyczny bądź filmowy podlega – jak każdy inne dzieło artystyczne – ochronie przewidzianej prawem autorskim i jego udostępnianie może następować tylko na zasadach określonych przez posiadacza majątkowych praw autorskich. Oznacza to, że utwór taki możemy wykorzystywać wyłącznie w sposób, na jaki zgodził się właściciel praw. W znacznej większości przypadków zbiory plików mp3 zapisane na dyskach twardych innych użytkowników i udostępniane w sieciach peer-to-peer są sporządzone (rippowane) z płyt CD z ich własnych kolekcji, co oznacza – warto to wyraźnie podkreślić – naruszenie praw autorskich. Co za tym idzie naruszeniem takim jest również ich ściąganie na nasz twardy dysk. Ostatnimi czasy z procederem nielegalnego rozpowszechniania utworów w internecie postanowiła dość ostro walczyć amerykańska organizacja stojąca na straży własności intelektualnej RIAA. Po przegranych procesach przeciwko twórcom serwisów Kaaza oraz Morpheus RIAA zapowiedziała wytaczanie pokazowych spraw indywidualnym użytkownikom, których przyłapano na korzystaniu z „darmowej” muzyki (już udało się uzyskać wyrok nakazujący operatorowi sieci internetowej udostępnić dane abonenta, który ściąga duże ilości tego rodzaju danych). Sprawa dotyczy wprawdzie na razie tylko Stanów Zjednoczonych, acz warto zauważyć, że problemem zwiększenia ochrony praw twórców zajmuje się ostatnio również Unia Europejska, której propozycje wydają się być nieco kontrowersyjne (postuluje się nawet delegalizację oprogramowania służącego kopiowaniu nośników CD i DVD!) Na marginesie sprawy warto zauważyć, że nadal nie rozstrzygnięto w praktyce i w teorii czy sporządzenie na własne potrzeby pliku mp3 z własnej, legalnie zakupionej, płyty CD mieści się w pojęciu dozwolonego użytku utworów. Zwolennicy ortodoksyjnego podejścia do zabezpieczenia praw wykonawców stoją zdecydowanie na stanowisku, że ponieważ dochodzi tu do istotnego przekształcenia materiału, ingerencja taka jest kompletnie niedopuszczalna, więc przygotowując kolekcję empetrójek, której chcemy posłuchać z własnego odtwarzacza również łamiemy przepisy. co do radia: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Na podstawie art. 2 ust 4 ustawy z dnia 21 kwietnia 2005 r. o opłatach abonamentowych (Dz. U. Nr 85, poz. 728) firmy i instytucje są zobowiązane do płacenia abonamentowych za każdy posiadany odbiornik radiowy i telewizyjny, z odbiornikami radiowymi w samochodach służbowych włącznie. Od dnia 1 stycznia 2007 r. – opłata za używanie odbiornika radiofonicznego wynosi: a) 5,30 zł za jeden miesiąc, b) 10,40 zł za dwa miesiące, c) 15,40 zł za trzy miesiące, d) 30,40 zł za sześć miesięcy, e) 58,20 zł za rok, – opłata za używanie odbiornika telewizyjnego lub telewizyjnego i radiofonicznego wynosi: a) 17,00 zł za jeden miesiąc, b) 33,20 zł za dwa miesiące, c) 49,30 zł za trzy miesiące, d) 97,50 zł za sześć miesięcy, e) 186,70 zł za rok. Użytkownik odbiornika rtv zobowiązany jest do wniesienia opłaty do 25 dnia pierwszego miesiąca okresu rozliczeniowego. Przemol^N a jednak nie jesteś w 100% uczciwy ;) Edytowane 28 Maja 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...