Skocz do zawartości
cavarr

Microsoft Xbox 360 - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

nuras_en co rozumiesz przez naznaczona ? ;)

Licząc 3 gry (odliczam CoD który jest w xboxie za 1849zł) to będzie około 3 x 80 = 240zł (średnio, na allegro te gry tyle wyjdą z przesyłką) + joy, razem 370. Od 1300 odejmę, wyjdzie 1930 - więc prawie 1000zł, tak jak pisałem ;)

Cieszy fakt, iż gwarancja przebiega w ciągu tygodnia, i potem jej termin biegnie na nowo - właśnie chciałem o to pytać ;)

Czy ktoś korzysta z dodatkowe chłodzenia na x360, typu

2629152[/snapback]

Chwila bo chyba czegoś nie wiem ;). Jak konsola odmówi posłuszeństwa i oddamy ją na gwarancji i później otrzymamy nową sztukę to gwarancja jest też jakby "on nowa" (czyli np. miałem konsolę 6 miechów, padła, wysyłam do serwisu a wraca do mnie nowa i gwarę mam znowu na 24 miechy? Jak tak to super ale jakoś nie mogę w to uwierzyć...uszczypnijcie mnie ;) ).
no ja też w to nie wierzę, ale tak jest :D , gdyż dostaliśmy nowy produkt, a nie starą-naprawioną konsolę

MS już nie wysyła nowych konsol tylko naprawia wsio jak leci :wink: za dużo tego syfu mają

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy przy wysyłce naprawionych gwarancje mamy od początku ? Czy w tym przypadku już nie jest tak kolorowo ?

edit, do postu niżej:

No, ja myśle, że nie życzysz :P

W sumie bardzo wątpie w jakieś przerabianie, sprzedawca nie wiedział nawet gdzie jest dysk 20GB i musiałem pokazywać zdjęcie, a co dopiero extreme ;P poza tym 4 oryginalne gry, nie martwie się ;)

Edytowane przez FoX 13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy przy wysyłce naprawionych gwarancje mamy od początku ? Czy w tym przypadku już nie jest tak kolorowo ?

Wg przepisów każda część wymieniona na nową ma pełną gwarancję producenta (tylko ta część). 12mesięcy na firmę, 24miesiące na osobę prywatną.

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamietam to termin ulega przedluzeniu o czas jaki konsolka spedzila w naprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być, tak jak pisze kojak, taka jest prawidłowa wykładnia prawa w tym zakresie.

ta tylko zobacz na jakie pytanie odpowiada kojak... ;)

MS już nie wysyła nowych konsol tylko naprawia wsio jak leci :wink: za dużo tego syfu mają

@ cavarr a zimne luty sa w ogole do naprawienia? Nie znam sie, ale imho za duzo zachodu by z tym bylo. 99% konsolek pada z tego powodu, Nierealnemu np jakis czas temu dali nowa plyte glowna. Watpie zeby zrobili wyjatek. Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie orientuje to trzeba je podgrzac do temp. topnienia, lub podobnej, tak zeby na nowo spoily to co maja spajac.

Pozdrawiam.

Z tego co czytalem to problem z bezolowiowymi lutami powstaje przy tymp ~0 stopni i jest nieodwracalny. Luty po jakims czasie zaczynaja sie kruszyc ;) Dla ciekawych wygrzebalem ciekawy art: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic447387.html . Zwroccie szczegolna uwage na obrazek przedstawiajacy co sie dzieje ze spoiwem lead-free w niskiej temperaturze wraz z uplywem czasu

Widzę że wreszcie się ruszyło w temacie PB-Free. Sam miałem napisać o tym posta ale jakoś nie miałem do tego serca. Wszyscy martwicie sie złą lutowności stopów wolnych od ołowiu. Ale ja chciałbym zwrócić waszą uwagę na zdjęcia próbki lutowia przedstawione przez gulsona. Może nie wszyscy wiedzą ale ta erozja, degradacja (jak kto woli ) której podłegła próbka to naturalny proces któremu podlega cyna w niskich temperaturach, ta choroba cyny (lub stopów które zawierają jej ok.95%) została nazwana jeszcze kilkaset lat temu "zarazą cynową" a zaocznie o jej działaniu przekonali się zarówno żołnierze Napoleona maszerujący na Moskwę, jak i polarnicy chcący zdobyć bieguny. W obu wypadkach "ofiary" posiadały przy sobie przedmioty z czystej cyny, w przypadku żołnierzy były to cynowe guziki w mundurach i kubki, które pod wpływem czterdziestostopniowych mrozów rozpadały się w proszek a w przypadku polarników były to kanistry na benzyne lutowane czystą cyną.

(w wyniku zarazy cynowej połaczenia w zbiornikach puściły , paliwo wyciekło a polarnicy zamarzli z zimna, nie pamiętam o kogo wtedy chodziło ale chyba o Amundsena). To dziwne zjawisko o którym mowa to przemiana alotropowa której podlega cyna w ujemnej temperaturze. Tak samo jak węgiel który występuje w różnych odmianach (grafit, diament, nanorurki, fullereny) tak samo cyna występuje w kryształach o różnej budowie siatki (metale to też kryształy), a warunkiem potrzebnym do zajścia tych zmian jest jet dla cyny niska temperatura i obecność zarodka rekrystalizacji. Możliwe jest także zajawisko odwrotne gdy po przetopieniu odmian alotropowych cyny otrzymamy czysty błyszczący metal. My jako elektronicy nie mamy nigdy do czynienia z czystą cyną (co najwyżej oglądając blachę z konserwy) ponieważ zawsze używamy stopu LC 60 lub LC 65 któr zawiera 40 albo 35% ołowiu który nie dość że w zbawienny sposób obniża temperaturę topnienia to także nie wszyscy o tym wiedzą ale w wyniku ubocznego działania staje się inhibitorem uniemożliwiającym dokonania przemiany alotropoowej w niskich temperaturach. Użycie stopów PB-Free stawia nas w nowej sytuacji ponieważ luty bezołowiowe zawierają 99% cyny i 0.5% srebra a to jest przecie czysta cyna !!!!! Ja już dzisiaj zastanawiam się co będzie się działo z komputerami które stoją w pomieszczeniach w których temperatura spada ponizej zera, sam mam taki komputer z płytą wykonaną w nowej technologii i po tych mrozach myślę nad przeniesieniem go w cieplejsze miejsce. A co ciekawe raz rpzpoczęty proces rekrystalizacji przebiega już do końca niezałeżnie juz od zmian temperatur. Ciekawe jak będą przewodzić takie nowe proszkowe połączenia !!!!!!!!!!!!!!! by zajczyk

Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paradoksalnie, pudło mogło Ci paść przez intercoolera właśnie... na zachodzie w prasie branżowej dosyć głośno było o tym wynalazku- przez takie a nie inne rozwiązanie zasilania intercoolera powodował on pady xbox'ów. Ot, ciekawostka i przestroga ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A new firmware replacement for the TS-H943 xbox360 drive

Features

(v1.0) Defeats all current and some future Xbox Live detection attempts

(v1.0) Boots ONLY Stealth Xtreme Xbox 360 backups

(v1.0) Boots ONLY Stealth Xtreme Xbox 1 backups

(v1.0) Boots all Xbox 360 originals

(v1.0) Boots all Xbox 1 originals on Xbox 360

Use on Xbox Live at own risk!!

Thanks to everyone on #FW, Xboxhacker.net , Xbox-Scene.com, Maxconsole.com and Xbins.Org for their support. Keep up the good work everyone.

If you prefer to use Xbox Boot Maker,grab the updated definitions here

Note: Hitachi version is in progress. No eta.

Official Site: n/a (by commodore4eva)

Download: n/a (May be illegal under EULA/DMCA)

:-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FORUMOWA LEGENDA VS BRUTALNA RZECZYWISTOSC

W pozycji stojacej

IDLE po 30 min

Dołączona grafika

OTWARZA DVD po 30 min

Dołączona grafika

COLIN DIRT po 30 min

Dołączona grafika

W pozycji lezacej

IDLE po 30 min

Dołączona grafika

OTWARZA DVD po 30 min

Dołączona grafika

COLIN DIRT po 30 min

Dołączona grafika

Komentarz mysle zbedny :rolleyes:

Dodam tylko, ze konsola osiaga max temp juz po okolo 10 minutach

temp w pokoju - 28*C

Radiatory przeszlifowane i przesmarowane ceramique

UPDATE

Dodatkowy wyciag.

papst 12cm

Dołączona grafika

@5V, obciazenie : CM:DIRT

Dołączona grafika

@7V, obciazenie : CM:DIRT

Dołączona grafika

@12V, obciazenie : CM:DIRT

Dołączona grafika

Edytowane przez ar2r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FORUMOWA LEGENDA VS BRUTALNA RZECZYWISTOSC

IDLE po 30 min

Dodam tylko, ze konsola osiaga max temp juz po okolo 10 minutach

temp w pokoju - 28*C

Radiatory przeszlifowane i przesmarowane ceramique

możesz napisać gdzie można dostać taki panel kontrolny ?? Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no bo słyszałem, że niby te partie wrzesień 2006 były takie fatalne a potem lepiej...

No ale ok ;)

Mam pytanie jeszcze, który napęd jest cichszy ? Jak dojdzie, sprawdzę jaki mam.

Costi - do Ciebie prośba, chodzi mi o dźwięk 5.1

Czy moja karta

http://allegro.pl/item197515364_sound_blas...m_realfoto.html

Da radę z tym śledziem czyli przez kompa 5.1 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FoX 13, co nieciekawie wygląda? Temp., jakie osiąga pudło mają się nijak do chłodzonych AC współczesnych hi-endowych klocków do PC. 8800 grzeje mi się do ok 75C przy świetnie wentylowanym stackerze, także to z pewnością nie temp. przy normalnie "usytuowanym" (czyt. nie w szufladzie) pudle są problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, rozumiem ;) Myślałem, że to wysoka temperatura, no ale fakt, komp się mocniej grzeje...

Mam już x360 ;) W sumie rewelacja, tylko ten dźwięk, nie wiem jak go sprawić przez komputer =/

aha, czy zna ktoś kod formatowania dysku ?

Bo jest tam pełno jakichś filmików itd, których chciałbym się łatwo pozbyć a konsola prosi mnie o kod

Edytowane przez FoX 13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FoX 13 przez komputer NIGDY nie osiagniesz tego co ma byc. Oszczedzaj na amplituner. Dzwiek jest zupelnie inny. Tak samo jak w filmach. Sam nacialem sie na marketing i kupilem x-fi dawno temu z nadzieja ze dekoduje dolby digital. To dziala tak samo jak EAX. Gowno a nie dzwiek przestrzenny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, ale póki co jednak bym chciał ;) Oszczędze, ale jednak narazie przydałby się dźwięk :)

Z tym kodem się wygłupiłem i nie doczytalem, chodziło o numer seryjny konsoli. Po sformatowaniu dysk ma 14GB

WTF ? =/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, ale póki co jednak bym chciał ;) Oszczędze, ale jednak narazie przydałby się dźwięk :)

Z tym kodem się wygłupiłem i nie doczytalem, chodziło o numer seryjny konsoli. Po sformatowaniu dysk ma 14GB

WTF ? =/

Całkowita pojemność dysku twardego konsoli Xbox 360 wynosi 20 GB. Około 7 GB tej pojemności jest zarezerwowanych dla systemu. Około 4 GB z tej części to pamięć podręczna do buforowania tytułów gier oraz miejsce potrzebne do obsługi innych elementów gier współpracujących z dyskiem twardym, a dodatkowe 2 GB są zarezerwowane dla oprogramowania zapewniającego zgodność konsoli Xbox 360 z poprzednimi wersjami. Pozostałe prawie 14 GB wolnego miejsca, zaokrąglane na pulpicie nawigacyjnym do 13 GB, jest przeznaczone na zapisywanie plików gier, pobieranej zawartości i muzyki oraz innych plików multimedialnych.

W zależności od regionu na dysku twardym może być wstępnie załadowana zawartość, taka jak pliki wideo i gry Live Arcade. Z tego powodu wolne miejsce na dysku może wynosić od 11 do 12 GB.

nierealny ma się tego farta :)

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi