Borys-Tech Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Mam pytanie odnośnie zdrapek do XBL. Kończy mi się dostęp za 5dni i mam pytanie czy jak zablokują mi konto to czy później mogę je ponownie uaktywnić czy muszę nowe konto zrobić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) .:Solid_Snake:. oplacalo albo i nie:] ja konsole kupilem jakis miesiac temu (wtedy co ty sie zastanawiales jak mnie pamiec nie myli czy bedzie obnizka i czy na nia czekac) i szczeze mowiac to wole dac te 200zl za ten dodatkowy miesiac zabawy:P zwlaszcza ze to wakacje i pomimo tego ze teoretycznie mam ich jeszcze prawie półtora miesiaca no moze nie liczac analizy 11 wrzsnia:p Opłacało się czekać ? Wg mnie nie. Konsola już od prawie 2 lat a zapłaciłem koło 300 zł więcej. A ile się przez ten czas pobawiłem to już moje :) tez niedawno kupilem iksa z pełną świadomością nadchodzącej obniżki (prędzej czy później) jeśli czegać na obniżke, to najlepiej tak z 10 lat - konsole da sie wtedy kupić za 1 euro. e tam, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Nie ma sie w co grac - oczywiscie ze sie nie oplaca czekac. Jesli ma sie w co grac, a sie wie za za kila(nascie) dni mozna zaoszczedzic kilka stow to chyba byloby to conajmniej niemądre kupowac mimo przepuszczenia ze tak bedzie. Jesli sie kupowało na początku istnienia konsoli to tez sie oczywiscie najbardziej opłacało kupic. O ile ktos mial wtedy kase. Bo wg mnie oplacalnosc pod wzgledem ceny jest taka, ze jest najwieksza po premierze, potem spada liniowo by w dniu obnizki znow skoczyc do gory i znow spadac liniowo do nastepnej obnizki ;P Mam pytanie odnośnie zdrapek do XBL. Kończy mi się dostęp za 5dni i mam pytanie czy jak zablokują mi konto to czy później mogę je ponownie uaktywnić czy muszę nowe konto zrobić ??mozesz ponownie uaktywnic Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez s0lid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Divx support added to Xbox 360 Dashboard Update for Fall? Here is the supposedly leaked Xbox dash update which should be coming in the Fall. According to the list, divx support has been added along with a ton of other features. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Rumored features will include: Free Online Mahjong * Compatibility with 3rd party wireless controllers * Compatibility with messenger pad * Xbox Live Vision firmware upgrade, sharper image filtering * Many more Vision Cam settings * New screensaver settings - when away from Xbox 360, screensaver will play for optional time, before screen goes dark * New Xbox Live Arcade blade - where you can download, play and learn about Xbox Live Arcade * Brand new “web based adver-games” flash games which aren’t downloaded, but are playable bite sized games, accessed via new Xbox Live Arcade Blade * New Screensaver option in Themes and Gamer Pics option in Marketplace blade * New functionality with Messenger, works with chatpad * New XNA Game Launcher for those that have the program, new options * New language, time and date settings * New “advertising opportunities” in gameplay * Xvid support * New “favourites” option via Xbox Live Arcade, can rate according to preference * IPTV Functionality - support for TiVo like PVR options. Will be able to record TV direct. Options include source by channel, director, actor and distributor * Filter friends list, will be able to filter friends via games * New clan support - will be able to launch clan games direct from dashboard, can “fold” friends into new clan category in friends list * Better translations in settings and other options for Japanese, German and Spanish languages * New quick option to delete via X Button in memory viewer. * Option for having downloadable In-game content not inform when completed download * Option for having video content not inform when completed download * Faster settings for viewing unfinished video content downloads * New option in Games tab - beta and others, will be launcher for MMO and multiplayer betas * New option in Marketplace Games tab, search by letter, can be inputted via text pad or console * Smarter game settings - you can be messaged via publishers about new in-game content for your games * Picture in picture functionality for DVD Drive and some other updated settings * Improved USB Keyboard settings * Improved voice chat settings in game and from dashboard * Faster response times to Redeem Code settings * Option to play a Redeemed Code game straight after redeeming code * Console will now recognise low Hard Drive space, will inform you immediately if can’t download current item, will automatically download next available that is able. * Increased space size for gamerpics and dashboard themes * Themes can now be animated * Themes may now have sound effects * Better slideshow capabilitiesm new options added. New sound effects and integration with Hard Drive/ PC music capable. * New estimated timer for downloads, informing how long download will expect to take na razie tylko plota, a co z tego bedzie - zobaczymy ... jak dla mnie to jakas sciema, ten support xvida wcisneli gdzies pomiedzy jakies nic nie znaczace "udoskonalenia" i co do do ooja jest: * Improved USB Keyboard settings ? Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 i co do do ooja jest: * Improved USB Keyboard settings ? moze bedzie mozna zmapowac na klawiaturze przyciski z pad'a i co za tym idzie grac w gry fpp na klawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 na co mi klawa w fpp jak myszki brak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Stawiam, ze dojdzie obsluga klawiszy multimedialnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 skate. Demo Up On Xbox Live Marketplace szkoda, że tak wolno idzie lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps2 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) zamiast xvid powinno byc mkv z pl napisami w txt :) Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez marcinps2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 powinni jeszcze dać dostęp do kernela :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps2 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) to jest tak jakby teraz cofnac sie do vhs ... majac oczywiscie lcdki, plazmy i inne wyswietlacze hd jako ekrany... Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez marcinps2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jak cofnąc? A była już kiedyś taka możliwośc? :| Przecież to na + jest i nie cofnięcie bo filmów w divx jest sporo. ;) Ale czy MS poprze piractwo? Chyba jednak nie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXelium Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ponawiam pytanie. Czemu nie mogę sciągnąć dem Bioshock i Straglehold? Ciagle wyskauje mi "Ten element jest niedostępny z bieżącej lokalizacji.". O co chodzi do jasnej cholery? Jeśli M$ wprowadził tą śmieszną blokadę to jak wy ściągneliście te dema? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ponawiam pytanie. Czemu nie mogę sciągnąć dem Bioshock i Straglehold? Ciagle wyskauje mi "Ten element jest niedostępny z bieżącej lokalizacji.". O co chodzi do jasnej cholery? Jeśli M$ wprowadził tą śmieszną blokadę to jak wy ściągneliście te dema?Na jaki kraj masz założonego LIVE'a??:) Niektóre dema nie są dostępne np dla Japonii itd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jak cofnąc? A była już kiedyś taka możliwośc? :| Przecież to na + jest i nie cofnięcie bo filmów w divx jest sporo. ;) Ale czy MS poprze piractwo? Chyba jednak nie. ;)Też wydaje mi się to niemożliwe :I Ponawiam pytanie. Czemu nie mogę sciągnąć dem Bioshock i Straglehold? Ciagle wyskauje mi "Ten element jest niedostępny z bieżącej lokalizacji.". O co chodzi do jasnej cholery? Jeśli M$ wprowadził tą śmieszną blokadę to jak wy ściągneliście te dema?Załóż sobie konto na USA i dema powinny być :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps2 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jak cofnąc? A była już kiedyś taka możliwośc? :| Przecież to na + jest i nie cofnięcie bo filmów w divx jest sporo. ;) Ale czy MS poprze piractwo? Chyba jednak nie. ;) na + to bylo w pierwszym xie ktory w 100% przypadkach byl podpiety pod SD ekrany i to bylo ok .. ale teraz ? ... watpie zeby to odtwarzanie divx/xvid wiazalo sie ze skalowaniem do 720p czy wyzszej rozdzielczosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXelium Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Na jaki kraj masz założonego LIVE'a??:) Niektóre dema nie są dostępne np dla Japonii itd :) Załóż sobie konto na USA i dema powinny być :) Swoje konto mam na Australie xD. Ale założyłem nowe konto (ostatnie z 3 z darmowym miesiącem) na USA i wyskakuje to samo ;/ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 na + to bylo w pierwszym xie ktory w 100% przypadkach byl podpiety pod SD ekrany i to bylo ok .. ale teraz ? ... watpie zeby to odtwarzanie divx/xvid wiazalo sie ze skalowaniem do 720p czy wyzszej rozdzielczosci Na pierwszym iksie to chyba tylko DVD dało się odtwarzać oficjalnie. Dopiero zmodowanie dasha dało możliwość oglądania divxów. Jak rozpracują zabezpieczenia w X0 to pewnie dostaniesz możliwość odtwarzania mkv. A oficjalnie to możesz zapomnieć. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jednego nie rozumiem - daja (albo maja dac) jaks funkcjonalnosc extra, bez uszczerbku dla wszystkiego innego, i komus jeszcze zle... nie chcesz, nie korzystaj, jeez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps2 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 not the point.. gdyby 360 zaczela odpalac pliki bardziej multimedialne ( np mkv, vc1, ts ) niz wmv bez media centera na pc to xbox mocno zaatakowalby domowe centrum rozrywki nie nastawione na granie.. to ze bedzie chodzil xvid/divx nie powiekszy to raczej tylko z tego wzgledu ilosci posiadaczy konsoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 not the point.. gdyby 360 zaczela odpalac pliki bardziej multimedialne ( np mkv, vc1, ts ) niz wmv bez media centera na pc to xbox mocno zaatakowalby domowe centrum rozrywki nie nastawione na granie.. to ze bedzie chodzil xvid/divx nie powiekszy to raczej tylko z tego wzgledu ilosci posiadaczy konsoliZdawało mi się, iż DiviX i XviD to najpopularniejsze kodeki :blink: Wprawdzie sam korzystam czaszem z mkv, lecz, poza rmvb, u znajomych rządzi stary dobry DivX/XviD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) na klocka mogli by dać x264 ;) no i oczywiście DivX/XviD, do tego normalna obsługa napisów :D Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 I wtedy mogli by od razu wycofać VOD i wszyscy byli by szczęśliwi. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 taka ciekawostka: Nastolatek prawie stracił życie próbując naprawić Xbox-a 360 Pewien amerykański nastolatek omal nie stracił życia próbując na własną rękę naprawić swoją konsolę Xbox 360. 14-letni chłopak skorzystał z rady, którą znalazł w internecie. Urządzenie podobno w wyniku przegrzewania wyłączało się po około 5 minutach gry. Mama nastolatka mówi, iż najpierw widziała swoje dziecko grające na konsoli, następnie poszła do innego pokoju, a gdy wróciła zobaczyć czy jej dziecko nadal relaksuje się rozgrywką ujrzała je nieprzytomne, leżące na podłodze. Chłopak zgodnie z poradą wyjął zasilacz urządzenia, owinął go taśmą klejącą, po czym wsadził do miski z wodą, podczas gdy ten nie był wyłączony. Matka natychmiast zadzwoniła po pogotowie. Po nocy spędzonej w szpitalu stwierdzono u pacjenta oparzenia prawej ręki i nogi. :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jak długo pożyje jeszcze Xbox360? To znaczy, kiedy planowany jest następca? "Za chwilę" będę kupował konsolę i chciałbym wybrać bardziej perspektywicznie. W grę wchodzi tylko X-klocek, albo PS3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) co ci tu doradzic, na dzien dzisiejszy przyszlosciowo za ps3 przemawia tylko format blue-ray i nic wiecej, wedlug mnie to zadna z nich nie jest "przyszlosciowa", jak chcesz pograc w bierzace tytuly i nie rusza cie wysylanie konsoli raz na pol roku/rok na serwis to wybierz x360, w innym wypadku wybierz ps3 Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A kiedy planowany jest następca 360-tki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 2011-2012? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 O to właśnie mi chodziło. Czyli przez najbliższe 4-5 lat, nie trzeba będzie inwestować w upgrade, by sobie spokojnie pograć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) O to właśnie mi chodziło. Czyli przez najbliższe 4-5 lat, nie trzeba będzie inwestować w upgrade, by sobie spokojnie pograć.obawiam sie, ze przy dzisiejszym rozwoju rynku kart graficznych, za dwa lata grafika na konsole bedzie odstawala od standardow :) ale na dzien dzisiejszy konsola to swietne rozwiazanie Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Oj nie bylbym taki pewien. Najlepszy przyklad z Bioshockiem. Za 2 lata nie mowie ze nie bedzie gier ktore beda lepiej wygladac na PC, ale mowienie ze X czy PS za 2 lata beda odstawac od standardow to troche przegiecie IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...