Jabar83 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Już nie mogę się doczekać. I kto mówił, że X360 powoli odchodzi do lamusa ? ;) Teraz muszę tylko zmotać sobie dysk... oj muszę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Lubie takie wiadomosci :D Z tych obecnie dostepnych to nie ma moze jakiegos killera, w ktorego nie gralem a chcialbym zagrac, ale jak faktycznie wrzuca jakies 3 nowe to chyba trzeba bedzie wyczyscic dysk z demek. Do tego nowy dash, 12 system sellerow. Pieknie, pieknie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Tworcy Halo mowia , ze odchodzi do lamusa : http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=234458 bo zaczynaja prace na enginem pod kolejnego xboxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 ma ktoś z was któryś z tych kabelków? http://www.allegro.pl/46696_hdmi_dvi.html?...&view=gtext obecnie mam połączone przez dsuba, wiadomo że przed dvi leci cyfrowo lepszej jakości obraz. będzie jakaś różnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 ja zmieniłem vga na dvi>hdmi i na tym drugim obraz jest dużo lepszy, kolorki bardziej żywe i lepsza ostrość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 dzwięck podłączałeś przez rozebranie zwykłej wtyczni ta co jest przy hdmi? żeby dwa się zmieściły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 przez kabel vga. wszedł bez modyfikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 ma ktoś z was któryś z tych kabelków? http://www.allegro.pl/46696_hdmi_dvi.html?...&view=gtext obecnie mam połączone przez dsuba, wiadomo że przed dvi leci cyfrowo lepszej jakości obraz. będzie jakaś różnica? Tak się składa że ja mam teraz na sprzedaż kabel, dokładnie taki (tyle że 2 metrowy): klik.. Kupiłem od Vidi'ego kabel VGA BigBena (chodzi cacy) bo nie dałem rady podłączyć dźwięku z rozebranego kabla Component (fakt że nieoryginalnego ale kształt tej blaszki w środku, o którą się rozchodzi, jest identyczny). Najpewniej dlatego że ten właśnie kabel HDMI-DVI ma bardzo grubą (i długą) wtyczkę HDMI, nie zmieścisz ich na raz z tym kablem (potrzebny jest jakiś z węższą obudową wtyczki, ja na to nie zwróciłem uwagi przy kupnie i tak wyszło). Szkoda, bo kabelek daje bardzo dobry obraz. Na pytanie jakie są różnice to mogę Ci powiedzieć na przykładzie mojego monitora. Primo: inne kolory (to da się wyregulować ustawieniami monitora), secundo: HDMI daje ostrzejszy obraz ale ten po VGA jest niewiele gorszy (jednak pewne rozmycie da się zauważyć). Ale... no właśnie, przez te kilka dni gdy miałem konsolę podpiętą po DVI to komp przeszedł na VGA (wcześniej był po DVI) i jakoś w natywnej rozdzielczości nie mogłem na ostrość narzekać. W zasadzie to poza nieco innymi odcieniami kolorów (tak na kompie też to widać) ostrość była porównywalna z tą po DVI. Podejrzewam więc (ale mogę się mylić) że jeżeli tylko w XO da się ustawić natywne rozdzielczości monitorów panoramicznych (mój 1680x1050 a gram teraz na 1360x768) to ostrość będzie porównywalna z HDMI/DVI. Porównywalna ale nadal nie taka sama, nadal HDMI ma przewagę, pytanie czy będziemy w stanie ją dostrzec i czy ewentualna różnica będzie warta "zachodu". IMO jeśli już widziałeś jak to wygląda po VGA to po HDMI nie oczekuj skoku o kilka klas wyżej w jakości, pewna różnica in plus będzie, obraz stanie się nieco wyraźniejszy (ale to z kolei troszkę uwypukli aliasing, niewiele ale zawsze). Ale zrobisz jak zechcesz, w każdym bądź razie poluj na kabel z cieńszą obudową wtyczki HDMI niż ta w tym kablu który masz w linku. Mniejsze ryzyko że kable się nie zmieszczą. BTW: Wprawdzie dałem może nie najlepszą laurkę mojemu kablowi ale ogólnie do obrazu nie mam zastrzeżeń, jeśli ktoś chciałby go zastosować do jakichś innych zastosowań niż konsola X360 to polecam, mogę swój sprzedać jakby ktoś był zainteresowany ;). Kabelek oczywiście działa w obie strony, sygnał może wchodzić tak po stronie HDMI jak i DVI. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 dzięki za wyczerpującą odp. chcę podłaczyć przez dvi ze względu że mam kompa i Xa podłączonego pod jeden monitor. jak chce oglądać TV to musze kable przełączać (w kompie [podpis] mam wyjście tylko dsuba) chcę kupić taki. wtyczka wygląda na mniejszą. ewentualnie użyję tego sposobu: http://forum.xboxonline.pl/viewtopic.php?t...asc&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Gdzie znajdę aktualny cennik gierek z marketplace? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_Live_Arcade_games Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 A powiedzcie mi, czy opłaca się jeszcze kupować XBOX-a 360?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) jasne że się nie opłaca, a ci co kupili to debile :blink: . . . teraz coraz bardziej się opłaca bo ceny spaaaaadają Edytowane 13 Września 2008 przez GRANDMASTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Ale chodzi mi o to, przez ile lat jeszcze gry będą wychodziłiy, nowe dashe itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Ale chodzi mi o to, przez ile lat jeszcze gry będą wychodziłiy, nowe dashe itd.Dashe? Konsole dla dasha kupujesz?? To faktycznie sie chyba nie oplaca <_< Nowy X wyjdzie IMO nie wczesniej niz 2011, jesli przed tym rokiem to bede bardzo zdziwiony. X360 jest obecnie pewnie w połowie swojego zywota, druga (lepsza) polowa jeszcze przed nim. A za takie pieniadze za jakie obecnie mozna go kupic to ja bym sie raczej nie zastanawial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Ok dzięki za odpowiedź... A jak to jest z Arcade 65nm, opłaca się go kupić, czy starego Premium (90nm) Edytowane 13 Września 2008 przez RCrack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Ok dzięki za odpowiedź... A jak to jest z Arcade 65nm, opłaca się go kupić, czy starego Premium (90nm)Opłaca się kupić nowego Premium 60GB. Ostatnio chyba w Saturnie była promocja - 850zł. Edytowane 13 Września 2008 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Tak jak teraz kupować to IMO tylko z dyskiem. Wcześniej o tym nie myślałem, bo uważałem, że HDD przyda się tylko do demek. Ale dzieki HDD możesz zagrać w gry ze starego Xbox'a. Do tego jest (albo będzie dopiero ?) możliwość instalacji gier na HDD.Co wydłuży żywotność napędu. Bierz premium z 60 GB HDD. Arcade w niektorych sklepach nadal stoi za 750 zł. Różnica w cenie imo nieduża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 mnie śmieszy najabrdziej ci co kupują gołe dyski do obudowy za 200zł (120GB) [wymieniają 20GB na 120GB]. smieszy mnie bo: dysk taki kosztuje naprawdę 110zł, wgrywany jest soft i 100% przebitka przy sprzedaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Witam. Powoli brakuje mi miejsca na 20GB HDD. Co się stanie z moimi savami i kupionym grami Arcade jeśli będę chciał zamienić go na 120GB? Drugie: po czym poznać, że gra jest dla regionu US? Widziałem sporo starszych tytułów po 20USD a znajomy właśnie wraca stamtąd. Edytowane 13 Września 2008 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) zostaną na dysku 20 GB jeśli ich nie przeniesiesz na nowy dysk :lol: Edytowane 13 Września 2008 przez Techniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekbobi Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 mam pytanko czy jak kupie dodatkowe mapy do Call of Duty 4 to czy bede je miał dostepne na koncie USA i Europejskim ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 mam pytanko czy jak kupie dodatkowe mapy do Call of Duty 4 to czy bede je miał dostepne na koncie USA i Europejskim ?Nie. W sumie to trochę źle sformuowałeś pytanie :) Jeżeli ściągniesz z konta USA to mapy będą działały na każdym profilu na TEJ konsoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekbobi Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 ok dzięki, już zassałem na koncie EU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Na gwiazdke maja poleciec ceny w Europie: http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=235793 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) Ta, 0.65 i mity o bezawaryjności...-_- Edytowane 14 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 http://polygamia.pl/cliff-bleszinski-w-warszawie-140908 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Mam pewien dylemat. U mnie jest zawsze coś takiego - konsola i modernizacja komputera (z 2, 3, czy 4 - do pewnego stopnia). Czuję, iż ta, co będzie niedługo (HD4850 + zasilacz) będzie ostatnią przed kupnem konsoli. Jestem od długiego czasu "związany" z konsolami od Sony (zacząłem od PSX, a teraz PS2 + PSP) i wtedy wychodziłoby na kupno PS3 (konsolę bym kupował na gwiazdkę w tym roku), lecz Xbox jest po prostu tańszy... PS3 ma Blu-Ray, więc nie musiałbym dokupywać napędu do komputera do oglądania filmów, lecz do późniejszych gier na PC i tak bym pewnie musiał go dokupić. Xbox360 jest tańszy, a na gwiazdkę ma być obniżka Premiuma (podobno o jakieś 40 funtów), a taka wersja mnie interesuje. Do tego zależy mi na support 16:10 (1680x1050) - najlepiej przez komponent, ew. VGA (nie mam HDMI w swoim monitorze). To podobno ma być w nowym jesiennym dashboard. Co radzicie zrobić w mojej sytuacji ? Może po tej modernizacji komputera poczekać na następną generację konsol ? Edytowane 15 Września 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Mam pewien dylemat. U mnie jest zawsze coś takiego - konsola i modernizacja komputera (z 2, 3, czy 4 - do pewnego stopnia). Czuję, iż ta, co będzie niedługo (HD4850 + zasilacz) będzie ostatnią przed kupnem konsoli. Jestem od długiego czasu "związany" z konsolami od Sony (zacząłem od PSX, a teraz PS2 + PSP) i wtedy wychodziłoby na kupno PS3 (konsolę bym kupował na gwiazdkę w tym roku), lecz Xbox jest po prostu tańszy... PS3 ma Blu-Ray, więc nie musiałbym dokupywać napędu do komputera do oglądania filmów, lecz do późniejszych gier na PC i tak bym pewnie musiał go dokupić. Xbox360 jest tańszy, a na gwiazdkę ma być obniżka Premiuma (podobno o jakieś 40 funtów), a taka wersja mnie interesuje. Do tego zależy mi na support 16:10 (1680x1050) - najlepiej przez komponent, ew. VGA (nie mam HDMI w swoim monitorze). To podobno ma być w nowym jesiennym dashboard. Co radzicie zrobić w mojej sytuacji ? Może po tej modernizacji komputera poczekać na następną generację konsol ? Ja w twojej sytuacji pomyslalbym przed modernizacja czy w ogole jest ona potrzebna. Jest tutaj pare osob, na ten przyklad draak, ktore od zawsze ladowaly hajs w upgrady kompa i po tych wszystkich latach jak kupily konsole to stwierdzaja, ze to byla generalnie strata pieniedzy. Bierz X albo PS3 (ze wskazaniem na to pierwsze ;) ) i bez czekania na kolejna generacje (bo bys sobie poczekal jakies 3 lata jeszcze). Obecnie X wchodzi w druga polowe swojej egzystencji a ceny bardzo zachecaja. A BluRay? Naped do kompa masz za jakies 300 z groszami, 4 razy mniej niz PS3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Inna rzecz, ze ogladanie BR na kompie to lizanie loda przez szybke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Potwierdzam słowa Mastaha - ładowanie kasy w PC nie ma sensu. Ja też to przerabiałam do draak ale od kiedy kupiłem X'a to do pieca siadam tylko jak muszę jakiś film zmontować lub odpalić Football Managera ;) Bierz X360 tylko z dyskiem 60 lub 120 bo jak złapiesz bakcyla bo będzie siedział godzinami i ściągał dema. Grywalność niektórych jest niesamowita. Edytowane 15 Września 2008 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...