TrueVanDal Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Nowi nabywcy Xboxa marsz po pudełka i sprawdzamy informacje zawarte na białej naklejce :) Jeśli macie: na konsoli - date produkcji po 06.08.2008 na pudełku: - LOT 832 i wyżej - TEAM FDOU To prawdopodobnie macie płytę główną z GPU i CPU w procesie 60nm czyli tak zwaną "Jasper" Ja takowy posiadam - kupowałem jakieś 2 tygodnie temu w sklepie Robson (Premium - 60GB). W procesie 65 nm, nie 60 ;). Ja mam Falcona (początek lipca tego roku). "Mniejsze" GPU może faktycznie wpłynąć na żywotność XO (o mniejszym poborze prądu nie wspominając ;) ). Ale co tam, po coś jest gwara :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 No właśnie miałem poprawić, ale jakoś mi to umknęło ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Z tego co czytam, to chyba microsoft właśnie traci swojego nieprzerabialnego lite-ona. Edytowane 11 Października 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Fight Night3 na Gears of War, Army of Two na Rainbow Six Vegas 2, Crackdown na PES06. dobry deal za 60zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Wymieniasz tam koło Dworcowej ? ;) Ja bym brał. GOW rządzi na X0 (na PC też zresztą, ale nie ma to jak 37 cali), PES też dobry, bo grałem. Ale i tak IMO nic nie przebije PES1 W Rainbow Six Vegas 2 nie grałem. P.S Plusk to teraz się rusz, bo ja tam właśnie zaraz idę z moimi grami na wymianę :D (joke) Edytowane 11 Października 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Tak. Jeszcze zaglądnij do gekonu, tam też ostatnio zaczeli wymieniać i od razu przybyło im gier, tak więc mamy w czym i gdzie wybierać. Chciałem wymienić armie na Too Human ale gościu jednak narazie chce zostawić ten tytuł na sprzedaż, tak więc padło na vegas2 bo jedynka mi się podobała. edit; już nieczynne ;] Edytowane 11 Października 2008 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Z tego co czytam, to chyba microsoft właśnie traci swojego nieprzerabialnego lite-ona. hmm znaleźli sposób na pamięć ROM ? To może być potężne uderzenie w Microsoft, zwłaszcza dlatego, że aktualnie jedyne zyski jakie on czerpie z xboxa, to sprzedaż gier i osprzętu. Było gdzieś w jakimś artykule, ze od obniżek cen X06 Microsoft dokłada do każdej konsoli, ale zarabia na w/w rzeczach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 "sposób" na lite-on'a jest już od około miesiąca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) "sposób" na lite-on'a jest już od około miesiąca.#fw net <c4eva> lite-on work is continuing. full erase/write access to entire fw flash is complete via software! W ogóle to te falcony miały mieć zmniejszoną awaryjność, a z tego co czytałem na forach i rozmawiałem z Juchym, to całkiem sporo ich ląduje na serwisach -_- Ciekawe jak z tymi nowymi będzie. Edytowane 13 Października 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 miałem na myśli sposób z podmianą napędu ;] co do falconów to każdy x0 padnie, trzeba być na to przygotowanym :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 miałem na myśli sposób z podmianą napędu ;] co do falconów to każdy x0 padnie, trzeba być na to przygotowanym :lol: Winą tych całych usterek jest słaba pasta termoprzewodząca, która po pewnym czasie zasycha i hamuje oddawanie ciepła. Podobno wymiana jej usuwa usterkę ;) Ja mam Jaspera i jak na razie chodzi pięknie - odpukać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Ja dzisiaj odebrałem wreszcie po 3 tygodniach naprawy swoją, co dźwięk był a obrazu nie było, mieli mi przelutować GPU, ale niby płyta się na tyle pogięła, że wsadzili nową płytę Falcona właśnie, można powiedzieć, że mam stary plastik i napęd, a resztę konsoli nową :D Zobaczymy ile to podziała, sprzęt rzeczywiście działa zdecydowanie ciszej w porównaniu z tym co miałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Do Juchego słałeś? Chyba cena naprawy wiele nie odbiegała od ceny nowego arcade? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Skoro winą jest słaba pasta termoprzewodząca to w takim razie każdy falcon padnie xD ? Nie ma czym się przejmować, najgorszym okresem i gwoździem w płuco microsoftu była wersja CORE robiona na tańszych częściach. Ps3 też się psuje ale nikt o tym nie trąbi przez co konsola w wielu umysłach ma status NIEZNISZCZALNEJ i bezawaryjnej ;) Pytanie do posiadaczy kierownic wireless microsoftu do xboxa - czy pedał gazu i hamulca działa na zasadzie R2, L2 na padzie? W sensie, czy przy płynnym naciskaniu samochód płynnie nabiera prędkości (i hamuje), czy może jest tak jak w kierownicy logitecha driveFX że są tylko dwie możliwości skokowe:brak gazu - mały gaz, pełny gaz albo co gorsza wciśnięcie powoduje od razu stu procentowy gaz do dechy? Edytowane 13 Października 2008 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (...) Ja mam Jaspera i jak na razie chodzi pięknie - odpukać :) Możesz poprzeć to jakimś wiarygodnym źródłem, zdjęciem nowej rewizji płyty? Nawet na xbox-scene.com nie ma żadnych konkretów na ten temat. Nie chodzi mi o numery LOT, daty prod. tylko potwierdzone info, że siedzi tam GPU 65nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Do Juchego słałeś? Chyba cena naprawy wiele nie odbiegała od ceny nowego arcade? ;>Robiłem u mnie na mieście, wyszło mnie 350zeta, a za arkejda przynjemniej 550 bym musiał dać. jest ok mam gware na to na rok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Winą tych całych usterek jest słaba pasta termoprzewodząca, która po pewnym czasie zasycha i hamuje oddawanie ciepła. Podobno wymiana jej usuwa usterkę ;)lol, nie wszystko co jest w internecie nadaje sie do powtarzania innym ludziom :] lepiej jeszcze poszukaj innych powodow przez ktore xboxy padaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Winą tych całych usterek jest słaba pasta termoprzewodząca, która po pewnym czasie zasycha i hamuje oddawanie ciepła. Podobno wymiana jej usuwa usterkę ;).. hehe szczególnie jak ci padnie jakiś bzdet odpowiadający za wyświetlanie obrazu i konsola gra bez wizji :) i co ostatnio jest bardzo częste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 [...] czy pedał gazu i hamulca działa na zasadzie R2, L2 na padzie? W sensie, czy przy płynnym naciskaniu samochód płynnie nabiera prędkości (i hamuje), czy może jest tak jak w kierownicy logitecha driveFX że są tylko dwie możliwości skokowe:brak gazu - mały gaz, pełny gaz albo co gorsza wciśnięcie powoduje od razu stu procentowy gaz do dechy?Na 99% pedały działają dokładnie tak samo jak triggery (chyba tak się zwą?) w padzie. Gdyby było inaczej kto by chciał grać na kierownicy, mając większy komfort na padzie? Poza tym pochwalę się (albo wydam na pośmiewisko) - za 200zł wyhaczyłem prawie nową kierę, rewizja 2008 z jakimiśtam poprawkami. Chyba nie przepłacam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Możesz poprzeć to jakimś wiarygodnym źródłem, zdjęciem nowej rewizji płyty? Nawet na xbox-scene.com nie ma żadnych konkretów na ten temat. Nie chodzi mi o numery LOT, daty prod. tylko potwierdzone info, że siedzi tam GPU 65nm. No właśnie się nacieszyłem moim Jasperem :l Okazuje się, że masz racje. IMO 100% pewnym sposobem na stwierdzenie czy mamy jaspera jest sprawdzenie na tylniej naklejce oznaczeń zasilania. W falconach z zasilaczem 175 W wynosił ono 12V ~14.2A a w Jasperach z GPU i CPU w 65nm powinno być stosunkowo mniejszy pobór mocy, czyli 150W - 12V ~ 12A. Niestety ja mam tą pierwszą opcje ;l Ehhhh PS: To sa tylko takie tam moje domysły i zlepek paru informacji z różnych for ;) Edytowane 13 Października 2008 przez Malutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 lepiej ,coraz lepiej :) ,nie dlatego ze bedzie to jakos mialo znaczenie w walce o graczy z ps3 ale dlatego ze w ten sposob bedzie wiecej dobrych RPG itp Japońscy deweloperzy wybierają Xboxa 360 PRowa ofensywa Microsoftu trwa. Najlepsze wystąpienie na TGS, większa sprzedaż 360 niż PS3 i odebranie wyłączności na kolejną słynną serię to nie wszystko. W najnowszym odcinku podcastu Majora Nelsona Aaron Greenberg stwierdził, że widzi zmianę lojalności japońskich deweloperów z Sony do MS. “Myślę, że zaszła ogromna zmiana. Przyjeżdżamy na TGS od ośmiu lat i nigdy nie było takiego przesunięcia z marki PlayStation do Xboxa 360 wśród niezależnych wydawców. [...] Jesteśmy platformą z którą chcą oni budować i promować swoje tytuły na całym świecie”. W sumie to coś w tym jest. Czy po starcie 360 ktoś się spodziewał, że pojawi się tam iVirtua Fighter, Tekken, Final Fantasy XIII itd? Koniec ery ekskluzywności tytułów firm trzecich odtrąbiliśmy już dawno temu, czy należy zacząć mówić o nowej erze dla Microsoftu w Japonii? Czyżby udało im się w końcu odbić od dna i złapać przychylność zarówno deweloperów, jak i graczy? Oby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) delete Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Sprawdziłem, tyko US :( Ale pewnie za niedługo na allegro pojawią się dyski w bardzo przystępnych cenach :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Ale pewnie za niedługo na allegro pojawią się dyski w bardzo przystępnych cenach :]watpie by byly w przystepnych cenach, predzej niektorzy sprzedawcy beda niezle zarabiac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) watpie by byly w przystepnych cenach, predzej niektorzy sprzedawcy beda niezle zarabiac...Już teraz ceny "prawie nowych" dysków są przyzwoite: 109zł za 20GB, 300zł za 120GB. A takie promocje jeszcze bardziej powinny obniżyć cene ;) Edytowane 14 Października 2008 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Już teraz ceny "prawie nowych" dysków są przyzwoite: 109zł za 20GB, 300zł za 120GB. A takie promocje jeszcze bardziej powinny obniżyć cene ;) Tak czy siak podrobiony dysk, czyli WD 120GB + obudowa za 60zł kosztuje cię nie więcej niż 200zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Co do Microsoftu i jego nieprzerabialnego liteona: Cytat z innego forum: Dzis od serwisanta otrzymalem ciekawego maila: Oczywiscie ze koncza sie napedy, bo nikt przy zdrowych zmyslach nie zamowi teraz nowej partii. Flash liteona jest juz potwierdzony przez osobe, ktora zhackowala poprzednie napedy na forum xbox-scene. Czekamy tylko na udostepnienie narzedzi wraz z nowym firmware iXtreme 1.5 (ponoc jest juz w 90% ukonczony). Moze to nastepic za kilka dni lub za kilka tygodni - dokladnej daty nikt w tej chwili nie zna. Pewne jest tylko to, ze naped bedzie w 100% flashowalny, wiec radzilbym poczekac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 To było wiadome od samego początku, że w końcu go złamią. Co do dysków to rozglądałem się na Allegro i faktycznie ludzie zaczynają się pozbywać 20 gb dysków. Ceny idą od 100 do 200 PLN. Zastanawiam się jednak czy nie kupić 120 GB. Szkoda,że na razie nigdzie nie widać 60 GB HDD luzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) delete Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 W poniedziałek (20.X.08) ma się pojawić GTA: San Andreas w Xbox Originals. Cena standardowa - 1200MSP (ok. 36zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...