deek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam Podłączyłem konsole pod monitor W2252TQ-PF Monitor LG LCD 22' kablem HDMI za pomocą przejściówki HDmi którą dostałem do karty graficznej. A dzwięk kablem optycznym do pceta bo ma wejście optyczne jak i wyjście optyczne. Karta dzwiękowa na płycie głównej to REALTEK HD AUDIO obsługuje 5.1. Moje głośniki to 2.1 ALE MAM PROBLEM OBRAZ MAM WSZYSTKO OK. ALE NIE MAM DZWIEKU ?? POMOCY i góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Podłączyłem konsole pod monitor W2252TQ-PF Monitor LG LCD 22' kablem HDMI za pomocą przejściówki HDmi którą dostałem do karty graficznej. A dzwięk kablem optycznym do pceta bo ma wejście optyczne jak i wyjście optyczne. Karta dzwiękowa na płycie głównej to REALTEK HD AUDIO obsługuje 5.1. Moje głośniki to 2.1 ALE MAM PROBLEM OBRAZ MAM WSZYSTKO OK. ALE NIE MAM DZWIEKU ?? POMOCY i góry dzieki. musisz w ustawieniach xboxa ustawic odpowiednie wyjscie i w pc ustawic w opcjach dzwieku aktywowac sygnal z zewnatrz(o ile nie byl wczesniej zalaczony) Edytowane 4 Grudnia 2008 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 kolego czy mógłbyś mi jaśniej to wytłumaczyć, sorry ale nie do końca rozumiem. W xboxie mam napewno dobrze ustawione, na stereo cyfrowe ale na 5.1 też próbowałem. Bardziej by mnie interesował opis ustawień w pc,posługuje sie REALTEK HD AUDIO MENADŹER, czyli sterowniki do tej dzwiękóki. z góry dzzięki.. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) deek, jesteś pewny, że masz wejście optyczne w kompie? z tego co pamiętam to tylko droższe karty dźwiękowe mają taki bajer :P edit: Zresztą jak masz głośniki 2.1 to prościej będzie podłączyć cinchami do wejścia line-in w karcie dźwiekowej. Napewno będzie działać ;) Edytowane 4 Grudnia 2008 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) tak mam napewno wejście optyczne w kompie ;) pisze in , ba mam nawet i wyjście :). Więc coś pewnie w ustawieniach nie ok . ma ktoś jakiś pomysł? może ściągne najnowsze drivery do tego realteka , jak coś to sie jeszcze odezwe . ok?? :) narazie ide sie z tym pobawić Edytowane 4 Grudnia 2008 przez deek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) deek, jesteś pewny, że masz wejście optyczne w kompie? z tego co pamiętam to tylko droższe karty dźwiękowe mają taki bajer :P edit: Zresztą jak masz głośniki 2.1 to prościej będzie podłączyć cinchami do wejścia line-in w karcie dźwiekowej. Napewno będzie działać ;) dobrze pisze, podlacz analogowo i po sprawie, z tym ze musisz miec przelotowke do ktorej podlaczasz cinche i w opcjach dzwieku w pc wybierasz line in lub jesli sie nie myle aux(czasami wave),a przy optyku wybierasz w dzwiekowce SPDIF PPM na ikonce glosnika-"otworz regulacje glosnosci"- w opcjach "wlasciwosci"- i z tabeli polaczenie ktore cie interesuje ;) powodzenia Edytowane 4 Grudnia 2008 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 zauważyłem pewną rzecz, że w zakładce DIGITAL INPUT. TAM gdzie pisze "status" mam "zablokowane" .Czym to jest spowodowane ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Pogrzeb w sterowniku od Realteka, moze tam gdzies jest to wylaczone. Ew. moze jakas zworka na plycie (choc nie chce mi sie w to wierzyc)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 A mam następny problem, bo jak gram na monitorze, to obraz jest nie wyraźny (tak trochę przesunięty, że literki mają cień itd.) co zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 co do sterowników to przejrzałem je dokładnie i wszystko jest włączone, nawet jest ikona digital iput i pokazuje że gra takie zielone paski skaczą do góry , ale kurde na konsoli nie ma dzwięku. Płyta główna to ABIT AB9. musi być jakiś sposób , pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) RCrack - A jaki kolor monitora? Na serio - może łaskawie napisz - na jakim monitorze grasz, jakim kablem połączenie, jaka rozdziałka ustawiona, itd?! Edytowane 5 Grudnia 2008 przez pasztecik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 mam dwa pytania 1)czy mozna do xboxa podlaczyc klawiature i myszke , jesli tak to jaka i gdzie takie cos kupić. 2)czy wszystkie gry obsluguja full hd? bo mam tv hd ready i za niewielka doplata moge dostac full hd , gram glownie w fife2009 , mortal kombat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ad. 1 - nie da sie grac w ten sposob, klawe mozna podlaczyc, ale chyba tylko do wpisywania tekstu (np. pisania wiadomosci) Ad. 2 - nie wszystkie, ale jak ustawisz 1080p w dashu, to konsola bedzie robic upscale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Monitor Samsung SyncMaster 173plus, kabel VGA (ten analogowy), roździelczość 1280x1240 (przy mniejszych jest to samo, na telewizorze HD Ready wszystko ok, jednak tutaj mam modem i chcę grać tutaj ;D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Costi, czyli na pomoc mam już nie liczyć?? napisałeś wszystko co wiesz w temacie czy jeszcze moge na coś liczyć. Naprawde mi na tym zależy.. pozdrawiam . :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie mam zadnego kompa z taka dzwiekowka pod reka, wiec ciezko mi cos napisac wiecej. Moze na forum Abita poszukaj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 ok poszukam, ale kurde boli mnie to że nie mam tego dzwięku a powinnien być. Hmm może w biosie coś pokombinować?? ps. jest polsko języczne forum abita?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Czy ktos ma problem z XBL ? Jestem do uslugi zalogowany ale nie moge nic pobierac. Gdy probuje wyszukac gre to wyskakuje blad stanu: 80072ee2. Konsola z nowym Dashem, Arcade swiezo kupiona i podlaczony stary dysk. EDIT: Juz wszystko dziala, widocznie XBL cos szwankowal. Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Mi też taki błąd wyskoczył... ciekawe czemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) A mam następny problem, bo jak gram na monitorze, to obraz jest nie wyraźny (tak trochę przesunięty, że literki mają cień itd.) co zrobić? przesuniecie moze byc spowodowane ustawieniami monitora,przesun obraz w lewo lub w prawo z poziomu monitora mam dwa pytania 1)czy mozna do xboxa podlaczyc klawiature i myszke , jesli tak to jaka i gdzie takie cos kupić. 2)czy wszystkie gry obsluguja full hd? bo mam tv hd ready i za niewielka doplata moge dostac full hd , gram glownie w fife2009 , mortal kombat poki co malo gier wykorzystuje fullhd,jednak jesli masz taka mozliwosc to kup lepszy tv bo to juz inwestycja na przyszlosc,a i do ogladania filmow w hd sie przyda(choc i 720 starcza) Edytowane 5 Grudnia 2008 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam Jak w temacie kupie dysk 120gb do konsoli xbox 360. Oczywiście nie chodzi mi tu o oryginaly od MS tylko o dysk z serii BEVS włożony do kieszeni po hdd z softem. Takie coś mnie interesuje cena 200zł. Jak ktoś zna namiary na gościa to prosze o podanie info z góry dzięki. ps. może ktoś sie z was zdecyduje "zrobić" taki hdd dla mnie ,jak sie nie myle to kosztuja 120zł czyli 80zł zarobku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Mam wreszcie swojego Xboxa, kupiłem Elite. panowie jak gracie? Chodzi mi o pada. Czy kupiliscie jakies akumulatorki? Czy cos takiego jak Play and Charge? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Dobre akumulatorki są zdecydowanie bardziej opłacalne niż Play and Charge. Osobiście korzystam z Energizer 2600 i naprawdę nie pamiętam kiedy mi się rozładowały. Profilaktycznie ładuje je od czasu do czasu żeby podczas gry nie spotkała mnie niemiła niespodzianka ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 play'n'charge ma ta zalete, ze nawet jak sie wyladuje aku to mozna podlaczyc kabelek do xboxa i nadal grac na padzie z aku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekz Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Dobre akumulatorki są zdecydowanie bardziej opłacalne niż Play and Charge. Osobiście korzystam z Energizer 2600 i naprawdę nie pamiętam kiedy mi się rozładowały. Profilaktycznie ładuje je od czasu do czasu żeby podczas gry nie spotkała mnie niemiła niespodzianka ;-) Ja gram na Energizer 2500 mAh i starczają mi na dwa dni grania tak ok. po 10 godzin dziennie (nowe) i jednoczesnych rozmów po 3, 4 godz, ładuję je ładowarką Energizer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Ktos wie czy mozna podlaczyc glosniki Logitech Z-10 do x-a ? EDIT: Juz wiem ze nie :P Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 A czemu nie mozna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Jak w temacie kupie dysk 120gb do konsoli xbox 360. Oczywiście nie chodzi mi tu o oryginaly od MS tylko o dysk z serii BEVS włożony do kieszeni po hdd z softem. Takie coś mnie interesuje cena 200zł. Jak ktoś zna namiary na gościa to prosze o podanie info z góry dzięki. ps. może ktoś sie z was zdecyduje "zrobić" taki hdd dla mnie ,jak sie nie myle to kosztuja 120zł czyli 80zł zarobku ;) Sama kieszeń to 70 zł Mam wreszcie swojego Xboxa, kupiłem Elite. panowie jak gracie? Chodzi mi o pada. Czy kupiliscie jakies akumulatorki? Czy cos takiego jak Play and Charge?Najlepiej kup Sanyo Eneloop. Nie będziesz się przejmował tym że w drugim nieużywanym na co dzień padzie akumulatorki się będą rozładowywały z biegiem czasu, bo nie będą :). I będziesz mógł je ładować kiedy chcesz a nie tylko jak już będą na amen rozładowane, bo nie ma efektu pamięci. Ew. jakieś inne akumulatorki Niklowo - wodorkowe, ale chyba najlepiej nie eksperymentować i brać eneloopy. Play and Charge zbiera fatalne opinie, podobno to przez to że podróbek pełno, bo u niektórych trzymają całkiem sporo czasu. Więc jak kupować to raczej gdzieś w empiku niż na allego. Chyba na http://xboxm.pl/forums.html była ta kwestia poruszana Edytowane 6 Grudnia 2008 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Potrzebuję potwierdzonej informacji. Czy przerejestrowując xboxa na drugą osobę, konsola traci gwarancję? Na forach netowych znalazłem sprzeczne odpowiedzi. Jedni odpisują, że m$ nie uznaje wtedy gwarancji, inni zapewniają że problemu nie będzie... Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Potwierdzoną informację to dostaniesz na infolinii M$ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...