Kas Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Kas, no po prostu kopne Cie w zad z sila 10% za skrajne lenistwo... temat jest tu walkowany co chwile, bo kazdy nowy, kto wchodzi zadaje to samo pytanie :mur:Ja wiem, ze byl walkowany. Ale musze przerabiac, kombinowac. Pytalem sie czy z tym wynalazkiem dawanym do elite i jakas przejsciowka 2x chinch meski -> 1* jack zenski bedzie dzialac bez modyfikacji. *ktorej nigdzie nie widze... Edytowane 11 Lutego 2009 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Ja wiem, ze byl walkowany. Ale musze przerabiac, kombinowac. Pytalem sie czy z tym wynalazkiem dawanym do elite i jakas przejsciowka 2x chinch meski -> 1* jack zenski bedzie dzialac bez modyfikacji. *ktorej nigdzie nie widze... Jeśli nie ma takiej przejściówki (ale szukaj) to można wykorzystać przejściówkę 2x chinch damski <-> 1 x jack żeński (istnieje takie coś bo sam takie coś mam i tak podłączam słuchawki). Teraz od tego kabelka od "Elitki" puścisz kablem 2x chinch męski <-> 2x chinch męski do tej przejściówką co podałem i do niej też głośniki jackiem. Ale szczerze powiedziawszy nie wiem co się stanie z subwooferem, tzn. nie jestem żadnym specem jeśli chodzi o audio (można by rzec że jestem laikiem nawet) ale czy przy podłączeniu głośników w taki sposób ze źródła stereo w postaci chinchów L i R subwoofer też będzie grał? Jak ktoś wie to niech napisze bo mnie to zastanawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 czy przy podłączeniu głośników w taki sposób ze źródła stereo w postaci chinchów L i R subwoofer też będzie grał?Tak, bo tych glosnikow nie da sie podlaczyc inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 A ja dziś doznałem oświecenia, żeby buchnąć z pracy projektor na najbliższy weekend i pociupać na dużym ekranie. Tylko czy ma to sens w przypadku Benq MP620c (1024x768)?? Teraz gram na CRT Philips 32" więc poprawa jakaś powinna być... :rolleyes: Druga rzecz, że do podłączenia x360->Benq musiałbym kupić kabel HDMI-DVI o długości z 5 metra przynajmniej. Jest szansa zakupić taki, żeby wlazł naraz z optykiem, czy jednak trzeba będzie łupać wtyczkę od kabelka Microsoftu? Masz elite to i żadnej wtyczki "łupać" nie musisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Byłby ktoś z forumowiczów tak uprzejmy i pożyczył transfer/migration kit? Zmieniłem dysk na 120gb i chciałbym przegrać całość ze starego nośnika. Oczywiście pokrywam koszty wysyłki w obie strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Masz elite to i żadnej wtyczki "łupać" nie musisz.Niby tak, ale wyprowadzony jest tylko optyk i chinche. A ja potrzebuje zenskiego jacka. Stad podnioslem raban i wywolalem chaos :unsure: Poza tym elite jest dyskryminowane, prawie wszystkie akcesoria sa biale...why? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Odpowiadałem Janisławowi. Co do białych akcesoriów, też mam np. biały wifi adapter- na szczęście konsola leży za całkiem sporym tv i jest niewidoczna ;) @honor- odezwij się do user'a cavarr- z tego co pamiętam on ma mój migration kit, który posłałem w obieg po tym forum. Edytowane 11 Lutego 2009 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Co do białych akcesoriów, też mam np. biały wifi adapter- na szczęście konsola leży za całkiem sporym tv i jest niewidoczna ;)Moja dumnie stoi i troche adapter widać. Niemniej, boli samo zaniedbywanie klientow topowej wersji konsoli. Ja rozumiem - unifikacja jest konieczna do ciecia kosztow, dodatkowo bialych konsol jest najwiecej, byly wczesniej itd. Dlaczego jednak nie są wypuszczane chociaz krotkie serie czarnych akcesorii. Zielone, rozowe, czerwone pady jakos mozna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Ale przeciez nie ma problemu z kupieniem czarnego pada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Kas - http://www.allegro.pl/item545700459_kabel_...l_5m_f_vat.html i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 to nie taki kabel... jak zastosuje przejsciowke z Elite to musi uzyc kabel chinch -> żeński jack, a nie męski... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 A po co żeński jack? Przecież tego jacka wepnie od razu do głośników, po co korzystać z dodatkowego kabla jack<->jack. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Masz elite to i żadnej wtyczki "łupać" nie musisz.A faktycznie, znalazłem w pudle drugi kabelek z optykiem i chinchem - ten ma sporo węższą wtyczkę :) Wcześniej próbowałem wcisnąć HDMI razem z tym dużym kablem i nie dało rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) A po co żeński jack? Przecież tego jacka wepnie od razu do głośników, po co korzystać z dodatkowego kabla jack<->jack.oczywiście, tylko x-230 nie ma odpinanego jacka :) kabel jest na stałe przymocowany do głośników... Edytowane 11 Lutego 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) oczywiście, tylko x-230 nie ma odpinanego jacka :) kabel jest na stałe przymocowany do głośników... Niestety, nie ma wlasnie kabla jack żeński -> żeński, który umozliwiłby bezkolizyjne podłaczenie głośników... Coż, pozostaje jednak tylko rozlupywanie. EDIT: Chyba w koncu mam: 3219353[/snapback] Powinno jak najbardziej. Czyli zagadka rozwiazana + + = :wink: Ale przeciez nie ma problemu z kupieniem czarnego pada... Pada i czarne play and charge - tak, ale nic poza tym. Wymieniajac kolorowe pady pilem do tego, ze mozna wypuscic w egzotycznych kolorach kontrolery, a akcesroia już nie. Edytowane 12 Lutego 2009 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Powinno jak najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 A kabel skrosowany (rozumiem, ze polaczenie jest bezposrednio PC-konsola)? A wymagany jest skrosowany? Cały czas podłączałem konsole kablem tym samym i jakoś działało. Teraz zamieniłem na dłuższy i przestało. Wróciłem do starego i to samo. Ustawiam auto na PC i mam w detalach takie coś: w sSufiks DNS konkretnego połączenia: Opis: NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet DHCP włączone: Tak Adres IPv4 autokonfiguracji: 169.254.26.186 IPv4 Maska podsieci: 255.255.0.0 IPv4 Brama domyślna: IPv4 Serwer DNS: IPv4 Serwer WINS: System NetBIOS przez TCP/IP włączony: Tak Adres IPv6 połączenia lokalnego: fe80::54c5:454b:7ae6:1aba%10 IPv6 Brama domyślna: IPv6 Serwery DNS: fec0:0:0:ffff::1%2, fec0:0:0:ffff::2%2, fec0:0:0:ffff::3%2 Natomiat na X mam zupełnie co innego ( tez ustawione na auto ) 169.254.172.180, a maska 255.255.0.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Szczerze mowiac nie wiem, czy X360 ma autodetekcje typu kabla (ani czy nForce ma takowa)... Co do danych: to sa standardowe Windowsowe wynalazki, ktore zdarza mu sie przydzielic. Oba urzadzenia sa w tej samej podsieci (vide maska). Probowales recznej konfiguracji IP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Ręczne narzucenie IP kończy się tym że X nie akceptuje na sztywno ustawionego adresu i chce koniecznie je pobrać z dhcp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 A to dziwne, bo u mnie po Wifi lyknal stale IP bez dyskusji (mimo wlaczonego serwera DHCP). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio7 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Od niedawna mam xboxa 360 i zastanawiam się czy za punkt z tej aukcji http://www.allegro.pl/item555060671_2100_m..._xbox_live.html można kupić abonament gold czy są to tylko punkty do pobierania np. gier arcade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 (edytowane) Od niedawna mam xboxa 360 i zastanawiam się czy za punkt z tej aukcji http://www.allegro.pl/item555060671_2100_m..._xbox_live.html można kupić abonament gold czy są to tylko punkty do pobierania np. gier arcade? To są punkty do wykorzystania na Xbox LIVE Marketplace. Możesz kupić gry, filmy, obrazki, itd Zdrapkę z abonamentem Gold kupujesz osobno :P Polecam tego gościa Edytowane 15 Lutego 2009 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekz Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 A ja mam takie może nie typowe pytanie, Jak zlikwidować swoje konto gold, mam obciążone swoje konto miesięczna opłatą. Wiem, że żeby nie płacić to muszę zmienić kartę ale wtedy moje konto jest nadal przez jakiś czas aktywne i rośnie zadłużenie a ja chciałbym np. je od ręki zlikwidować jak np. konto w banku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 A ja mam takie może nie typowe pytanie, Jak zlikwidować swoje konto gold, mam obciążone swoje konto miesięczna opłatą. Wiem, że żeby nie płacić to muszę zmienić kartę ale wtedy moje konto jest nadal przez jakiś czas aktywne i rośnie zadłużenie a ja chciałbym np. je od ręki zlikwidować jak np. konto w banku.W tym temacie jest chyba wszystko co chciałbyś wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Da się jakoś przekazać MS points na inne konto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Da się jakoś przekazać MS points na inne konto?nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekz Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 W tym temacie jest chyba wszystko co chciałbyś wiedzieć. Wpadłem jak śliwka w kompot, czyli jestem w wielkiej "kupie" . NIE PŁAĆCIE KARTAMI ZA USUGĘ GOLD, BO POTEM NIE MOŻNA SIĘ OD TEGO UWOLNIĆ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Da się. Poszukaj moich postów w tym temacie. Dobrym wyjściem jest zablokować możliwość polecenia pobrania ze strony MS w Twoim banku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekz Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Da się. Poszukaj moich postów w tym temacie. Dobrym wyjściem jest zablokować możliwość polecenia pobrania ze strony MS w Twoim banku. Już raz tak zrobiłem, gdyż nie logowałem się przez pięc miesięcy to dlaczego mmiałem płacić, po pięciu miesiącach wchodze na swoje konto i widzę, że aby można było się logować to trzeba uregulować za te pięć miesięcy do tyłu, więc założyłem nowe konto i oczywiście nowy Gtag. Teraz załóżmy, że jestem w podobnej sytuacji ale chcę pozostać przy swoim Gtagu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja zablokowałem MS'a bezpośrednio w Amex'ie i przeszedłem w tym samym miesiącu na zdrapkę. U Ciebie znając życie by zachować GT trzeba będzie zapłacić za te n- miesięcy. Przyznaję rację jednak, że płatność kartą za xbl w wydaniu MS'a jest do chrzanu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...