costi Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Od kiedy to kable HDMI maja wersje? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Od momentu gdy pojawiają się kolejne wersje danego interfejsu? Pierwsze kable HDMI nie obsłużą ci wielu funkcji z obecnych wersji tego złącza, nie wiem z czego lolujesz. Zapewne tak samo jest z obecnymi kablami za 5 zl i nie tylko, bo kumpel kupił kabel za ponad 50 zł i mu nie działała 1080p, zmienił na tańszy ale z oficjalnym wsparciem dla HDMI 1.3 i 1080p mu działa. http://en.wikipedia.org/wiki/File:101783-UKHDMI-6-GB.jpg Edytowane 9 Października 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Chyba jednak nie masz do końca racji. Jak kupowałem PS3 w 04.2007r. to nie było żadnych wersji kabla HDMI, a rozdziałka FullHD działała bezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 no wiesz ps3 to w sumie dziwne stworzenie bo na moim HDready potrafi wyswietlic obraz w FullHD co prawda obraz ma troche artefaktow ale mozna taki ustawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 klocki hdmi ver 1.2 ps3 (wiekszość przynajmniej) hdmi 1.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Od momentu gdy pojawiają się kolejne wersje danego interfejsu? Pierwsze kable HDMI nie obsłużą ci wielu funkcji z obecnych wersji tego złącza, nie wiem z czego lolujesz. Zapewne tak samo jest z obecnymi kablami za 5 zl i nie tylko, bo kumpel kupił kabel za ponad 50 zł i mu nie działała 1080p, zmienił na tańszy ale z oficjalnym wsparciem dla HDMI 1.3 i 1080p mu działa. http://en.wikipedia.org/wiki/File:101783-UKHDMI-6-GB.jpg w realu są z interfejsem 1.3B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 ROTFL... wersja B rozni sie od 1.3 tylko tym, ze dodano do specyfikacji dodatkowe procedury testowe. Co do samego kabla: pinout jest we wszystkich wersjach taki sam, ale HDMI 1.3 przewiduje rozszerzone pasmo sygnalu i, co za tym idzie, wiekszy bitrate, i co slabsze kable moga sie na tym wykladac. W 1.3a pojawily sie pewne zmiany we wtyczkach, ale tylko w zlaczu typu C, ktorego i tak nikt chyba nie uzywa (powszechnie uzywany jest typ A); w 1.4 pojawil sie typ D, czyli microHDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 W ogóle jest jakakolwiek różnica między kablem za 5 i takim za 50? Bo skoro sygnał jest cyfrowy, to różnicy nie powinno być? Dobrze myślę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 W ogóle jest jakakolwiek różnica między kablem za 5 i takim za 50? Bo skoro sygnał jest cyfrowy, to różnicy nie powinno być? Dobrze myślę? Nie ma zadnej roznicy :) oprocz ceny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Różnica jest. Przy dłuższym kablu może się zdarzyć tak, że na tym lepszym obraz będzie wyświetlany, a na gorszym nie :) Ale jeśli na kablu za 10zł i za 100zł obraz jest wyświetlany na TV to będzie on wyświetlany identycznie. Żadnych strat jakości nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 znacie jakis dobry serwis w stolicy, ktory naprawilby konsole z e74? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Robson? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Wiecie gdzie można jeszcze dostać Logitecha Drive FX w dobrej cenie? (100-120zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 W Anglii.... Te kierownice były w dobrych cenach, bo w którejś angielskiej sieci sklepów była na nie wyprzedasz. Ludzie zwęszyli niezły interes i windowali cenę z każdą kolejną aukcją. Analogiczna sytuacja była z gitarami do guitar hero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 A opłaca ją się wziąć za 169zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Miałem w ten weekend bezpośrednie porównie kółka od Logiego do tego sygnowanego logiem MS'a. Moim zdaniem Logitech jest zdecydowanie wart tych 160PLN i w okolicach do 250PLN (bo za tyle można czasem dostać używane, z 1szych wadliwych serii, kółka MS'a) jest godny polecenia. Sam użytkuję produkt MS'a i byłem miło zaskoczony. Nawet ten axial feedback sprawiał pozytywne wrażenie. Wykonanie (z wyjątkiem dość marnych gejów) dobre również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Ja jakiś czas temu pytałem na tym forum o sens zakupu DriveFX za 99zł bo było sporo tego na allegro. Zaryzykowałem i nie żałuje. Kiera daje radę i efekty VF czuć dobrze. Polecam, nawet za 169zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 No to chyba się zaopatrzę w tą Drive FX bo Forza już tuż ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Potwierdzam slowa draaka: do 250 zdecydowanie lepiej kupic kiere Logiego, a poniewaz i tak sprzedaja ja czesto grubo ponizej tego poziomu to nie ma sie co zastanawiac i brac. A za 99 to byl niezly deal, do tej pory zaluje, ze nie wzialem 2 zamiast jednej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) A za 99 to byl niezly deal, do tej pory zaluje, ze nie wzialem 2 zamiast jednej :(Po co 2? =] myslisz ze nie wytrzyma? przeciez jakby co jest 2 lata na niezgodnosc towaru z umowa =] tez wzialem za ta cene, spodziewalem sie jakiegos tandetnego g**ka, a bardzo milo mnie zaskoczyla. Jedynie cena tego trzymadelka to ostre przegiecie... jakos nie moge sie zmusic, zeby wydac ponad 300 zl na stojak do kierownicy wartej 99 zl :D Edytowane 14 Października 2009 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 rowniez polecam logiego .. mimo ,ze teraz z braku jakiegokolwiek "trzymadelka" kiera lezy w kącie ... ;D ale juz niedługo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Po co 2? =] myslisz ze nie wytrzyma? przeciez jakby co jest 2 lata na niezgodnosc towaru z umowa =] tez wzialem za ta cene, spodziewalem sie jakiegos tandetnego g**ka, a bardzo milo mnie zaskoczyla. Jedynie cena tego trzymadelka to ostre przegiecie... jakos nie moge sie zmusic, zeby wydac ponad 300 zl na stojak do kierownicy wartej 99 zl :DNie ze padnie, ale zeby 2 osoby mogly jednoczesnie grac na kierownicy, zdecydowanie wiekszy fun. Stojak kupowalem za jakies 250 czy 270 zeta. Cena wysoka, ale stwierdzilem, ze skoro "zaoszczedzilem" na kierownicy to mozna "przesunac" fundusze na inny zakup. Ostatecznie za komplet i tak wydalem mniej niz za sama kiere MS wiec uwazam to za dobry deal. Z kierownica Logitecha jest wlasnie tak, ze ze wzgledu na niska cene ludzie mysla, ze to badziewie, a tak nie jest. Przy kazdym zakupie staram sie analizowac stosunek ceny do tego co otrzymuje i w tym wypadku ratio price-power jest IMO rewelacyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Ludzie pomocy, bo zaraz ocipieje <_< 1) mam jakieś dziwne problemy z podłączeniem xboxa do netu net dostaje do pokoju za pomocą routhera po lanie więc aby rozdzielić internet na X'a i kompa używam switcha (rok temu kiedy miałem Arcade nie było problemu teraz po przerwie kupiłem elite) Jak daje testowanie połączenia do xbox live, wywala mi jakieś dziwne komunikaty np żeby zwiększyć MTU lub ustawić w tryb automatyczny, albo problemem jest dla niego że mam stałe IP, jak przestawię na automatyczne to znowu robi problemy, że IP nie jest stały ... już mnie powoli kur#$%# dopada ... za każdym razem w tych przypadkach według testu łącze się z internetem, ale zawieszam sie na xbox live kiedy wyłącze switcha z prądu na 5s przy włączonej konsoli testy przechodzi idealnie, ale po jakimś czasie problem pojawia sie ponownie (przynajmniej tak mi sie wydaje że to mu pomaga) 2) zakładając że test z połączneiem przechodzę idealnie nie moge stworzyć konta xbox live daje dołącz do xbox live, podaje maila, podaje hasło chce przejść do następnego kroku i pojawia sie błąd "Logowanie do xbox live jest w tej chwili nie dostępne. Spróbuj później" próbowałem wczoraj w nocy, dzisiaj rano, przed chwilą i [gluteus maximus] u was wszystko ok z XBL ??? 3) Próbowałem podłączyć xboxa bezpośrednio do routera - bez skutku robiłem to kablem którym miałem podłączonego kompa xbox skonfigurowany na 100% ok (inny tylko adres ip, maska brama itp tak samo jak w komputerze) konsola wogóle nie wykrywa że jest podłączony kabel, zero reakcji, we wskazówkach piszą mi żebym podłaczył kabel aha router to D-Link i nic w nim nie przestawiałem przez ostatni rok, a miałem wcześniej wersje arcade (falcon) z którą nie miałem problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 2) zakładając że test z połączneiem przechodzę idealnie nie moge stworzyć konta xbox live daje dołącz do xbox live, podaje maila, podaje hasło chce przejść do następnego kroku i pojawia sie błąd "Logowanie do xbox live jest w tej chwili nie dostępne. Spróbuj później" próbowałem wczoraj w nocy, dzisiaj rano, przed chwilą i [gluteus maximus] u was wszystko ok z XBL ??? Zmień region w konsoli na UK lub USA i język na angielski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zmień region w konsoli na UK lub USA i język na angielski. Dzięki, pomogło ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.... Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 hej czy można podać fikcyjną datę urodzin w rejestracji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 No a jak to ktoś niby sprawdzi? Jak nie masz 18-tu lat to podaj fikcyjną bo inaczej możesz mieć ograniczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Jeśli ktoś ma dysk Bevsa to prawdopodobnie w środę przestanie działać: http://majornelson.com/archive/2009/10/16/...ge-devices.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 To na razie sie tyczy uczestników zamkniętej bety, dla wszystkich ten update będzie 17 listopada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) Jeśli ktoś ma dysk Bevsa to prawdopodobnie w środę przestanie działać: http://majornelson.com/archive/2009/10/16/...ge-devices.aspx Prawdopodobnie dotyczy to tylko nieautoryzowanych kart pamięci, a nie dysków twardych: http://www.techflash.com/seattle/2009/10/m...mory_units.html I bardzo dobrze, trzeba się będzie zainteresować 250GB bevsem ;] Edytowane 18 Października 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...