draak Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Umawiamy sie na hostowanie tej darmowej gierki z XBLA, Harms Way? Brakuje mi ostatnich 10GS za wyszukanie aktywnej sesji, bo nikt w to nie gra online :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Musze sie wyżalić jak bardzo irytuje mnie kilka rzeczy po zmianie dasha i xbox.com. Najpierw xbox.com. Po pierwsze - status znajomych. Pokazuje jedynie offline/online, nie pokazuje away czy busy. WTF? Wysyłam komuś wiadomość, wyklinam go że nie odpisuje, po czym patrze na MGC i okazuje sie że jest Away. Po drugie - przeglądanie listy gier i achievementów innych graczy. Nie dosć że nasze gry są na początku (łącznie z tymi w które dana osoba nie grała), to jeszcze pozostałe gry sortowane są alfabetycznie! No po prostu pośmiewisko. Tak samo chce zobaczyć czy ktoś ma danego achievementa, to musze go szukać po mojej stronie, co jest irytujące gdy ktoś ma malutko achievementów, a ja mam wszystkie. Dla mnie te dwie sprawy to podstawowa funkcjonalność xbox.com z której często korzystam, i zostało to totalnie zbejane. Fail. A co do dasha, to problem mam przede wszystkim z sortowaniem zawartości na marketplace. Akcesując marketplace z poziomu gry wszystko jest totalnie wymieszane, a z w głównym marketplace nawet jak damy "most recent" to i tak nie jest idealnie wg dat wydania, tylko jakimiś dziwnymi grupami. Irytuje mnie to niesamowicie. O "New Arrivals" na marketplace to już chyba kiedyś pisałem. Wszystko było w jednym miejscu i ładnie przewijało się w górę/dół, a teraz trzeba otwierać każdą kategorię i dopiero dla niej widzimy nowości. Nie pojmuje jak można taki syf zrobić. Zadna z tych zmian nie jest na lepsze, a na xbox.com powinni chociaż dać opcję jak chcemy sortować gry i achievementy, bo obecnie nie da sie tego używać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgadzam sie. Mnie najbardziej wkurza usuniecie dostepu do marketu bezposrednio z zakladki z gra w My Xbox - kiedys bylo tak, ze rozwijalem opis gry i mialem: podstawowe info, achievementy, opis, screeny, marketplace (kolejnosc dowolna). A teraz? Podstawowe info + achievementy i tyle. Zeby zobaczyc, czy wyszly jakies DLC (albo ktorych nie mam), musze grzebac na piechote po markecie. No co za bog marketinga to wymyslil/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Orientuje sie ktos ile obecnie wynosi czas oczekiwania na punkty MSP po migracji konta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Teoretycznie maja 30dni na to, ale punkty powinny trafić na konto po 2 tygodniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 na czym polegaja te promocje na allegro z tysiacami punktow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Na tym - 6000 10000 MS points warranty for return customers...USD 45.60/Piece Wholesale Price at DHgate.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Czy jest sposób na sprawdzenie daty zdobycia achievmenta? Zdawało mi się, że kiedyś takie informacje były widoczne, a teraz nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Jest zarówno w dashu jak i na stronie, o ile odblokowało się będąc online. Na polskim marketplace VIP Pass oraz Short-cut Bundle do Bad Company 2 są za darmo. Jak ktoś nie ma to korzystać póki jest. :) http://marketplace.xbox.com/pl-PL/Product/Battlefield-Bad-Co-2/66acd000-77fe-1000-9115-d802454108a8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Świąteczne promocje Xbox Live Arcade : Super Meat Boy, Comic Jumper oraz Castle Crashers to tylko niektóre z tytułów z oferty Xbox Live Arcade objętych przez Microsoft świąteczną obniżką cenową (sięgającą maksymalnie 50%). Promocja, której start przewidziany został na 21 grudnia, potrwa do końca bieżącego roku. Wśród tytułów objętych stałą obniżką w dniach 21-31 grudnia znalazły się następujące produkcje: 1. Super Meat Boy – cena po obniżce: 800 punktów Microsoftu (oszczędzasz 33%); 2. Comic Jumper – cena po obniżce: 800 punktów Microsoftu (oszczędzasz 33%); 3. Toy Soldiers – cena po obniżce: 800 punktów Microsoftu (oszczędzasz 33%); 4. Banjo-Tooie – cena po obniżce: 600 punktów Microsoftu (oszczędzasz 50%); 5. Castle Crashers – cena po obniżce: 600 punktów Microsoftu (oszczędzasz 50%); 6. The UnderGarden – cena po obniżce: 400 punktów Microsoftu (oszczędzasz 50%); 7. Risk: Factions – cena po obniżce: 400 punktów Microsoftu (oszczędzasz 50%); 8. After Burner Climax – cena po obniżce: 400 punktów Microsoftu (oszczędzasz 50%); 9. Borderlands: Claptrap New Revolution – cena po obniżce: 400 punktów Microsoftu (oszczędzasz 50%); 10. Carcassonne – cena po obniżce: 400 punktów Microsoftu (oszczędzasz 50%). Dodatkowo każdego dnia trwania promocji na 24 godziny aktywowana będzie pojedyncza oferta specjalna. Szczegóły na jej temat będą publikowane regularnie na łamach oficjalnego bloga Majora Nelsona. Wraz z ujawnieniem szczegółów na temat świątecznej promocji Xbox Live Arcade, otrzymaliśmy możliwość wglądu w listę pozostałych atrakcji, jakie znajdą się w ofercie Xbox Live począwszy od 21 grudnia. Najlepsza oferta tygodnia (dla posiadaczy złotego abonamentu Xbox Live): Dodatki DLC do Forza Motorsport 3: * World Class Car Pack, 200 punktów Microsoftu (-50%); * Summer Velocity Car Pack, 200 punktów Microsoftu (-50%); * Exotic Car Pack, 200 punktów Microsoftu (-50%); * Road & Track Car Pack, 200 punktów Microsoftu (-50%); * Audi R8 LMS RC Car, 160 punktów Microsoftu (-50%); * Checkered Flags, 80 punktów Microsoftu (-50%). Xbox LIVE Arcade: 1. 22 grudnia: A World of Keflings, 800 punktów Microsoftu; 2. 29 grudnia: Raskulls, 800 punktów Microsoftu 3. 5 stycznia: ilomilo, 800 punktów Microsoftu Gry na żądanie: * 21 grudnia: Red Dead Redemption, Prince of Persia: The Forgotten Sands; * 28 grudnia: Transformers: War for Cybertron, Just Cause 2, Ghostbusters: The Video Game. Przedmioty dla awatarów: 1. 23 grudnia: Disney Sidekicks, University Collection (College Football Bowl Season), Ninjas Collection. Dodatki do gier: * 21 grudnia: Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam, 1200 punktów Microsoftu; * 29 grudnia: Bomberman Live: Battlefest Bomb-Up Pack I, 240 punktów Microsoftu. źródło 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Klawiatura i mysz dla Xboksa 360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Powiedzcie mi, czy jestem ślepy czy na polskim XBL nie ma Lary Croft & the Guardian of Light? Dzisiaj jest niby przecena na to z 1200 na 600 MSP, a na polskim rynku widzę tylko demo i jakieś dodatki :blink: Gdzie jest full? Edytowane 22 Grudnia 2010 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Nie dalej, jak 2 tyg. temu bez najmniejszych problemów kupiłem Larę na polskim xbl. Może w wyniku tej promocji coś zamieszali? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 ktos chetny do pogrania w risk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Nie dalej, jak 2 tyg. temu bez najmniejszych problemów kupiłem Larę na polskim xbl. Może w wyniku tej promocji coś zamieszali? Chyba tak :/ Myślałem, że uda mi się to obejść ściągając triala i z niego "Unlock full game" ale to mi daje tylko błąd z kodem 800700E8. Coś czuję, że MS nie chce moich punktów/pieniędzy. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ależ chce drogi MacOSek'u ale nie tak mało- skończy się promocja i Larę bedzie można kupić :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Chyba tak :/ Myślałem, że uda mi się to obejść ściągając triala i z niego "Unlock full game" ale to mi daje tylko błąd z kodem 800700E8. Coś czuję, że MS nie chce moich punktów/pieniędzy. <_< To tylko potwierdza że przenoszenie konta nie ma najmniejszego sensu na chwile obecną, i pewnie nie prędko będzie mieć. Ale dobrze że polski LIVE jest. Sporo darmowych punktów wpadło, no i polskie karty działają z kontami UK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Mam pierwszy wypust konsoli (bez HDMI) i dysk 20GB. Dysk jest zdecydowanie za mały, już nawet nie mogę zainstalować żadnej gry na niego bo DLC i gry Arcade zajmują za dużo miejsca :) Znalazłem na ultimie oryginalny dysk, ale po pierwsze zdecydowanie za drogi (389,90zł) a po drugie odstrasza mnie napis "Uwaga! Z dyskami działają tylko nowe wersje konsol (250 i 4GB)". Taki dysk w mojej konsoli nie będzie działał? :blink: Taniej by było zmienić dysk na lewo, ale: 1. Czy mogę w obudowę mojego dysku wsadzić dysk 250GB? 2. Czy taki dysk będzie działał w mojej konsoli (patrz opis w ultimie)? 3. Czy mogę za to dostać bana? :) 4. Czy łatwo sformatować sobie taki dysk pod iksa, czy lepiej dopłacić i kupić już sformatowany na Allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Nie będzie, bo to prawdopodobnie dysk do slimów a tam jest inna kieszeń. Wsadzili złe zdjęcie, albo walnęli się z opisem. Działać by działał, ale trzeba by było go przełożyć do kieszeni od starych konsol. Co do samoróbek to: Podpinanie dysk od PC(WD BEVS) do Xbox 360 [TUTORIAL] Jak podpiąc HDD z PC do Xboxa360 - Forum Xbox Online Ja za 250 bevt dałem 150zł, przeróbka zajęła mi jakieś kilka minut jak się już zorientowałem o co chodzi. Jak masz dwie lewe ręce, albo po prostu lenia to poszukaj używanej 120, pewnie będzie w podobnej cenie. Edytowane 23 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Dysk Opis razem z plikami potrzebnymi do operacji Narzędzia :wink: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) A z banem to chyba Ci nie powiemy. W każdym razie znajomy ma lewy i gra normalnie na XBL. Ja niestety nie wiem za co bana dostałem. Czy za dysk, czy za dosłownie DWA grzechy ;) Nigdy więcej przeróbek. Nie gram już tak wiele, a jedna gra na 2 miechy mi starczy. Nowego klocka kupię pewnie w przyszłym roku. No i tu się zastanawiam czy wejdzie tam dysk ze starej konsoli. Też WD tylko 120 GB. Edytowane 23 Grudnia 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Jeśli pod "grzechy" rozumiesz pirackie kopie, to chyba jasne, że przez to zostałeś zbanowany. Byłoby absurdem gdyby MS banował np. dopiero po zagraniu w 10 pirackich gierek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 operacja przerobienia hdd jest bajecznie prosta. warto szukac na allegro, mozna wyrwac dysk za smieszne pieniadze i przerobic sobie samemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Panowie mam ochotę na jakąś gierkę rajdową co najlepsze ? Dirt 2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zdecydowanie Dirt 2- to najlepszy kompromis między świetną oprawą a-v i zbalansowanym modelem jazdy (nawet na kierowncy dawał masę frajdy). Genialny widok z kokpitu dopełnia całości. Polecam, grę kupiłem w dniu premiery, a wciąż ją od czasu do czasu odpalam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 WRC 2010 też złe nie jest. Grafika słabiutka, ale dużo tras i przyjemny model jazdy, przynajmniej na pada. Nawet mam do sprzedania jak coś, bo przeszedłem całą spory czas temu i stoi na półce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Czy można gdzieś sprawdzić co kupiłem przed dane konto XBL? mam dwa konta i niestety zapomniałem co mam przypisane do którego konta :/ Na xbox.com w My Account jest Download history ale nie do końca mi to chyba pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Czy można gdzieś sprawdzić co kupiłem przed dane konto XBL? mam dwa konta i niestety zapomniałem co mam przypisane do którego konta :/ Na xbox.com w My Account jest Download history ale nie do końca mi to chyba pomoże. To jest jedyna opcja chyba. Czemu miałoby nie pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 To jest jedyna opcja chyba. Czemu miałoby nie pomóc? bo miałem nadzieję że gdzieś będzie w wygodny sposób wypunktowane co zostało kupione z danego konta i nie będę musiał przeglądać całej tej historii ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 To se wejdź w marketplace na obu kontach i znajdziesz szybciej, jeśli faktycznie masz takie długie te listy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...