Skocz do zawartości
cavarr

Microsoft Xbox 360 - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem troche na temat konsol z USA i chcialbym zebyscie mi powiedzieli czy dobrze zrozumialem:

1. zasilanie - albo kupuje orginalny zasilacz w wersji europejskiej albo transformator, tak?

2. gry - skoro konsola bedzie w wersji ntsc to moge grac tylko w gry ktore sa w ntsc i region free, tak?

3. telewizor - nie jest juz najnowszy, z 10 lat moze nawet miec - bedzie to chodzilo w kolorze na nim?

4. monitor - jest jakas mozliwosc podlaczenia x360 pod dvi lub d-sub?

To tyle, dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a szczegóły w FAQ

co do TV to radzę zastanowić się nad kupnem HD bo na SD nie wygląda to najlepiej, kiepska jakość psuje zabawę.

ps

kup konsolę w europie a najlepiej w polsce [:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a szczegóły w FAQ

co do TV to radzę zastanowić się nad kupnem HD bo na SD nie wygląda to najlepiej, kiepska jakość psuje zabawę.

ps

kup konsolę w europie a najlepiej w polsce [:

Jak x360 z usa ma mnie kosztowac tylko wysylke to nie bardzo mi sie oplaca zakup w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@leborg, to zależy jak długo grasz. Ja polecam >2200 ;) Sam mam Sanyo 2700 :razz: .

Btw dzisiaj "wygrałem" darmowego pada od M$ i jestem stówkę do przodu B-) .

Edytowane przez eragonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@leborg, to zależy jak długo grasz. Ja polecam >2200 ;) Sam mam Sanyo 2700 :razz: .

Btw dzisiaj "wygrałem" darmowego pada od M$ i jestem stówkę do przodu B-) .

Gram tyle, że na zwykłych paluszkach działałem od 1maja do wczoraj ;]

Ja takze uzywam Sanyo 2700 ;> Przy GTA4 trzymaly mi 12h + 2-3h burnouta ;) Wiec jak widac, wynik niezly.

"wygralem" oznacza, ze zglosiles 1 reklamacje, czyli dostales nowego pada bez odsylania starego, czy M$ przyslal ci 2 pady przy wyslaniu do nich jednego?: >

@down: czyli sie domyslam :P

Edytowane przez Tompior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"wygralem" oznacza, ze zglosiles 1 reklamacje, czyli dostales nowego pada bez odsylania starego, czy M$ przyslal ci 2 pady przy wyslaniu do nich jednego?: >

Nie wiem czy mogę napisać ale:

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - """
Jakby co to na PW ;)

costi , ok już edytuje :) .

Edytowane przez eragonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regulamin I.4:

Na łamach forum kategorycznie zabrania się:

(...)

Umieszczania treści niezgodnych z polskim prawem (nieujętych w punktach 1-3), np. propagowania niedozwolonych substancji/praktyk, rozważania sposobów oszukiwania firm/instytucji.

<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jestem już po majówce z X'em. Burnout Paradise wkręcił mnie na maxa. Jednak coś jest magicznego w grach na konsolę.

Pora podłączyć konsolę do sieci. Znalazłem taki poradnik ale do końca nie wiem czy spodziewać się opisywanych w nim problemów:

"Posiadacze łącz od Aster mają na starcie spory kłopot. Na jednym adresie IP standardowo można korzystać z tylko jednego urządzenia. Do tego często domyślnie ustawione jest prywatne IP, a do bezproblemowego grania potrzeba IP publicznego. W związku z pierwszą rzeczą można wykonać następujące kroki:

- skontaktować się z administratorem (lub całość wykonać przez panel Wilga) i poprosić o dopisanie adresu MAC konsoli (znajdziesz go w System -> Network Settings -> Additional Settings -> Advanced Settings) jako drugiego komputera, z którego będziesz korzystał na zmianę z tym pierwszym

- dokupić dodatkową usługę pozwalającą na korzystanie z większej ilości urządzeń na jednym łączu i dopisać MAC adres do własnej puli przez system Wilga lub kontaktując się z Aster telefonicznie

Koszt obu usług znajdziesz na stronie internetowej dostawcy. Czasem może się zdarzyć, że bez żadnych zmian uda Ci się uzyskać połączenie z Xbox Live – jednak będzie to się odbywać bardzo losowo i dość często zostanie szybko zerwane, więc nie ma to większego sensu. "

Mam router Linksys i łącze Aster (zewn IP)

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca. Teraz w nowych wsadzają LiteONy :)

Racja, zapomniałem o nowych napędach których nie da się flashować. Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdążyłem już edytować posta.

Na xbox-scene jest cały temat i z tego co zrozumiałem, to zarówno nowe benq jak i liteony są na razie czyste.

Chociaż i tak coś pewnie przekręciłem i najlepiej jak odpowie cavarr :>

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli ma się na Routerku ustawiony pass i fltrowanie po macu to co wtedy?? Idzie jakoś to sprawdzić i wpisać w X360??

Zwyczajnie w ustwieniach routera wpisujesz mac adres Xboxa i zaznaczasz allow ;p

Edytowane przez Tompior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rollercoasterfreak

Dzis spotkal mnie RROD. Konsola jedna z pierwszych, data na plecach czerwiec 06r - mniej wiecej od tego czasu uzywana raz na jakis czas, teraz troche dluzej z racji GTA4. A padlo jej sie dziwnie - ostatni raz gralem przed wczoraj, wylaczylem i ok. Dzis wlaczam laduje sie GTA, pokazala sie postac w safehouse, zwis, reset i 3 mrugajace na czerwono diodki :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm teraz mi dałeś do myślenia. Tzn. juchy na forum.psx napisał właśnie że są Litki co nie da się flashować. A czy czasem LiteON=Benq może?

Nowego napędu Philips & Lite-on DG-16D2S FW:74850C na tą chwilę nie da się przerobić aby czytał kopie zapasowe :oops: . Co do "LiteON=Benq" to w 2006r doszło do fuzji tych dwóch producentów napędów optycznych. Napęd jest sprzedawany pod szyldem Philips & Lite-on więc bardziej pasuje tu Lite-on niż Benq. Warto dodać, że z gwarancji wracają już konsole z nowym napędem :huh:

Zdążyłem już edytować posta.

Na xbox-scene jest cały temat i z tego co zrozumiałem, to zarówno nowe benq jak i liteony są na razie czyste.

Chociaż i tak coś pewnie przekręciłem i najlepiej jak odpowie cavarr :>

Nowe Benq i Lite-On to jedno i to samo, tylko jedni piszą benq, a drudzy lite-on :D Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko z netem śmiga - dzięki za pomoc. Już żałuję, że kupiłem tylko 20GB dysk ;)

Jednak do tej pory nic nie jest w stanie przebić Burnout Paradis'a - gra wymiata i żadne wczoraj ściągnięte demo nie wciągnęło mnie na dłużej.

Mam pytanie natury technicznej. Czy we wszystkich grach nie ma AA? Jakoś przywykłem do tego na PC a tutaj z powodu bliskiej odległości od 32 cali LCD (od 1,5 metra) widać "schodki" jak na dłoni. Żeby nie było - to nie przeszkadza w rozgrywce nic a nic bo frajda z jazdy w Paradise jest ogromna (nie miałem takiej w żadnej samochodówce na PC) ale w innych tytułach (mniej miodnych) zaczyna się na to zwracać uwagę (Euro, PGR4, Forza2 - wszystko demo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko z netem śmiga - dzięki za pomoc. Już żałuję, że kupiłem tylko 20GB dysk ;)

Jednak do tej pory nic nie jest w stanie przebić Burnout Paradis'a - gra wymiata i żadne wczoraj ściągnięte demo nie wciągnęło mnie na dłużej.

Mam pytanie natury technicznej. Czy we wszystkich grach nie ma AA? Jakoś przywykłem do tego na PC a tutaj z powodu bliskiej odległości od 32 cali LCD (od 1,5 metra) widać "schodki" jak na dłoni. Żeby nie było - to nie przeszkadza w rozgrywce nic a nic bo frajda z jazdy w Paradise jest ogromna (nie miałem takiej w żadnej samochodówce na PC) ale w innych tytułach (mniej miodnych) zaczyna się na to zwracać uwagę (Euro, PGR4, Forza2 - wszystko demo).

Burnout: Paradise akurat posiada 2xAA :) Duża przekątna ekranu i niezbyt wysoka rozdzielczość robią swoje - ja do tego już przywykłem.

Army of Two = 1280x720 (2xAA)

Assassin's Creed = 1280x720 (2xAA)

Beijing 2008 = 1280x720 (2xAA)

Beowulf = 1280x720 (4xAA)

Bioshock = 1280x720 (no AA)

Burnout: Paradise = 1280x720 (2xAA)

Call of Duty 3 (screenshot) = 1040x624 (2xAA)

Call of Duty 4 (screenshot) = 1024x600 (2xAA)

Cars Mater-National = 1280x720 (4xAA)

Conan (demo) = 1024x576 (no AA)

Condemned 2 = 1280x720 (2xAA)

Conflict: Denied Ops (demo) = 1280x720p (2xAA)

Dark Sector = 1280x720 (no AA)

Devil May Cry 4 = 1280x720 (2xAA)

Fifa 2006 (demo) = 1024x576 (2xAA)

Fifa 2007 (demo) = 1200x675 (no AA)

Fifa Street 3 = 1920x1080 (4xAA)

Gears of War = 1280x720 (HD), 960x720 (SD) (2xAA on static objects?)

Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 = 1280x720 (2xAA)

Golden Compass = 1280x720 (2xAA)

Grand Theft Auto IV = 1280x720 (2xAA)

Guitar Hero 3 = 1280x720 (no AA)

Halo 3 = 1152x640 (no AA)

Juiced 2: Hot Import Nights = 1280x720 (2xAA)

Lost Planet = 1280x720 (up to 4x MSAA dependent on framerate)

Mass Effect = 1280x720 (2xAA sometimes)

MotoGP 2006 (screenshot) = 1280x1024 (framebuffer grab from AVS Forum member)

MX vs ATV = 1280x720 (no AA)

NBA Street Home court (demo) = 1920x1080 (4xAA)

NCAA Football 08 (demo) = 1024x600 (2xAA)

NFL Tour = 1280x720 (4xAA, 60fps)

Oblivion (screenshot) = 1024x600 (2xAA)

Perfect Dark Zero (demo) = 1152x640 (no AA)

Pro Evolution Soccer 6 (demo) = 1024x576 (2xAA)

Pro Evolution Soccer 2008 = 1280x720 (4xAA)

Project Gotham Racing 3 (demo) = 1024x600 (2xAA)

Project Gotham Racing 4 = 1280x720 (2xAA)

Race Driver: GRID = 1280x720 (4xAA)

Rainbow Six Vegas 2 = 1280x720 (2xAA)

Ridge Racer 6 (demo) = 1440x810 (no AA)

SEGA: Superstars Tennis = 1280x720 (2xAA, 30fps)

Skate = 1280x720 (2xAA ? )

Soldier of Fortune: Payback = 1280x720 (4xAA sometimes)

Splinter Cell Double Agent = 1280x720 (4xAA) (developer)

The Club = 1280x720 (4xAA)

Tomb Raider Legend (demo) = 1024x600 (2xAA)

Tony Hawk's Project 8 (screenshot) = 1040x585 (2xAA)

Tony Hawk's Proving Ground = 1280x720

Turning Point: Fall of Liberty = 1280x720 (no AA)

Turok = 1280x720 (no AA)

Virtua Figther 5 (demo) = 1024x1024 (4xAA)

Virtua Tennis 3 (demo) = 1920x1080 (2xAA)

XBL GAMES

Boogie Bunnies = 1920x1080 (4xAA)

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi