costi Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Co do nieladowania kasy w PC - jak wyjdzie na konsole Wiedzmin, King's Bounty, Total Wary czy mody do Obliviona to sie zastanowie ;) Wszystko zalezy od tego, w co sie gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 A warto czekać do Bożego Narodzenia na obniżkę cen (podobno o 40 funtów). Poza tym czytałem, że nie da rady zrobić 1680x1050 (w tym nowym dashboard) na złączu Component, co by mi najbardziej pasował. Prawda to ? Po prostu chcę X'a podłączyć do mojego LG M228WA-BZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 przeciez mozesz podlaczyc przez vga :] a czy warto czekac to zalezy od ciebie, czy na x boxie sa juz gry w ktore chcesz grac i czy te 40 funtow robi ci roznice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 To w najgorszym razie (jeśli te plotki się potwierdzą) kupisz kabel vga, a po nim ta rodz. z pewnością będzie dostępna- także no worries ;) A co do wywołanego upgrade’owania pc i jego sensowności, bądź braku. Powiem tak- ja ostatni upgrade zakończyłem na e6600 po selekcji i 8800gtx, ok. rok temu (pomijam fakt, że wydajnościowo wciąż to combo radzi sobie conajmniej nieźle) i zbyt wiele przez ten czas na PC nie grałem. Nie wynika to jednak z faktu, że PC to tak zła platforma do grania, a z braku czasu- na tym etapie rozowju zawodowego nie mam czasu na granie na dwóch platformach (ewnetualnie handheld + pc/konsola w domu). Reasumując- moim zdaniem, podobnie jak costi, uważam, że gdy ktoś ma czas i $$$ to zakup konsoli oraz równoległy up peceta ma sens- bo sporo jest gier, których na konsoli się nie uświadczy (D3, rtsy etc.). A czy x czy ps3- jako sprzęt do grania dla mnie x360 wygrywa w przedbiegach- line up gier ps3 to nie moja „bajka”. A z nowym dashboardem znikinie jedyna wada 360tki (dla mnie)- hałas czytnika. I będzie to zabawka idealna. Więc i ja polecam konsolę ms’a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Również polecam X360. Chociażby za Xbox Live. Czegoś takiego na PS3 raczej nie uświadczysz. Do tego lista gier jednak jest troszkę większa na X'a i cena bardziej przystępna. Ja sam kiedyś ładowałem kupę kasy w kompa i stwierdziłem, że nie ma sensu, bo gram coraz mniej. Wszystko praktycznie mam na X360 co mnie akurat interesuje. Jedyne co by mnie skłoniło do kupna np. nowej karty graficznej to kilka nadchodzących tytułów, ale czy warte będą tych kilkuset zł? Które z powodzeniem mogę przeznaczyć na kilka dobrych gier na X360. W tym co najmniej 2 z tych oczekujących (Tomb Raider i Far Cry2) . Musiałbym się nad tym poważne zastanowić. Także zastanów się w co najczęściej będziesz grał. X360 to chyba głównie domena samochodówek i slasherów.Chociaż nie tylko te gatunki dominują na tej platformie... Edytowane 15 Września 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 A warto czekać do Bożego Narodzenia na obniżkę cen (podobno o 40 funtów). Poza tym czytałem, że nie da rady zrobić 1680x1050 (w tym nowym dashboard) na złączu Component, co by mi najbardziej pasował. Prawda to ? Po prostu chcę X'a podłączyć do mojego LG M228WA-BZ. Do nas ta różnica cen 'dojdzie' w okolicach lutego 2009 na pewno i będzie wynosiła pewnie około 100 złotych. Niestety Polska zawsze jest poszkodowana, nawet na obniżkach. Myślę że właśnie dopiero w lutym cena retail nowego Arcade będzie wynosiła 600 zł. Z drugiej strony, sporo może być promocji przedświątecznych, nie związanych z obniżką cen w UK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Cen w Polsce przed Świętami nie będą zbytnio obniżać, bo i tak to chyba jest okres gdzie ich schodzi jak nie najwięcej to dość sporo. Można się spodziewać promocji za 699 zł, a obniżek dopiero w 1Q 2009. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Również polecam X360. Chociażby za Xbox Live. Czegoś takiego na PS3 raczej nie uświadczysz.Znaczy płacenie za możliwość pogrania przez neta? Rzeczywiście, takiego czegoś na ps3 nie uświadczysz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Czy napędy Lite-ON w nówkach są do chrzanu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 To znaczy? Dzialaja, nie rozumiem problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Znaczy płacenie za możliwość pogrania przez neta? Rzeczywiście, takiego czegoś na ps3 nie uświadczysz :wink:ja to uważam za duże przegięcie, płacimy za gry z multi a praktycznie bez kolejnej opłaty (tym razem haracz dla M$) nie mamy możliwości w 100% korzystać z zakupionego produktu, czasem producent dokłada te kody ale to i tak kpina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 ja to uważam za duże przegięcie, płacimy za gry z multi a praktycznie bez kolejnej opłaty (tym razem haracz dla M$) nie mamy możliwości w 100% korzystać z zakupionego produktu, czasem producent dokłada te kody ale to i tak kpina. prawdziwym testem dla MS będzie wprowadzenie przez SONY Home. Jeśli wprowadzą tą usługę łącznie z graniem online za darmo to można się spodziewać, że MS zrobi tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 ja to uważam za duże przegięcie, płacimy za gry z multi a praktycznie bez kolejnej opłaty (tym razem haracz dla M$) nie mamy możliwości w 100% korzystać z zakupionego produktu, czasem producent dokłada te kody ale to i tak kpina.To tylko jedno z wielu przegięć pały. Gdyby nie zdrapki, to multi olał bym wyjątkowo ciepłym moczem.... Wku...rza mnie podejście do dodatkowych kontrolerów, które oczywiście muszą być oryginalne M$ (albo firmy krzak która wykupiła certyfikat) - i takim sposobem, nie można korzystać z g25 na klocku. A najlepsze jest to, że niektóre gry wspierają sprzętowe sprzęgło, gdzie żadna z kierownic takiego pedału nie posiada :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Kupielm od goscia na allegro dysk pare dni temu ("Dysk praktycznie w stanie idealnym , był nie trafionym prezentem gdyż zakupiłem wiekszy") no i dzisiaj przyszla paczka... podlaczam dysk do konsoli... a tu wyskakuje błąd E 68 ( swieci sie tylko jedna dioda [/] ) - czyli najprawdopodobniej dysk jest walniety, tak ? Jeszcze nie dzwonilme do kolezki poniewaz chce miec 100% pewnosci... Dzieki z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Inna rzecz, ze ogladanie BR na kompie to lizanie loda przez szybke ;)To kompa nie można podłączyć pod TV i amplituner? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 A czytales posty, do ktorych sie odnosilem? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Czy brak HDD (vide wersja Arcade) jest bardzo uciążliwy ? Bez problemu przebiegają np. aktualizacje dashboard ? No i żeby w końcu ten dashboard nowy wydali (z 16:10 support...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Z płaceniem za online to rzeczywiście "lekkie" przegięcie, ale przy aktualnej ilości gier, jakości i prostocie XBL, te 80zł/rok to nie jest dla mnie AŻ tak dużo, a sam nie dysponuje nie ograniczonymi funduszami ;) Kiedyś np. mówiło się że w PSN nie płaci sie nic, ale też nie otrzymuje się nic ;] Naprawde M$ w przypadku Live się postarał, nie wiem jak teraz stoi Sony bo nie mam PS3, ale mimo wszystko licze że konkurencja na tym rynku zrobi swoje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Za jakość sie płaci, taka prawda. I dlatego ta usługa jest na takim poziomie (na który po prostu nie można narzekać). Poza tym kaman, miesięcznie to wychodzi 7 ZŁOTYCH. Bilet dobowy w Warszawie kosztuje więcej, bo 9 zeta. To aż taki powód do psioczenia? A już hitem sezonu jest jazda na zdrapkach :lol: Inna rozmowa, jakby kazali placic a w zamian nie dawali nic albo jakosc uslugi bylaby mierna, ale tak nie jest. Placisz to masz. Proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Czy dysk 120gb przywieziony z USA bedzie działał pod konsolką w systemie PAL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Czy brak HDD (vide wersja Arcade) jest bardzo uciążliwy ? Bez problemu przebiegają np. aktualizacje dashboard ? No i żeby w końcu ten dashboard nowy wydali (z 16:10 support...). Nie jest uciążliwy ale to nieistotne. Kupuj z HDD bo nie długo będziemy wrzucać gry na niego, więc jak dla mnie Arcade kompletnie odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Za jakość sie płaci, taka prawda. I dlatego ta usługa jest na takim poziomie (na który po prostu nie można narzekać). Poza tym kaman, miesięcznie to wychodzi 7 ZŁOTYCH. Bilet dobowy w Warszawie kosztuje więcej, bo 9 zeta. To aż taki powód do psioczenia? A już hitem sezonu jest jazda na zdrapkach :lol: Inna rozmowa, jakby kazali placic a w zamian nie dawali nic albo jakosc uslugi bylaby mierna, ale tak nie jest. Placisz to masz. Proste.Widziałem, że ktoś walnie taki tekst. Przepraszam bardzo, ale jaką jakość? Za możliwość pogrania w gry które i tak kosztują niemało się płaci - to bardziej pasuje :lol: System powiadomień/komunikacji między użytkownikami jest ok, ale nie wyceniłbym go na 100ziko rocznie. Już pominę fakt, że w przypadku gdy z konsoli korzystają 2/3 osoby, usługę trzeba wykupować oddzielnie do każdego konta - no wręcz wypas I nie rozumiem tego "hitu sezonu" - bo mam live za darmo to jestem frajer? Z mojego pkt widzenia jest na odwrót :lol: Edytowane 15 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 No wiesz, za know how się płaci (to a propos wyceniania systemu powiadomień, który jest imho idealny i jak widać- nieosiągalny dla konkurencji, co najmniej chwilowo) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Widziałem, że ktoś walnie taki tekst. Przepraszam bardzo, ale jaką jakość? Za możliwość pogrania w gry które i tak kosztują niemało się płaci - to bardziej pasuje :lol: System powiadomień/komunikacji między użytkownikami jest ok, ale nie wyceniłbym go na 100ziko rocznie. Już pominę fakt, że w przypadku gdy z konsoli korzystają 2/3 osoby, usługę trzeba wykupować oddzielnie do każdego konta - no wręcz wypas I nie rozumiem tego "hitu sezonu" - bo mam live za darmo to jestem frajer? Z mojego pkt widzenia jest na odwrót :lol: Po pierwsze nie napisałem, że frajerem tylko śmieszy mnie, że ktoś żydzi 7 zyla/msc i tylko bawi się w jakieś zdrapki weekendowe. Wypijesz dwa piwka mniej (lub jedno z górnej półki) i już "zarobiłeś" na miesięczny abonament. Dramat prawda? To tyle jeśli chodzi o płatności. A co do Live to nie zapominaj, że jego funkcjonalność to nie same gry. Poza tym mówiąc o jakości mówię też o tym, że usługa jest "rock solid" - ostatni zgon jaki pamiętam to jakoś w okolicy świąt zeszłego roku, a troche ludzi tam jednak siedzi. Dochodzi jeszcze do tego wsparcie firmy, wydawanie uaktualnień, które jakby nie patrzeć zwiększają potencjał konsoli. Przecież nie musieliby tego robić, ale robią. Mówisz, że jak 2-3 osoby korzystają z konsoli to trzeba osobno płacić. I ok, w warunkach domowych zgoda. Ale pomyśl o kimś kto ma kawiarenkę internetową czy inny salon gier, gdzie często są też konsole. I na 3-4 konsolach za friko zapierdziela miesięcznie 100-200 osób w Halo czy inne Gearsy. To już jest różnica. Edytowane 15 Września 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Po pierwsze nie napisałem, że frajerem tylko śmieszy mnie, że ktoś żydzi 7 zyla/msc i tylko bawi się w jakieś zdrapki weekendowe. Wypijesz dwa piwka mniej (lub jedno z górnej półki) i już "zarobiłeś" na miesięczny abonament. Dramat prawda? To tyle jeśli chodzi o płatności.Wybacz, ale wolę wypić te dwa piwka więcej, niż dać zarobić majkroszitowi na takim idiotyzmie. Tu nawet nie chodzi o cenę, ale o zasadę - wyciąganie szmalu z czego się tylko da. Ja rozumiem, że nikt tu nie prowadzi organizacji charytatywnych, ale na rynku spotykam coraz większe absurdy (vide pomysł sprzedawania klamek w bad company). Jeszcze trochę, a będziemy mieli abonament od singla i opcji exit. Gram troszkę w turniejach Forzy i naprawdę, wcale tej jakości nie widać....Ba, mam straszliwą ochotę użyć kombinacji łom/łopata na osobniku który był za niego odpowiedzialny :> A z takich pozytywów, to pozbyłem się artefaktów słynnym już kocmodem :lol: Teraz już tylko czekam na premierę: Na całego... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Za możliwość pogrania w gry które i tak kosztują niemało się płaci - to bardziej pasuje :lol: [/b]Myślisz, że pieniądze z Golda idą na grę online? Za przeproszeniem, g**no prawda ;) Widziałeś gdzieś serwery do gier Microsoftu? To gracze hostują gry! MS nie ma setek superwydajnych serwerów na superszybkich łączach postawionych tylko po to, żebyś Ty mógł się w każdej chwili podłączyć i grać bez lagów ;) Z pieniędzy Goldowców MS opłaca Xbox Live jako całość. Serwery, z których pobierasz demka, serwery z leaderboardami, ekipę zajmującą się usługą, programistów, itd, itd Głównie dzięki temu abonamentowi mamy ciągłe aktualizacje, nowe ficzery, itd Silverowcy mają dostęp do usługi na takim poziomie tylko dlatego, że abonament płacą Goldowcy. Gdyby nie było opłat pewnie mielibyśmy coś pokroju PSN, albo jeszcze gorzej. MS miał dwie opcje - wprowadzić opłaty dla wszystkich, albo dla części. Zdecydowali tak podzielić usługę (Silver vs Gold) i to ich decyzja. Nie zgadzasz się - nie płać. Trudno twoja strata. Edytowane 15 Września 2008 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Nie płacę, ale nic nie tracę - te 300 zdrapek robi swoje :lol: Ms mógł wprowadzić opłaty za dodatkowe funkcje, a nie za podstawową... Wiem doskonale kto hostuje gry, czy ja gdzieś wspominałem o serwerach ms? -_- Edytowane 15 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Nie płacę, ale nic nie tracę - te 300 zdrapek robi swoje :lol:Masz zdrapki do grania online, ktore nie maja NIC wspolnego z statusem GOLD. Jesli przeraza cie 7 zetow na miesiac to cena gier juz nie przeraza? Nie rozumiem tego. Za telewizje tez nie placisz? nie placisz providerowi za internet bo tez Cie przeraza? Za 7 zlotych nie kupi sie nawet paczki fajek jednej na miesiac. Fryzjer kosztuje 25... no wez bez jaj facet ze to jest droga usluga. Edytowane 15 Września 2008 przez Przemol^N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) A po co mi status gold skoro chcę tylko pograć online? Że na demka mam czekać tydzień dłużej? :lol: Spoko, ściągam je tego samego dnia co goldowcy i wypalam na dvd :lol: Forza za 30ziko to nie jest jakiś straszny wydatek. Tak, telewizję i internet ściągam z torrentów. Płacę za nie, gdyż muszę - za golda wcale nie :mur: Coś jeszcze? pasztecik To jest listopad 2007 Edytowane 15 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) leborg - możesz napisać jaki masz MFR Date tego boxa? Edytowane 15 Września 2008 przez pasztecik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...