apo5 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) U mnie też działa włączanie i wyłączanie konsoli za pomocą pada, a te tła to chyba trzeba dokupić (za punkty microsoft?) z tego co zrozumiałem po wypowiedziach szczęśliwych posiadaczy :) Nierealny napisał: Tego dzisiaj zakupiłem. Edytowane 20 Listopada 2008 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 To mnie teraz zmartwiliście ;/ sprawdzałem na obu padach i nic ;/ uruchamia się tylko sam pad a konsolka juz nie... @apo5 To ze te thame są płatne to wiem ;) tylko nie mogę znaleźć nigdzie miejsca gdzie się je ustawia/wybiera z listy - no chyba że to przez to że nie kupiłam żadnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 To ze te thame są płatne to wiem ;) tylko nie mogę znaleźć nigdzie miejsca gdzie się je ustawia/wybiera z listy - no chyba że to przez to że nie kupiłam żadnego.Moja konsola Xbox -> druga "karta" (ta z twoim avatarem) -> Zmień temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Moja konsola Xbox -> druga "karta" (ta z twoim avatarem) -> Zmień temat czyli tak jak mi się wydawało, dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Mi Far Cry 2 nie chce się zainstalować. Wywala komunikat, że płyta jest brudna. Płyta oczywiście nowiutka, zero rysek. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 poradzilem sobie z moim problemem. Okazuje sie, ze moj TV nie obsluguje rozdzielczosci 1680x1050 dla Xboxa, mimo, ze to jego natywna rozdzielczość :lol2: w jaki sposób wrzucic muzykę na dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 cisza podczas przejazdzki w Burnout wybacza wszystkie minusy NXE :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 poradzilem sobie z moim problemem. Okazuje sie, ze moj TV nie obsluguje rozdzielczosci 1680x1050 dla Xboxa, mimo, ze to jego natywna rozdzielczość :lol2: w jaki sposób wrzucic muzykę na dysk? TV z rozdzialka 1680x1050? od kiedy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Nie czaję tego: pgr4 z hdd - dźwięk trzeszczy, pierdzi, nie da się grać pgr4 nieinstalowany, grany z płyty - wszystko działa normalnie Jakiś posiadacz gierki mógłby sprawdzić, czy ma podobnie? Edytowane 20 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 TV z rozdzialka 1680x1050? od kiedy ?Mniejsze TV (<22") taką mają. Limak122 - jeżeli płyta faktycznie jest bez zarzutu to może pada Ci napęd? W drugiej kolejności obstawiam bad sectory na dysku, szczególnie jeśli masz wd scorpio 120gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Nie czaję tego: pgr4 z hdd - dźwięk trzeszczy, pierdzi, nie da się grać pgr4 nieinstalowany, grany z płyty - wszystko działa normalnie Jakiś posiadacz gierki mógłby sprawdzić, czy ma podobnie? Mam to samo. Edit. Mam zwykły Microsofta 20Gb. Nie wiem co jest nie tak. Zawsze w tym samym momencie wywala. Myślę, że napęd nie pada. Nic nie szwankuje, nie pierdzi, nie stuka, tekstury wgrywają się normalnie. Edytowane 20 Listopada 2008 przez Limak122 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Może czas na dokręceniu śruby w laserze? Też się przymierzam do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 kupiłem dysk po to żeby byłociszej, jak nie będzie działać to %#$^&*#* wrrrrrrrr całe szczęście że wziąłem tylko 20gb i będzie mniejsza strata :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Mniejsze TV (<22") taką mają. Limak122 - jeżeli płyta faktycznie jest bez zarzutu to może pada Ci napęd? W drugiej kolejności obstawiam bad sectory na dysku, szczególnie jeśli masz wd scorpio 120gb. sprawdzilem i faktycznie 22 tak maja, po co komu tv 22 z taka rozdialka? juz chyba lepiej sam monitor trzeba bylo kupic, bo ta rozdialka ani do hd ready ani do full-jedynie jako monitor moze sie przydac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 NXE - rewolucja na skale czarnobiałych i kolorowych telewizorów.... Tiaaa :P Wiecej nie działa niz działa ^^ Poczekam pierw na wszystkie fix'y az zacznie to chodzic normalnie, potem przemysle instalacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Wiecej nie działa niz działa ^^ Poczekam pierw na wszystkie fix'y az zacznie to chodzic normalnie, potem przemysle instalacje.SOA #1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 sprawdzilem i faktycznie 22 tak maja, po co komu tv 22 z taka rozdialka? juz chyba lepiej sam monitor trzeba bylo kupic, bo ta rozdialka ani do hd ready ani do full-jedynie jako monitor moze sie przydac powiedzmy ze natrafiłem na dobrą okazję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 W koncu nie ma az takch doczytek w GTA 4 ^^ u mnie bardzo sporadyczni. Co do PGR4 dziala bez problemu po zainstalowaniu, glosniki mialem naprawde glosno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekbobi Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 u mnie również PGR 4 po instalacji na dysk ( 60GB ) działa bez zarzutu, konsola podłaczona do TV przez HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 No to już nie wiem o co kaman. Trudno, przeboleje i skończę z płytki, zwłaszcza, że wiele do końca nie zostało ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 juz wczesniej pisalem ze umarla mi konsola-tylko ze niby dalej dziala :lol2: , to znaczy odpala do dasha i po jakis 10 min wiesza sie,czasem pomiga 3 diodami a czasem se nie zdazy, czy napewno juz nie jest do uratowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 jak nie masz gwary to x-clamp, a jak masz to metoda na koca :) Tylko żadna z tych metod nie naprawi Ci konsoli na stałe niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Jak na razie ja nie mam na co narzekać jeśli chodzi o NXE. Chociaż raz z czymś nie mam problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 fajnie, ze dodali screenshoty do kazdej gierki. wreszcie mozna wygodnie wszystkie arcade przejrzec bez sciagania na dysk :) ponadto przydatna funkcja jest pozycjonowanie sciaganych rzeczy. mozna przelaczyc aktualnie pobierany plik, a poprzedni pozostanie na liscie. no i ogolnie calkiem fajnie to wyglada i sie sprawuje w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 U mnie także dvd już nie pojadą na kablu hdmi - kto wymyslił monitory 24 cale które nie obsługują hdcp.... Na początku ciężko było się odnaleźć, ale już jest ok, avatary fajny bajer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Pytanie raczej po jaką cholerę to zmienili. Było dobrze i nikt nie narzekał...nagle im się uwidziało hdcp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 jedno słowo: Netflix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Znalazłem sposób na przywrócenie dzwięku przez HDMI. U mnie bawienie się w odłączanie dysku nie pomagało, natomiast poniższy owszem: 1. Włączamy monitor i przełączamy się na którekolwiek z dostepnych gniazd (d-sub, dvi w moim przypadku) 2. Xboxa łączymy oczywiscie kablem hdmi z monitorem i odpalamy konsolę (w ciemno, bo cały czas jestesmy na innym złączu np. dvi) 3. Po ok. 4-5 minutacvh oczekiwania, przełączamy się w monitorze na HDMI i TADAAAAM - dźwięk działa. Czynność należy powtarzać po każdym wyłączeniu konsoli. Zauważyłem też że przez ten problem HANDSHAKingu między konsolą a monitorem, konsola po pierwsze: 1. pięc sekund dłużej się uruchamia 2. kiedy chcemy ją wyłączyć, znika obraz, gasnie przycisk power w xboxie (ale słychać jak konsola cały czas chodzi), po jakichś 5 - 6 sekundach środek przycisku miga do nas dwa razy i konsola się wyłącza, Natomiast kiedy zastosujemy myk z odczekaniem pięciu minut i dzwięk pod HDMI zaczyna działać, przy wyłączeniu konsola się nawet nie zastanawia - wcisnięcie opcji "wyłącz konsolę" równa się natychmiastowe wyłączenie. Generalnie rzecz biorąc - problem leży po stronie softu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 W sumie jestem zadowolony z nowego dasha tym bardziej ze nie zdazylem sie przyzwyczaić do starego bo konsole mam niespelna miesiac. Na plus na bank instalowanie gier na hdd (cieszej i oszczednosc plyt)a po drugie przyda sie po cos ten dysk, podoba mi sie uklad nawigacyjny. Na minus zaliczam zbyt infantylny wyglad. Czy w xbox mozna gdzies sprawdzic z jaka predkoscia pobieram np. dema? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) moje 3 grosze. wychodzi teraz, że dysk 20GB to jednak za mało jak dla mnie. Chciałbym zainstalować 5-6 gier a mogę pewnie ze dwie. Musze sie rozejrzeć za WD120, tylko nie wiem, jak przegram sobie na ten dysk savy, wykupione gry arcade itp? Podobno do oryginalnego dysk M$ dają jakiś "transfer kit" ale do tych przerabianych 120'stek chyba nie (?) Do tej pory zgrałem sobie tylko Pure na dysk i muszę przyznać, że dźwięk w menu potrafi przyciąć :/ Ale tempo ładowania leveli rekompensuje to. Na czym polega tworzenie grup znajomych? Czy to coś ale grupy na steam, gdzie purepc też ma swoją grupę? Czy "my" także mamy coś takiego? Edytowane 21 Listopada 2008 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...